1. 1

  In de Eerste Kamer is Henk Otten benoemd als hoofd financiën. U weet misschien nog dat Otten vanwege financiën uit zijn functie als fractievoorzitter voor de FvD werd gezet. In ander nieuws: Marjolein Faber van de PVV wordt voorzitter voor de commissie immigratie en asiel (met als vice-voorzitter Annabel Nanninga van de FvD). En ik maar denken dat die Eerste Kamer er was als een soort controleorgaan

 2. 2

  @1: Ook Nederland bewijst dat de democratische rechtsstaat niet af is en, net als overal, onder druk staat van rechtsvlerken. Tijd dat er eens zwart op wit komt te staan dat volksvertegenwoordigers aantoonbaar niets op hun geweten hebben.

  En ja, die eerste kamer. Dat gaat nog eens een leuk circus worden. Ook dan maar eens zien of het bij mensen gaat dagen waar die eerste kamer voor bedoeld is, of dat kijkcijfers het sentiment gaat bepalen.

 3. 6

  @2

  Tijd dat er eens zwart op wit komt te staan dat volksvertegenwoordigers aantoonbaar niets op hun geweten hebben.

  Dat kan niet, want

  1) dan gaan partijen wetten ontwerpen die specifiek tegen bepaalde andere partijen gericht zijn, en
  2) dan wordt het onmogelijk voor nieuwe politici om misstanden recht te zetten.

  Politici die doen wat nu normaal is maar vroeger verboden was (homoseksualiteit, abortus, ketterij, ongetrouwd samenwonen, prostitutie, …) zouden dan niet meer als volksvertegenwoordiger die verouderde wetten kunnen aanpakken.

 4. 7

  @6: Precies, dit is hoe dictaturen (in wording) werken (denk Navalny, Chu, da Silva, Puigdemont, …). Het enige dat nog nodig is, is een PVV-rechter en hopsa ineens zijn politici niet meer verkiesbaar of gediskwalificeerd voor bepaalde ambten.

 5. 8

  @7: Maar als iemand als Otten klaarblijkelijk een greep in de partijkas heeft gedaan en toch “baas” wordt van financiën – iets klopt er niet.

 6. 9

  @7: Of je hebt een Groenlinkse knuffel Turkse nodig met een Stalinistische GL achtergrond met een adoratie voor Erdogan. https://www.youtube.com/watch?v=zsoHvpkHHok.
  Zelfde laken en pak. Of je stemt gewoon op Bismarck. Dan weet je in ieder geval zeker dat je een ongeleid projectiel binnen bereik hebt en politici snel geëlimineerd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren