SG-café woensdag 18-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 18-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (22)

#2 Le Redoutable

Het antisemitisme sluipt toch weer sneaky het socialisme binnen:

https://nos.nl/artikel/2356980-labour-heft-schorsing-oud-leider-corbyn-op.html

#3 Test

@1: Trump begint steeds meer op een clown te lijken.

In New York is nog maar 76% van de stemmen geteld (waarom duurt dit zo lang?). Dus nog ruim 1 miljoen stemmen voor Biden die daarmee over de 80 miljoen heen gaat.

https://edition.cnn.com/election/2020/results/president

#4 P.J. Cokema

@2: Twee keer foute stelling
antisemitisme sluipt het socialisme niet binnen. Als het al ergens “het socialisme binnensluipt” dan toch niet het Britse socialisme, dat geen socialisme mag heten maar meer sociaal-democratisch. Waar bovendien Corbyn al lang is gezwicht voor de aanvallen binnen de partij en allerlei statements heeft gedaan om “schuld te bekennen”, excuses te maken en ook nu weer een eerdere opmerking corrigeert: “Vandaag zei hij op Facebook dat zorgen over antisemitisme “overdreven noch overschat” zijn. Hij wilde naar eigen zeggen duidelijk maken dat de overgrote meerderheid van Labour absoluut tegen racisme en antisemitisme is.”

Twee ‘sneaky’is ook onjuist weergegeven. Open en bloot in de media. Die trouwens aardig weergeven dat de hele heisa, inclusief de laatste ontwikkelingen, vooral een interne strijd is tussen twee kampen binnen Labour, Iets wat al vanaf de eerste beschuldigingen tegen Corbyn duidelijk was. Bij de BBC en The Guardian gedetailleerdere berichten.

#5 Lethe

@4 Je zit met je duidelijke reactie ook in een catch22.
Woord en weerwoord, laat staan nuance is @2 schijnbaar vreemd.
Om jouw verhaal te volgen moet je daar wel voor open staan.

#6 Frank789

Knibbel knabbel…
“Verdeeld over zes provincies is in Nederland de afgelopen jaren zeker 15.000 hectare aan stiltegebied verloren gegaan. ”

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/18/stiltegebieden-verdwijnen-door-wegenbouw-en-vliegverkeer-a4020458

#7 Frank789

We hebben nu ook 17 miljoen vaccinatie-deskundigen: “het is te snel ontwikkeld, ik vertrouw het niet”.

Ik vind het onderhand prima, hoe meer weigeraars, hoe sneller ik zelf vooraan in de rij kom te staan.

https://nos.nl/collectie/13850/artikel/2356938-i-o-research-bereidheid-zich-te-laten-vaccineren-tegen-corona-gedaald

https://nos.nl/collectie/13850/artikel/2356947-is-dat-wantrouwen-tegen-het-coronavaccin-nodig

#8 Cerridwen

@4:

Waar bovendien Corbyn al lang is gezwicht voor de aanvallen binnen de partij en allerlei statements heeft gedaan om “schuld te bekennen”, excuses te maken en ook nu weer een eerdere opmerking corrigeert:

Het probleem is natuurlijk juist dat het nodig is om een eerdere opmerking te corrigeren. Zo gaat het steeds: Corbyn maakt een opmerking waarbij hij demonstreert ongevoelig te zijn voor antisemitisme, wordt daarop keihard aangevallen door zijn politieke tegenstanders, en gaat zichzelf dan corrigeren dat hij het zo niet bedoeld heeft. Maak die opmerking dan niet!

Ik blijf het bizar vinden dat mensen denken dat het hier alleen om een machtsstrijd zou gaan, en niet zien dat Corbyn-links wel degelijk een antisemitisme probleem heeft. Antisemitische opmerkingen van ideologische geestverwanten worden met de mantel der liefde bedekt, tegelijk is er geen greintje sympathie voor joodse Labourleden die de grootste drek over zich heen krijgen. Natuurlijk zijn alle incidenten op zichzelf klein bier, maar inmiddels zijn de verhoudingen zo verziekt dat elke transgressie enorm opgeblazen wordt.

#9 P.J. Cokema

@8: “Zo gaat het steeds: Corbyn maakt een opmerking waarbij hij demonstreert ongevoelig te zijn voor antisemitisme (…)

Corbyn is daar niet ongevoelig voor getuige de zin die je hierna maakte: “(…) en gaat zichzelf dan corrigeren dat hij het zo niet bedoeld heeft“.

Wat er dus vanaf begin van de heisa gebeurt: Corbyn zegt iets, vervolgens wordt hij onterecht beschuldigd van antisemitisme, maar omdat hij én niet ongevoelig is voor mogelijk antisemitisme, én ook wel weet dat hij in zulk publicitair geweld altijd de schijn tegen heeft, kan hij bijna niet naders dan iets van een correctie geven.

Eerder heb ik al eens hier geschreven: wat Corbyn zeker te verwijten valt is dat-ie zijn rug niet recht houdt en zijn aanvallers van stevige repliek dient.

#10 R

@7 Uit de strip van Dirk van de Wiel:

Man: ‘Straks krijgt iedereen onder het mom van een coronavaccin een chip ingespoten. De staat gaat die chips aansturen via een computersysteem.’
Vrouw:’Ah, dus eigenlijk is het een ICT-project van de overheid. Dan zou ik me niet te veel zorgen maken.’

#11 Cerridwen

@9:

vervolgens wordt hij onterecht beschuldigd van antisemitisme,

Dat is niet waar.

Ten eerste wordt hij zelf meestal niet beschuldigd van antisemitisme, en ten tweede zijn de beschuldigingen niet altijd onterecht.

Snap jij nu echt niet wat er bijvoorbeeld mis was met de reactie van Corbyn op de Britse antidiscriminatie-autoriteit? Deze blinde vlek die jij hier laat zien is precies het probleem. Die blinde vlek heeft Corbyn zelf namelijk ook, net als zijn ideologische medestanders, en dat is de reden dat hij steeds in de problemen komt.

De conclusies van de EHCR in een het kort
(https://www.bbc.com/news/uk-politics-54731222):

The watchdog said its analysis “points to a culture within the party which, at best, did not do enough to prevent anti-Semitism and, at worst, could be seen to accept it”.

The interim chair of the EHRC, Caroline Waters, released a statement alongside the report, saying the investigation had “highlighted multiple areas” where the party’s “approach and leadership to tackling anti-Semitism was insufficient”.

“This is inexcusable,” she added, “and appeared to be a result of a lack of willingness to tackle anti-Semitism rather than an inability to do so.”

But what about the law?

Here, the EHRC found Labour responsible for three breaches of the Equality Act: political interference in anti-Semitism complaints, failure to provide adequate training to those handling anti-Semitism complaints and harassment, including the use of anti-Semitic tropes and suggesting that complaints of anti-Semitism were fake or smears.

#12 P.J. Cokema
#13 P.J. Cokema

@12: en @11: En a.u.b. nu niet aankomen met de reactie die je daar toen op gaf, want dat verhaal was een erg omslachtige constructie om Corbyn alsnog antisemitisme aan te wrijven.

#14 Cerridwen

@13: Je duikt, want je gaat niet in op de concrete bevindingen van het recente rapport, maar wil het weer over de muurschildering hebben.

(Die muurschildering is overigens wel degelijk antisemitisch, en het dient ook wel degelijk als illustratie van gebrek aan scherpte als het gaat om antisemitisme bij Corbyn.

Als jij denkt dat de auteur van het stuk Corbyn antisemitisme wil aanwrijven heb je het stuk niet goed gelezen. Over Corbyn zelf is hij heel mild. Hij trekt wel een duidelijke lijn die jij je zou moeten aantrekken gezien je schouderophalen over de muurschildering: “If the Left is going have any credibility in countering the many false accusations of antisemitism that our political enemies are currently throwing around, we have to show that we’re capable of recognising and calling out antisemitism where it really exists.”

En precies op het herkennen en benoemen van echt bestaand antisemitisme concludeert de EHCR dat Labour onder Corbyn tekort is geschoten)

#15 Bismarck

@8: “Ik blijf het bizar vinden dat mensen denken dat het hier alleen om een machtsstrijd zou gaan, en niet zien dat Corbyn-links wel degelijk een antisemitisme probleem heeft.”
Ik blijf het bizar vinden dat jij met LeR die leugen blijft propageren.

#16 Arduenn

@2: He verdorie. Dan zal ik de volgende keer toch maar niet meer op Labour stemmen.

Sinterklaas, mag ik een negeerknop voor LeR? Die instigeert steeds maar weer van die waardeloze discussies (met van die groene tekstballonen, zoals in de Asterix) die a. helemaal nergens over gaan en b. alleen maar kwaad bloed zetten.

#17 Cerridwen

@15: het EHCR rapport is een leugen?

Jij bent ook al ver heen.

#18 Bismarck

@17: Stropop much? je bent zelf ver heen.

#19 Hans Custers

Volgens Jonathan Cook is dat EHCR-rapport een stuk genuanceerder dan wat veel selectief citerende berichten ervan maken. Dit is bijvoorbeeld een opvallende constatering:

Buried in the report is the astonishing admission by the commission that, among the 70 sampled cases, it found “concerns about fairness” towards 42 Labour Party members who had been investigated for antisemitism. In others words, it was those accused of antisemitism, rather than those making the accusations, who were being mistreated by Labour – either by the disciplinary unit hostile to Corbyn or by Corbyn’s own staff as they tried to speed up the resolution of cases.

#20 Jaap Bosma

@2: de antisemitisme-beschuldigingen tegen Corbyn zijn grote onzin. Ze komen uit twee hoeken: 1) Blairites die elke stok wel willen gebruiken om de in hun ogen te linkse Corbyn en zijn grote aanhang te slaan, en 2) zionisten die hun apartheidsregime alleen nog maar kunnen verdedigen met valse beschuldigingen van antisemitisme!

Lees Jonathan Cook erover: https://www.jonathan-cook.net/blog/tag/jeremy-corbyn/

#21 Cerridwen

@19: Jij denkt dat Cook het rapport wél eerlijk bespreekt? En niet selectief citeert?

#22 Hans Custers

@21

Als je alleen maar zo’n stropop hebt kun je misschien beter niet reageren. Je bevestigt hier namelijk alleen maar je eigen vooringenomenheid mee.

Ik wees op een artikel van iemand die beargumenteerd stelt dat nogal wat berichten over dat rapporten de nodige nuance missen. Hij laat, kortom, de andere kant zien van de verhalen waar jij je op baseert. Een aantal van zijn nuanceringen lijken me best een zinvolle aanvulling op die verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*