1. 1

  #boerenopstand Iemand die weet wat dat is met die omgekeerde Nederlandse vlaggen? Blauw-wit-rood dus.

  Verder ontzettende olo over het niet vertrouwen van de RIVM metingen omdat ze je niet aanstaan. Dat argument hoor ik voor het eerst…

 2. 4

  Persbericht Platform Burgerbescherming:

  Rechtszitting tegen risicoprofilering Nederlandse burgers door SyRI.

  SyRI profileert burgers om achter mogelijke risico’s op fraude te komen en licht met behulp van geheime algoritmen gehele wijken door. Volgens de eisers, een brede coalitie van maatschappelijke organisaties (Stichting Platform Bescherming Burgerrechten, het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten, vakbond FNV, Stichting Privacy First, Stichting KDVP en de Landelijke Cliëntenraad) en auteurs Maxim Februari en Tommy Wieringa, vormt het systeem een bedreiging voor de rechtsstaat en moet het uit de wet worden geschrapt.

  SyRI is een risicoprofileringssysteem dat grote hoeveelheden persoonsgegevens van burgers koppelt en analyseert. Dit leidt tot risicomeldingen: profielen van burgers en ‘verwonderadressen’ met een verhoogd risico op fraude. Zij worden in een register opgenomen en kunnen vervolgens worden onderworpen aan strafrechtelijke en bestuurlijke onderzoeken en sancties. Elke inwoner van Nederland is voor de overheid door SyRI ‘bij voorbaat verdacht’.

 3. 6

  @4 Bits of Freedom besteed al tijden aandacht aan Syri

  https://www.bitsoffreedom.nl/2019/06/29/de-week-van-dark-patterns-track-this-en-een-opinie-uit-de-toekomst/

  Interessante materie. Totaal in strijd met de AVG, maar zoals vaker hoeft onze eigen overheid (volgens onze eigen overheid) zich niet aan hun eigen wetten te houden.

  Nog even los van het feit dat de eerste gemeentes alweer stoppen met Syri. Omdat het veel geld kost en er nog geen één fraudeur mee is opgespoord. Wel worden hele bevolkingsgroepen verdacht gemaakt.

 4. 7

  “Boeren met een missie, klaver in een kissie”
  En verder een doodskist met de naam van Jesse Klaver erop. Te zien bij de boeren die al voor de derde dag niet ons voedsel produceren, maar diesel verstoken op niks af.

  Hoe ging dat ook alweer voor die dame die ‘zeg dan paf’ riep? Maar boeren “doodsbedreigingen” zijn ludiek. #2maten Voor de goede orde, ik zie dit niet als daadwerkelijke bedreiging, maar ook die van de de paf-dame niet.

 5. 10

  Ach ja. Vorige week moesten we nog geloven dat die acties waren bedoeld om meer begrip te wekken Of sympathie. Ondertussen tonen ze aan dat zich zelfs nergens iets van aantrekken. Overal doorheen crossen, van alles en nog wat slopen, en iedereen die het niet met ze eens is, of die ook maar gewoon zijn werk doet en daardoor in de weg zit schofferen en intimideren.

  En dan blijkt de boel ook nog eens gesponsord te zijn door een paar grote bedrijven. Komt er informatie naar buiten over de tonnen subsidie die een van de aanvoerders van dat protest. En foto’s van de vette Audi van die man, of van hoe hij de patser uithangt met een duur horloge en een vette sigaar, ergens op een terras.

  Ik begin me af te vragen of de strategie van astroturfing nu zijn Nederlandse doorbraak meemaakt. Wat onderzoeksjournalistiek naar wat er precies achter dat protest zit zou geen kwaad kunnen, lijkt me.

 6. 12

  @11 de britse vlag is niet symetrisch.

  http://projectbritain.com/geography/unionjack7.html

  als je de vlag bekijkt, zie je de schuine strepen. Links boven is dat een dikke witte streep met daaronder een dunnere rode streep. Als je de vlag onderste boven hangt, zit de rode streep boven en de dikke witte streep er onder. Klein verschil, maar het is er wel :)

  Daarnaast geef ik aan dat het in het buitenland (USA/UK) een gewoonte is, niet dat het in alle landen in het buitenland zo is.

 7. 15

  @14 Ze krijgen subsidie, kunnen daardoor zo goedkoop produceren dat ze (inclusief transport) nog goedkoper zijn dan de lokale boeren in Colombia.

  Colombia wil hun eigen boeren beschermen, en krijgt een EU aanklacht aan haar broek

  https://nos.nl/artikel/2306123-eu-spant-zaak-aan-om-friet-ruzie-met-colombia.html

  Samengevat, nadat we de Afrikaanse boer om zeep hebben geholpen gaan we nu de agrarische sector in Colombia om zeep helpen.

  Ik vind dit een zeer pervers systeem. Aardappelen transporteren over de hele wereld, lokale economie kapot maken. Klimaat wordt door al het transport ook zwaar belast. Maar alles voor meer winst.

 8. 17

  @16: [ En dan al die politici die bij de protesten zijn: wat een flauwekul, ze houden de boeren voor de gek.’ ]

  Ik hoorde op de radio dat de FvD nog nooit een landbouwdebat had bijgewoond en de PVV vóór het stikstofbesluit had gestemd.
  Dus inderdaad, de boeren laten zich bedotten.

  Gratis bussen van de voedselverwerkers en voederbedrijven en landbouwsubsidies en dan schande spreken als enkele klimaatblokkeerders een onkostenvergoeding krijgen.

 9. 19

  @17.

  Baudet was enige tijd terug bij de landbouwbegroting en vanmiddag bij de hoorzitting bij de landbouwcommissie. Ik moet er eerlijk gezegd wel om lachen. Uiteindelijk krijgen de boeren niets. Ook al gaan ze nog drie keer naar Den Haag. Al die toezeggingen van gedeputeerden of andere politici is allemaal gebakken lucht. Hoogstens een vertraging in uitvoering.

 10. 20

  @3: Die verklaring van #2 is wat dubieus. Hoewel het in enkele gevallen inderdaad zo gebruikt is, is het ondersteboven hangen van een vlag veel vaker een teken van protest tegen de betreffende overheid of een opzettelijke belediging van de overheid, het volk of het land dat door de vlag wordt gerepresenteerd.

 11. 21

  Had iemand al Reve geciteerd?

  ROEPING
  (voor de Zusters van Liefde, te Weert)

  Zuster Immaculata die al vier en dertig jaar
  verlamde oude mensen wast, in bed verschoont,
  en eten voert,
  zal nooit haar naam vermeld zien.
  Maar elke ongewassen aap die met een bord: dat hij
  vóór dit, of tegen dat is, het verkeer verspert,
  ziet ’s avonds reeds zijn smoel op de tee vee.
  Toch goed dat er een God is.

  Gerard Reve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren