1. 1

  Het is wel duidelijk dat er verkiezingen aankomen. Nu negeren niet helpt, opent Rutte de aanval op Baudet. Laatstgenoemde stuurt hem nu een paar boeken op.

 2. 3

  Klimaatneutraal Nederland krijgt een Formule 1 race in 2020. Daar zullen heel wat (extra?) vliegtuigen gaan vliegen en heel wat auto’s in de file staan.

 3. 6

  @5: Jan Lammers gisteren “Dat is het problem van pro-rail” om later te vervolgen “wij willen de groenste Grand Prix organiseren”…

 4. 8

  Waar politiek correct Nederland leidt aan vliegschaamte (nou ja behalve GroenLinksers dan die meer blijken te vliegen dan FvD stemmers) overweegt de rest 5 procent meer te gaan vliegen, nadat het in 2017 al met 10% is gestegen. Vliegtaks helpt niet, voor een paar euro extra blijken mensen hun zonvakantie niet in te ruilen voor koukleumen op de Veluwe, goh wie had dat nu gedacht:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vliegschaamte-welke-vliegschaamte-nederlander-pakt-deze-zomervakantie-vaker-het-vliegtuig~b1676803/?referer=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2F

 5. 9

  @7: CO2 uit de lucht filteren is misschien niet het probleem, maar het lijkt mij lastig om manieren te vinden om het op te slaan.
  Niet overal zijn kassen, of gesteenten die het op kunnen nemen.

  En voor de omzetting naar brandstof is energie nodig.
  Die kan misschien beter rechtstreeks benut worden.

 6. 10

  @9: Leuke van deze filters is dat je ze kan plaatsen op plekken waar het wat minder lastig is om op te slaan. Zeker nog geen wereldwonder maar wel weer een stap, dat verder ontwikkeld moet worden, in de juiste richting.

 7. 12

  @5: Vooral niet als je op zo’n dag aan de andere kant van het spoor moet zijn: Men voorziet dat de spoorbomen tussen Haarlem en de zee voortdurend gesloten zullen zijn. De hulpdiensten zullen alleen nog per helikopter kunnen komen, zodat calamiteiten alleen nog op het strand mogen plaatsvinden…

  @8: Het seizoen met de meeste vliegvakanties is nog altijd de zomer. Dan wordt ook op de Veluwe niet zoveel gekleumd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren