SG-café woensdag 02-01-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 02-01-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (10)

#1 Emile M

Het falen van de overheid geïllustreerd: https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/venlonaar-mag-eigen-stad-niet-meer-in.9604651.lynkx
“Om u en uw omgeving beschermen hebben wij geen middelen en om u in uw criminele hoedanigheid te vervolgen ook niet.”

#2 majava

Een VVD burgemeester die de oren laat hangen naar de bedreigingen van vreugdevuurtokkies. Waar doet dat mij aan denken? Oh wacht, dat was onze cultuur die door moslims en linkse burgemeesters ten onder zou gaan.
https://www.nu.nl/jaarwisseling/5660594/den-haag-greep-angst-rellen-niet-in-bij-hoog-vreugdevuur.html

Blij dat onze cultuur zo zegeviert. Wel vurig voor moeten strijden natuurlijk.

#3 Prediker

Misschien heb ik iets gemist, maar wat heeft Lutine in godvredesnaam misdaan? Hij dramt misschien een beetje, af en toe, maar volgens mij is deze site niet er op uit om een links/D’66 echoputje te wezen, toch?

Om de discussie onder dit stuk over 30 jaar berichtgeving over moslims niet nog méér te derailleren, zal ik hier kort schetsen wat de afweging van de redactie in deze is:

De reaguurder in kwestie trekt voortdurend discussies naar zich toe; gaat niet wezenlijk in gesprek met anderen; stelt zichzelf ook voortdurend boven de discussie; reageert vaak badinerend en denigrerend op anderen; hoort schijnbaar vooral zichzelf graag praten. En dat nu al maandenlang.

Dat alles maakt dat de persoon in kwestie voortdurend oplopende irritatie oproept bij overige reaguurders en redactieleden, hetgeen resulteert in vinnige opmerkingen over en weer, die dan een eigen leven gaan leiden en discussies doen ontsporen in gevit en onderlinge ergernis.

Ik weet niet of het je is opgevallen, maar diverse andere vaste reaguurders doen al een behoorlijke tijd hun beklag over dit gedrag, en de irritatie daaromtrent werd door steeds meer leden van de redactie gedeeld.

Kortom, het gedrag van de desbetreffende reaguurder leidt af van een inhoudelijke discussie en doet afbreuk aan het plezier van overige gebruikers. Dan is het aan de redactie om in te grijpen, lijkt ons.

We hebben getracht hierover met de reaguurder in kwestie in gesprek te komen om deze bevindingen terug te koppelen, maar ons is geen werkend emailadres bekend.

Tja, als iemand dan aangeeft niet open te staan voor zo’n gesprek, dan rest ons weinig anders dan iemand apart te zetten totdat de persoon in kwestie wél bereid is om daarover in gesprek te geraken.

Dus dat steekt er achter.

#4 Bismarck

Brazilië heeft nu ook een regering waarbij rechts zijn vingers kan aflikken en de oorspronkelijke bevolking zal het meteen merken.

#5 JANC

@4: Die bevolking merkte het al voor zijn inauguratie, want vele bedrijven hebben een voorzetje gemaakt. Het blijkt dat ook onder de vorige regering de bescherming van het regenwoud geen hoge prioriteit had, zodat die bedrijven ongestraft bleven en blijven.

#6 KJH

@3: Ok. Maar volgens mij zie ik aardig wat reacties langs de lijn van ‘deze persoon is niet links genoeg voor deze site, dus ban’. Die krijg ik zelf namelijk ook regelmatig, maar die negeer ik gewoon ;-) Enfin, ik hoop dat dat soort reacties, gegeven je eigen politieke insteek, je beeld van Lutine niet al te veel inkleuren.

#7 majava

Maar volgens mij zie ik aardig wat reacties langs de lijn van ‘deze persoon is niet links genoeg voor deze site

show me… want ik geloof er geen fuck van.

Ik heb me altijd afgewend van discussies over en met Lutine omdat het vaak nergens over ging.

#8 KJH

@7: Jeetje, vind je het erg als ik deze voor de toekomst bewaar?

#9 Bismarck

@8: Ik had iig wel boter bij de vis verwacht.

#10 Reinaert

@3: Geheel correct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*