1. 4

  @1: Ja dat krijg je met die Hollandse cultuur. Zodra ze zich in het nauw bevinden met hun opvattingen en gedragingen die niet meer bij deze tijd behoren, dan gaan ze zich verzetten door juist te doen wat de ander zo verafschuwt. Dus meer vuurwerk, op meer plaatsen en op meer dagen. Gewoon in your face. Ferdje had ook al opgegeven met z’n VVD flag of surrender.

 2. 5

  @1: “We lezen toch juist in de pers dat heel Nederland een totaal vuurwerkverbod wil?”
  Ik ben benieuwd naar je bronnen. Ik hoor in de media alleen maar dat een krappe meerderheid voor een vuurwerkverbod is. Maar zoals dat wel met meer zaken gaat, trekt de asociale minderheid zich er weinig van aan en doet er juist nog een schepje bovenop.

  Vannacht trouwens het effect van de mens op het weer heel mooi kunnen zien; om vijf voor twaalf was het nog vrijwel helder, om kwart over hadden we dichte mist te pakken.

 3. 6

  @5:
  De fanatieke voorstanders van knallen e.d., denken nog steeds dat ze de boze geesten met knallen kunnen verjagen.
  Maar nuchter beschouwt roept dat spul, bij deze primitievelingen, juist het boosaardige in ze op.
  ;-)

 4. 8

  @7: [ en een paar procent wil klooien ]

  Als die paar procent dat klooien dan tot oudejaarsavond beperkten, dan was het effect niet zo groot. Maar ze beginnen al half september.
  Als de hele bevolking een vuurwapen mag kopen, dan weten we dat lang niet iedereen dat doet en dat slechts een paar procent er moorden mee pleegt.

 5. 9

  Probleem met het vuurwerk is dat het steeds gekker wordt. Het zijn nu net bommen, zo hard zijn de knallen soms. Het levert alleen maar meer ellende op. Men ontkomt er niet aan dat er een keer grenzen gesteld moeten worden.

 6. 10

  Waar eindigt vuurwerk en begint het een vuurwerkwapen te worden?
  En wat willen we belaagde hulpdiensten aan zelfverdediging toestaan? Waarom kan de brandweer niet eerst de spuit met volle kracht op die idioten richten, zou je denken. Of een poederblusser. Dan kunnen die raddraaiers hun feestkloffie wel weggooien.
  Zoals het een ouwe lul betaamt, ben ik lekker binnen gebleven, maar er moet toch wel iets mogelijk zijn?

 7. 11

  Zet gewoon wat mp3’s van harde knallen online, dan kunnen vuurwerkliefhebbers (met een koptelefoon op, uiteraard) de hele nacht naar knalgeluiden luisteren en heeft de rest er geen last van.

  Scheelt miljarden – aan immateriële schade alleen al! …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren