1. 1

  De handel tussen China en de VS is niet de enige die steeds slechter botert:
  “Bilateral relations began to deteriorate late last year following South Korean court rulings ordering Japanese companies to pay compensation for their use of wartime forced labourers during Japan’s 1910-1945 occupation of the Korean peninsula.

  They soured further when Japan tightened its curbs on exports of high-tech materials needed by South Korea’s chip industry, and again this month when Tokyo said it would remove South Korea’s fast-track export status. Seoul responded by removing Japan from its own “white list” of trusted trade partners.”

 2. 2

  https://www.theguardian.com/us-news/2019/aug/22/sarah-sanders-fox-news-contributor-trump

  De draaideur tussen het Witte Huis en FOX News draait vrolijk verder. Het post-truth tijdperk wordt met de dag permanenter. Ach ja, een grootmacht verdient een jingoistische staatsomroep.

  @1 President Xi mag net zoals Putin in zijn handjes knijpen, overal staan traditionele bondgenootschappen van OECD landen op omvallen. De regering in Australië doet overigens ook vrolijk een duit in het zakje. De dood van multilateraliteit, ieder voor zich en god voor ons allen, de grootheidswaanzin van regionale grootmachten is de natte droom van mondiale grootmachten.

 3. 5

  @2:

  overal staan traditionele bondgenootschappen van OECD landen op omvallen…. De dood van multilateraliteit, ieder voor zich en god voor ons allen, de grootheidswaanzin van regionale grootmachten is de natte droom van mondiale grootmachten.

  Wat zou het uiteenvallen van staten en bondgenootschappen kunnen verklaren?
  Wat was de oorzaak voor het uiteenvallen van Joegoslavië en de USSR (Warschaupact)?
  En wat is nu de oorzaak dat de Europese eenwording minder populair wordt? Zie ook: https://sargasso.nl/open-grenzen/

 4. 9

  @5: Op drie van de vier vragen is het antwoord: het einde van de Koude Oorlog.

  (oké, het einde van de Koude Oorlog is uiteraard niet de oorzaak van die conflicten, maar de Koude Oorlog bevroor het vuur van veel kleinere conflicten en bewaarde zo tijdelijk de koude vrede in zowel Joegoslavië als tussen Japan en Zuid-Korea; en voor de EU fungeerde de Koude Oorlog als draagmoeder, toen zij stierf hebben we het te vroeg geboren kind snel in een couveuse van idealistische praatjes gelegd, maar dat lijkt toch niet genoeg.)

 5. 10

  @8: Het is zo tenenkrommend, eerst via idioot lage belastingen voor kapitaalkrachtigen extra miljarden binnengraaien om vervolgens de filantroop te gaan uithangen met een ziekenhuis met jouw naam op de gevel. En dan geld geven aan de ziekte die jou raakt, niet de ziekte die wereldwijd veel slachtoffers maakt, zoals bv mazelen of ebola.

  “Ook doneerde hij miljoenen aan andere universiteiten en ziekenhuizen, in onder andere New York en Houston, in de strijd tegen kanker. ‘Als ik er niet meer ben, wil ik dat mensen zeggen: hij heeft veel goede dingen gedaan’, zei de miljardair in 2012 in een interview. ‘Hij heeft iets betekend, hij heeft levens gered met onderzoek naar kanker.”
  Dat betekent zoveel als “fuck de overheid, ik bepaal zelf wel waar de subsidie naar toe moet”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren