SG-café vrijdag 18-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 18-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (15)

#1 Le Redoutable

Rutte krijgt eindelijk concurrentie op rechts, waar PVV en FVD de VVD nooit zetels heeft gekost in de uitslagen kan deze partij waarschijnlijk wel doen:

https://nos.nl/artikel/2361125-eerdmans-en-nanninga-doen-met-met-ja21-mee-aan-verkiezingen.html

Hopelijk stopt de VVD nu ook met steeds meer naar links sturen, anders schieten ze door het centrum moeten ze met de verbouwing van de 2e kamer nog extra stoelen aan de linkerkant gaan monteren.

#2 Cerridwen

@1: Nog een partij rechts van de VVD, waarom zou deze het wel redden? Naast de PVV en FvD zijn er ook nog Code Oranje (Richard de Mos), Go (van Henk Otten) en Lijst Henk Krol om uit te kiezen.

Van deze partijen is Code Oranje met zijn praktisch ingestelde cliëntelistische (of corrupte) inslag het meest kansrijk voor een zetel.

Het was verstandiger van Eerdemans en Nanninga geweest om met hun relatief sterke lokale positie de huidige tweede kamerverkiezingen uit te zitten en zich daarna aan te sluiten bij de winnaar.

#3 majava

@1: Gelul.
Er is helemaal geen ruimte op rechts. Aan de rechterzijde van de VVD kun je alleen nog maar terecht met buitenlanderhaat, nationalistisch vlagvertoon, Zwartepietfeestjes voor volwassenen, politiestaat voor de onderlaag, klimaatontkenning en als optie nog de nieuw gevonden vrijheid (wappie-territorium).

Jij gelooft dat die 2 zich daar helemaal niet mee gaan bezighouden? Think again. Lees eens tussen de regels en vergeet het track record van dobbernegers-Nanninga niet.
https://ja21.nl/standpunten/

#4 Krekel

Dat ze de partij naar henzelf vernoemen (dat JA ’toevallig’ ‘Joost en Annabel’ spelt is echt niet toevallig, welke alternatieve verklaring ze zelf ook geven) zegt wat mij betreft alles.

Peter R. de Vries, zoals jullie weten, wilde ook ooit een partij beginnen onder de naam PRDV. Ik heb die man sindsdien nooit meer serieus kúnnen nemen, zelfs op momenten dat ik dat zou willen.

Ik bedoel, misschien is het wel zo dat mensen vooral de politiek in gaan uit narcisme, dus omdat ze zichzelf willen verheffen en niet voor hun idealen of principes, maar je zult op zijn minst moeten begrijpen dat wel moet doen alsof je ervoor je idealen zit. Als je dat al niet snapt, en als je je narcistische impulsen kennelijk zo weinig onder controle hebt dat je zelfs bij de doop van je partij je al meteen in je kaarten laat kijken, dan kan ik gewoon niets meer dan medelijden voor je voelen … dit is hopeloos.

Verder is een ‘fatsoenlijke partij rechts van de VVD’ natuurlijk een hallucinatie. Het hele idee van zo’n partij is immers altijd een afzetten tégen (wat zij nota bene zélf noemen!) ‘fatsoenlijk Nederland’.

#5 Frank789

@4: ‘Joost en Annabel’ ?

Tja, dan maken ze het zichzelf bij voorbaat al lastig.

https://sargasso.nl/lijsten-eindejaarslijstje/

En is de kiezer niet inmiddels een beetje beu van Eerdmans die inmiddels bij zijn 8e politieke partij de kop opsteekt?

#6 Joop

Wat een man met een vermogen van 270 miljoen euro allemaal niet financiert.

http://www.propriacures.nl/2020/12/td-is-ontzet-leids-verspreid/

#7 Bookie

@6
Die schrijver zal binnenkort wel worden opgenomen. Behoorlijk last van wanen zo te lezen.

#8 Joop

@7.

Academische satire, te hoog voor jou gegrepen, Bookie.

#9 Bookie

@8
Hahhaha, iedereen die geen links-extremist is, is een nazi. Hahaha.

#10 Joop

@9.

http://www.propriacures.nl/2020/12/td-is-ontzet-leids-verspreid/

Mooi artikel, gewoon lezen, als Bookie zo heftig reageert, weet je dat je het moet lezen. Heerlijk genieten van de dom rechtse reacties, die proberen te verbloemen waar het hier om gaat.

#11 P.J. Cokema

@10 en @7
Die schrijver fileerde in het Parool ook het VVD verkiezingsprogramma.

Advies aan Bookie: laat nou eens alles wat rechts is een poosje links liggen. Gewoon als tegengif….

#12 Frank789

Tweet van de dag18 december 2020

Als Joost Eerdmans en Annabel Nanninga hun partij JA21 noemen, ben ik benieuwd waar Wybren, Thierry en Freek mee op de proppen komen.

Jaap-Harm de Jong

#13 Henk van S tot S

@12:
Joost luistert over een poosje na het uiteenvallen va de fractie vast naar:
Het wordt niets zonder jou Annabel

#14 Bookie

@11
Ik heb zowel links als rechts in de 20e eeuw achtergelaten.
Ik zie mij meer als progressief liberale atheïst.

Tegenwoordig zijn zowel partijen die zich rechts of links noemen niet erg al progressief te beschouwen.

#15 Micowoco

@12: JAWOHL 21 klinkt toch eh… krachtiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*