1. 1

  Zonnepanelen in het IJsselmeer (Trouw)

  Volgens het bierviltje kan 22% van het oppervlak van het markermeer de volledige binnenlandse vraag naar elektriciteit opwekken:

  De oppervlakte is 70.000 vierkante hectare. (google)
  De opbrengst van land is 500.000 kWh per hectare per jaar. (accres rapport 2015)
  De opbrengst van meedraaiende waterpanelen is 30% hoger. (Trouw van vandaag)
  Het jaargebruik Nederland is ongeveer 10.000 miljoen kWh (cbs)

  Jammer dat er nog geen manier bestaat om het overschot van de zomer te bewaren voor de winter.

 2. 4

  @3: Lijkt me beter dat je gewoon op de Partij voor de Dieren gaat stemmen in plaats van dit soort ‘we-willen-geen-structurele-veranderingen-we-willen-gewoon-dat-iedereen-LIEF-gaat-doen!’-flauwekul te steunen.

 3. 8

  @1 En wat doet dat voor de flora en de fauna als je de open natuur gaat afdekken met platen glas? Geen licht meer op de bodem en het voedsel onbereikbaar voor de vogels. I,p.v. dat het water kan verdampen wat afkoelt ga je het nu opwarmen. Je moet eens kijken op die weilanden die afgedekt zijn met zonnepanelen, daaronder blijft een dorre zandvlakte over.

  Die die dingen gewoon op de daken, dan kan je ze ook laten draaien en koelen met water, warm water waar je dan nog wat aan hebt ook. Op het water zijn die dingen trouwen door diezelfde flora en fauna binnen de kortste keren volgescheten en aangegroeid met algen, dan blijft er weinig over van het rendement op je bierviltje.

 4. 9

  @8: Goh wat fijn die bezorgdheid die je ineens voor de natuur hebt. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar denken. Maar weeg je deze schade wel even af tegen het alternatief van kolen stoken?

 5. 11

  @1:

  Jammer dat er nog geen manier bestaat om het overschot van de zomer te bewaren voor de winter.

  Die bestaat wel:

  https://www.trouw.nl/groen/zeeuws-energie-eiland-houdt-met-enorme-zeewaterbatterij-licht-aan-in-het-hele-land~a125375a/

  —–

  After several years of investigations, a higher court in NATO ally Montenegro sentenced 14 people, including two Russians, on Thursday of participating in an attempted coup allegedly backed by Russia.

  https://www.newsweek.com/russian-intelligence-officers-convicted-nato-member-coup-attempt-1421295

 6. 12

  @9 richting Le Redoutable moet je juist een betoog houden voor olie en tegen een duurzame economie. Dan zal Le Redoutable zelf het tegengestelde gaan betogen.

  Scheelt hoop debat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren