1. 1

  Goede morgen op deze vrijdagmorgen. Deze had ik gemist, misschien anderen ook.
  Doe er het goede mee in discussies dit weekend, alhier of in de kroeg. ;)

  “Zijn er ook groepen die ú opgeeft? Waarvan u zegt: daar steek ik geen energie meer in?

  ‘Dat is één groep, de racisten. En die zitten aan verschillende zijden, u heeft geen idee hoe racistisch etnische groepen onderling soms zijn. Een racist is niet iemand met een politieke overtuiging, dat is iemand die van zichzelf vindt dat hij beter is dan een ander. Ik ben als burgemeester tijdens een bijeenkomst over een azc in de wijk Beverwaard door ze uitgescholden, ik kon de kanker krijgen. ‘U bent moslim, jullie zijn allemaal hetzelfde, de profeet was pedofiel, en jij bent er ook een.’

  Veel racisme wordt door angst gedreven.

  ‘Ik denk daar anders over. Mij gaat het om de intrinsieke overtuiging dat je beter bent op grond van huidskleur of cultuur. Dat de ander die lager is dan jij het verdient om te worden vertrapt. Ik vind het moeilijk om met die mensen in gesprek te zijn, want de kans dat je ze wint voor de wij-samenleving is zo goed als nul. U heeft het over mensen die een politiek standpunt innemen waardoor anderen naar de marge van de samenleving worden gedreven. Maar daar kun je argumenten tegenover zetten, met die mensen kun je nog steeds in gesprek.’ 

  https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/burgemeester-aboutaleb-over-zijn-stad-rotterdam-polarisatie-en-populisme-hoeven-niet-per-definitie-slecht-te-zijn~be304780/

 2. 2

  Flat earth debunkers. Daar steek ik geen energie meer in.

  Het was jaren geleden verleidelijk om naar zo’n YouTube-videootje te kijken van een goedbedoelende YouTuber die tijd en moeite had gestoken om het geraaskal van flat earthers te weerleggen met argumenten en rede. Maar ik krijg het unheimliche Gefühl dat ik onherroepelijk bijdraag aan de groei van de groep flat earthers als ik ook maar een seconde verspil aan wat dan ook maar met flat earth-theorieën te maken heeft, inclusief het bekijken van debunk-video’s. Iets met actie geeft reactie, e.d.

 3. 3

  Via het pensioenakkoord probeert de FNV probeert met slinkse achterkamerpolitiek ZZP’ers de loondienst te duwen. De ZZP’ers zelf zijn vakkundig uitgeschakeld in dit akkoord:

  //www.trouw.nl/home/zzp-ers-zijn-niet-blij-met-verplichte-verzekering-dit-is-een-manier-om-zzp-ers-in-loondienst-te-duwen-~aa2ec1f4/

 4. 4

  @3: Het artikel lezende best positief: ZZP-ers vormen blijkbaar nu oneerlijke concurrentie, doordat ze vrijgesteld zijn van allerlei verzekeringen die mensen in loondienst wel hebben (dit is al heel lang bekend). Los van het feit dat ze zichzelf daarmee allerlei risico’s aandoen (die vervolgens in kosten deels op de overheid afgewenteld zullen worden), zijn ze daardoor te goedkoop. Door dit voor ZZP’ers gelijk te stellen, worden ze misschien duurder, maar dat is uiteindelijk het rechttrekken van een scheve situatie. Uiteraard proberen werkgevers daar de LR-spin aan te geven, maar daar trap ik dus niet in.

 5. 5

  @4 ZZP-ers zijn helemaal niet te goedkoop dat is wat het FNV iedereen probeert wijs te maken omdat ze een hekel aan ZZP’ers hebben, bedrijven hebben veel meer schaal en belastingvoordelen. ZZP’ers zijn alleen geen schaapjes die braaf naar de vakbond luisteren, vandaar dat de vakbond er al jaren en kruistocht tegen voert. Ik vindt het prima als de FNV schijn ZZP’ers die eigenlijk in loondienst zijn willen aanpakken , maar doe dat met gepaste maatregelen en laat de echte ZZP’er met rust.

  Het systeem waarbij vakbonden voor de gehele bevolking onderhandelen is met een steeds teruglopend ledenaantal en steeds meer zelfstandigen gewoon niet meer democratisch en dus niet meer van deze tijd.

 6. 8

  @5: “ZZP’ers zijn alleen geen schaapjes die braaf “
  Haha grappig. ZZP’ers zijn juist wél schaapjes die braaf naar het bedrijfsleven luisteren, zodat die naast hun schaalvoordelen ook nog profiteren van lagere loonkosten (want geen pensioenopbouw en allerlei verzekeringen), door in plaats van de loonslaven in dienst te nemen, ze wijs te maken dat ze zelfstandige zijn. Ik zie dat jij er met twee benen in trapt en het sprookje van het bedrijfsleven slikt van die boze [email protected]#%! die het op hen voorzien heeft.

 7. 12

  Gaat er door die sociale partners nog een onderscheid gemaakt worden tussen èchte ZZP-ers, die al sinds jaar en dag voor meerdere klanten hun ambacht of winkel drijven en de geforceerde schijnzelfstandigen zoals al die pakketkoelies?

 8. 15

  @13: In zekere zin wel goed. Zonder bestuursverantwoordelijkheid gaat het weer lang duren voor de FvD door de mand valt en aangezien de provincie ridicuul weinig bevoegdheden heeft, is het daar het minst schadelijk, zeker in de vorm waar ze nu voor gekozen hebben.

 9. 17

  @12: Nee , want de werkelijkheid is weerbarstiger dan deze simpele tweedeling. Tussen deze twee uitersten is een heel groot grijs gebied.

 10. 19

  @14: Dan kun je met je FLAK vast oefenen voor de invasie van vliegende auto’s en bezorgdrones van pizzaboeren en Amazone.
  Dan zul je met weemoed terug denken aan de tijd dat je je druk maakte over het lawaai van bladblazers en Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren