1. 3

  Hoe dom zijn de Grieken? Komend weekend zijn er verkiezingen en ze gaan daar blijkbaar een… ex-bankier premier stemmen! Wat snel zijn ze toch vergeten hoe in de huidige miserie terecht zijn gekomen.

 2. 4

  Bezuinging??

  De pil niet in basispakket.

  Voor hoeveel extra kinderen moet er kinderbijslag, onderwijskosten enz. betaald worden?

  Ik zou de doorberekening wel eens willen zien; als die er al is.

 3. 6

  @5: Is allemaal schuld van Israël. Als dat een dictatoriale zandbak in plaats van een licht in de omringende duisternis, was gebleven was er niets aan de hand geweest.
  Feit is natuurlijk als je de cijfers optelt dat blijkt dat links en moslims kennelijk meer of gelijk racistisch zijn dan of aan extreem rechtse engnekken.

 4. 7

  Het planten van een biljoen bomen is de beste manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan, schrijven Zwitserse wetenschappers in het vakblad Science. Het initiatief zou twee derde van alle CO2-uitstoot sinds het begin van de negentiende eeuw, in totaal zo’n 300 …

  Zal mij benieuwen of dat betekent dat het klimaat te “redden” valt zonder de hysterie die nu wordt geopperd. Wat zal dominee Klaver hiervan vinden?

 5. 11

  @10:
  Waarom? Het gekapte hout kun je inzetten als grondstof voor bijvoorbeeld de bouw. Daarnaast groeien er weer nieuwe bomen waar de oude gekapt zijn. Prima dus voor het vastleggen van CO2

 6. 12

  Een biljoen bomen, ofwel 1 miljard hectare bos. Dat is bijna 2% van het hele aardoppervlak. Ofwel bijna 7% van alle landoppervlak. Als ik het goed uitreken, tenminste.

  En daarmee kan bijna eenderde (en dus tweederde) van het koolstof uit historische CO2-emissies worden vastgelegd. Zie het Twitter-draadje van Zeke Hausfather. Toekomstige emissies worden natuurlijk al helemaal niet opgenomen, dus dat hiermee de energietransitie niet nodig zijn is grote flauwekul.

  We moeten ook opschieten, volgens het artikel in Science, want als het verder opwarmt wordt een steeds kleiner deel van het landoppervlak geschikt voor het aanplanten van bos. Maar laten we er eens 30 jaar voor uittrekken. Dan moet er vanaf nu elke dag ruim 900 vierkante kilometer bos worden aangeplant. Zo’n beetje tweederde van de provincie Utrecht.

  Als dat artikel in Science iets aantoont is het wel hoe gigantisch veel CO2 we de atmosfeer in blazen.

 7. 13

  @11: Die bomen worden gekapt in het kader van de biodiversiteit, en het is dus niet de bedoeling om daar weer nieuwe bomen aan te planten.

  Het is dus geen bosbouw.

 8. 15

  Nederland heeft ‘van nature’ een redelijk on-diverse monocultuurnatuur van beukenbossen met onder het bladerdak onbegaanbaar struweel. Ons, natuurminnende Homo’s sapiens, houden daar van nature helemaal niet van.

  Gelukkig zijn er ook nog andere oplossingen om de netto CO2-uitstoot te reduceren. Ik zou op meerdere paarden wedden, qua de wereld redden voor de volgende generaties.

 9. 16

  @15:
  Dat geldt alleen voor de hogere delen, Beuken houden niet van continu natte voeten. Nederland is een rivierdelta, het grootste deel zou moerassig zijn. Wat berkjes, elzen en heel veel wilg dus.

 10. 18

  @9: Hoezo? Ik begreep van diverse sites die het allemaal weten dat klimaat een soort van religiesubstituut is en dat Klaver dus dan iets van een voorganger.
  Hoe dan ook blijkt, wat we allemaal al wisten, dat er een verband bestaat tussen ontbossing en CO2 uitstoot ( wat verder natuurlijk niets met bevolkingsgroei te maken heeft) en dat je de koolstofkringloop kunt beïnvloeden door bijv meer bomen te planten en algengroei te bevorderen. Ik zie daar meer in dan de oplossingen zoals die nu worden voorgedragen. Al zie ik ook daar wel wat in behalve in het tempo waarbinnen dat gerealiseerd moet worden afgezet tegen de animo on de rest van de wereld.

 11. 19

  @18: Mensen die de wetenschap niet begrijpen en geen argumenten hebben framen het liefst één simpele tegenstander en die ga je van “religie en fanatisme” beschuldigen terwijl ze gewoon de wetenschap en het bewijs volgen.
  Zo kun je lekker schelden op zondebok Klaver of Gore en pretenderen dat zij extremistische eenlingen zijn in plaats van slechts enkelingen van een grote meerderheid.

  Tuurlijk vindt jij het bossen planten op een oppervlakte van de US + China beter dan want dan hoef jij niks te doen. Of moet je uiteindelijk toch meebetalen aan die gigaoperatie en 30 jaar wachten tot al die bomen zijn volgroeid en er inmiddels weer genoeg extra CO2 is uitgestoten voor een 2e ronde?
  Die 2e ronde zal wel versneld aanbreken, want velen zullen denken laat mij maar kolen stoken, de buurman plant immers een bos.
  Wees gerust, hoe dan ook, jij en ik gaan meebetalen.

 12. 20

  dat je de koolstofkringloop kunt beïnvloeden door bijv meer bomen te planten en algengroei te bevorderen. Ik zie daar meer in dan de oplossingen zoals die nu worden voorgedragen.

  De wetenschappers die onderzoek doen naar de koolstofkringloop denken daar heel anders over. Die zeggen dat beïnvloeding van die kringloop wat zou kunnen helpen, maar dat het veel te weinig is om de opwarming tot 1,5 of 2°C te beperken. Dat kan alleen als ook de emissies flink worden teruggebracht.

 13. 21

  @18
  Ik zou je aanraden de uilenrede van Baudet eens te lezen en dan te beoordelen welke kant religieuze mantra’s gebruikt. Van linkse kant, zo ook van Klaver, zul je weinig horen over ‘heidenen’, ‘kardinalen’, ‘ketters’, ‘kerken’, en zelfs ‘ongelovigen’ wordt spaarzaam gebruikt, ook in verband met klimaatwetenschap. De Telegraaf, Elsevier, Baudet, de PVV en een gedeelte van de VVD wil maar wat graag van alles spinnen tot een soort van godsdienstoorlog. De ‘Linkse Kerk’ die zus en zo doet. Klimaatkardinaal Klaver die ketters straft? Je hoort het bij de TMG, niet bij Joop, terwijl ze daar toch maar wat blij zouden moeten zijn als ze er oprecht van overtuigd waren dat hij die invloed zou hebben. En wie heeft het over een zondvloedgeloof en afgoderij en de wederopstandingsgedachte? Precies, Baudet, die maar wat graag met opgeheven vingertje de aanstaande ondergang aankondigt… Tenzij we Hem volgen. Een preek pur sang.

 14. 22

  @14: Dit is geen onzin het is een plan van staatsbosbeheer waar overigens veel protest tegen is.
  De kranten hebben er vol van gestaan.

  In bosbouwgebieden worden gekapte bomen weer aangeplant.
  ETA Bismarck was me voor

 15. 23

  @18: “Ik begreep van diverse sites die het allemaal weten dat klimaat een soort van religiesubstituut is”
  Ik ben benieuwd naar de linkjes naar die gerenommeerde instituten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren