1. 2

  De zalmkwekerij is ook een vorm van bio-industrie, met nu dus z’n eigen epidemie.

  Kweekzalm stikt door te veel algen in het water.
  Wild fish can swim away from the lethal clouds of aquatic organisms, but farmed fish are trapped.

  De schade klinkt groot (ongeveer 62 miljoen euro) maar ik vermoed dat het op de totale jaarlijkse omzet nog meevalt.

  https://www.independent.co.uk/environment/salmon-farming-norway-algae-killed-fishing-seafood-council-a8925581.html

 2. 3

  @1: Zo vreemd is dat nou ook weer niet. Op kortlopende Nederlandse/Duitse staatsleningen zijn de rentes al jarenlang vaker negatief dan positief. En de langetermijnrente stond in 2016 ook al precies even laag.

 3. 7

  Terwijl iedereen zich druk maakt over de EU verkiezingen waar we feitelijk zo goed als niets te vertellen hebben en die nogal scheef getrokken zijn omdat aanzienlijke kiezersgroepen thuis zijn gebleven zijn de uiteindelijke 2e kamer zetels bekend:

  FvD is ondanks de exit polls, niet meer alleen de grootste maar moet zijn plaats delen met de VVD. De eerste kamer heeft weliswaar geen meerderheid meer, maar heeft wel een maximaal aantal opties om met 1 partij aan een meerderheid te komen. GroenLinks is de grootste groeier, maar is de uitspraak van Klaver dat ze niet meer om hem heen kunnen is dus niet echt de realiteit geworden. De PvdA lijkt uiteindelijk toch de belangrijkste partij op links te worden en als links gezamenlijk het blok dichtgooit is er altijd FvD nog. Plus een paar logische dubbele PVV+SGP (conservatief) of SP+PvdD/50 plus (EU kritisch links).

  https://nos.nl/artikel/2286552-coalitie-op-32-van-75-zetels-in-eerste-kamer-forum-en-vvd-beide-op-12.html

 4. 8

  @7: Je bedoelt natuurlijk eerste kamer in je beginnetje.

  Waarom zou het kabinet met het FvD in zee gaan om een meerderheid te krijgen? Zijn veel FvD stemmers niet juist dezelfde als de #stemzeweg figuren?

  Is het overigens, gezien de rol van de eerste kamer, wel altijd nodig om een coalitie-meerderheid te hebben? Ze zitten daar toch om over de inhoud en niet de kleur van voorstellen te vergaderen?

 5. 9

  @7: “die nogal scheef getrokken zijn omdat aanzienlijke kiezersgroepen thuis zijn gebleven”

  De opkomst bij de PS-verkiezingen was anders ook maar 56% en dus nauwelijks hoger dan de 51% opkomst voor de EP-verkiezingen.

 6. 10

  @9: Wat dacht je van het Oekraïne referendum; opkomst 32,28%

  Degenen die het hardst riepen dat de uitslag van het Oekraïne referendum gerespecteerd moet worden; want wil volk, roepen nu het hardst dat de uitslag van de EP-verkiezingen door de lage opkomst niet valide/representatief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren