1. 2

  De olieprijs is weer gezakt tot onder de $60 per vat (Brent).
  Aardolie is nu goedkoper dan een jaar geleden.
  Gelukkig nog geen deflatie, want andere dingen worden wel duurder:
  – huizen
  – aandelen
  – voedsel
  – treinkaartjes
  – zorgverzekeringen
  – medicijnen

  Zolang het rustig blijft in de Perzische Golf, blijft de olieprijs laag en maken oliemaatschappijen minder winst.

 2. 3

  Rond 15.50 uur stond de AEX-index 2,2% lager op 600,8 punten. De beursgraadmeter tikte even daarvoor een dieptepunt van 598,19 punten aan. Het was voor het eerst sinds donderdag 12 december dat de AEX onder de 600 punten stond. Eerder deze maand piekte de index nog op 616 punten. De AMX ging vanmiddag 2,4% achteruit naar 915,6 punten. De beurzen in Londen (-2,4%), Parijs (-2,6%) en Frankfurt (-2,8%) doken eveneens diep in het rood.

  https://www.telegraaf.nl/financieel/668247232/paniekreactie-zet-aex-onder-600-punten

 3. 8

  @7: uh ja wordt weer gezellig aan de balie van de apotheek…en “dan krijgt hij een briefje van de huisarts mee waarop staat dat er sprake is van een medische noodzaak. ” is ook zo een wassen neus, als patient maar geneog zeurt schrijft de huisarts wle een briefje, echte medische noodzaak of niet, want hij is dan van het gezeur af en niemand die hem er op aanspreekt..dat die noodzaak niet zo noodzakelijk was…blijft een raar systeem wat we hanteren.

 4. 9

  Het failliet van de partijdemocratie is daar …

  https://nos.nl/artikel/2320523-forum-voor-democratie-partij-met-meeste-leden.html

  Al jaren geleden kon iedereen weten dat de huidige partijen met hun ouderwetse ideologieën de maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw niet aankunnen. Voor heel veel dingen is er namelijk geen liberale, socialistische of andere ideologische oplossing.

  Raar maar waar, je kan dan met een ‘conservatieve’, ideologisch lege huls, zo maar de meeste leden krijgen.

  Met veel dingen niet mee eens met Thierry, wel met dat partijkartel, dat is gewoon een opstap voor ambitieuze mensen om de politiek in te stappen, en eventueel een leidinggevende positie te verkrijgen, eerst in politiek, later in maatschappij.

 5. 10

  Hij noemt het teleurstellend. “Ik ben kritisch op het regime in het Kremlin, maar ik heb altijd gezegd dat ik de dialoog juist wil opzoeken.” Tijdens het lang geleden geplande bezoek in het krokusreces stonden besprekingen van allerlei dossiers op het programma, zoals de ramp met vlucht MH17 en de mensenrechtenschendingen in Rusland.

  Lol, wat verwacht die sukkel dan? Dat het regime hem met open armen zal ontvangen, is hij nu echt zo naïef, dom of arrogant?

  En Blok is al even naïef, dom of arrogant, er staan legio gekozen Russen op de sanctie lijst van de EU en die worden ook gewoon de toegang tot ons land ontzegt (niks mis mee overigens), maar o wee als een NL verkozene er dan bij de Russen niet inkomt.

  “Ik vind het onjuist dat Tweede Kamerlid Sjoerdsma de toegang tot Rusland is geweigerd. Het is belangrijk dat Nederlandse volksvertegenwoordigers de mogelijkheid hebben zich te informeren over de situatie in Rusland en in gesprek te gaan met hun Russische collega’s.”

  Ze vinden dat het niet aan Moskou is om de samenstelling van de delegatie te bepalen.

  Hoe arrogant ben je dan zeg, volgens mij is het wel aan Rusland om te bepalen wie hun land wel of niet in mag.

  https://nos.nl/artikel/2320527-sjoerdsma-d66-niet-welkom-in-rusland-bezoek-kamerleden-vrijwel-zeker-afgeblazen.html

 6. 12

  @10:

  volgens mij is het wel aan Rusland om te bepalen wie hun land wel of niet in mag.

  Ja dat is het, maar het is diplomatiek een vorm van belediging. Dat weet jij ook wel. Maar dat is hoe we Rusland kennen en dat hufterige trekt sommigen blijkbaar aan.

  @11:

  Haha, breitbart is lachen

  Ah een Greta burn. Ik wist wel dat zoiets jouw fragiele mannelijkheid goed zou doen.

 7. 13

  @12: Vind je dat raar na wat die Sjoerdsma allemaal gezegd en gedaan heeft?

  Als iemand jou de hele tijd voor rotte vis uitmaakt dan laat jij die toch ook niet zomaar in je huis?

 8. 15

  @13

  Als iemand jou de hele tijd voor rotte vis uitmaakt dan laat jij die toch ook niet zomaar in je huis?

  Wel als de vrijheid van meningsuiting je echt lief is en niet alleen een excuus om je eigen gelijk mee te halen, zoals bij types als jij

 9. 17

  @15: onzin en je weet het, komt nog eens bij dat Sjoerdsma verder gaat dan alleen maar wat roepen, hij lobbied actief voor (meer) sancties jegens (gekozen) Russische staatslieden, maar hij verwacht wel dat hij Rusland in mag.

  Hoe simpel van geest ben je dan?

 10. 18

  @14:

  Misschien moet je het stuk eerst even lezen.

  Nou, zal ik eens…?

  Is de alt-rechts-pandemie hier al weer overgewaaid? Even lezen hierboven. … Nee, toch niet. Godallemachtig, een Breitbartlink.

  Daar is je antwoord. Jij zakt wel steeds verder weg, he Hans.

  @Bolke: Je stelt het nog altijd voor alsof het tussen normale gasten en gastheer gaat. Dit zijn diplomatieke relaties, daar zitten vaak genoeg gasten tussen die elkaars bloed wel kunnen drinken. Aan de andere kant is het ook weer zo dat juist dit soort weigeringen een diplomatiek symbool zijn om te zeggen dat we maling aan je hebben. Valt me tegen dat jij dat niet doorhebt. Dit heeft weinig te maken met Sjoerdsma als persoon. De betrekkingen tussen NL en RUS zijn behoorlijk koel en daar hoort niet bij dat je aardig gaat zitten doen tegen mensen die kritiek op je hebben.

 11. 19

  @10: Ik ben kritisch op het regime in het Kremlin, maar ik heb altijd gezegd dat ik de dialoog juist wil opzoeken.”
  @17:
  Natuurlijk weet Sjoerdsma wel dat Rusland liever geen dialoog voert met kritische mensen.
  Hij maakt zo’n opmerking gewoon als onderdeel van de PR.

  En als we ervan uitgaan dat de MH-17 door een Russische raket neergeschoten is, is het goed dat Sjoerdsma kritisch op Rusland is.

 12. 21

  @20: Nee dat zal inderdaad niet helpen. Maar wellicht een goede opleiding en een moreel filter wel. <- en daar heb je er nog één om in je zak te steken. :D

  Heb je je btw al een beetje verdiept in de link tussen het Wuhan-virus (ik weiger het Corona te noemen) en 5G netwerken? Of gaat dat je te ver?

 13. 22

  @18:

  1. volgens mij was het echt de EU die als eerste Russische kamerleden op een zwarte lijst gezet heeft.

  2. Sjoerdsma actief werkt aan om nog meer Russische politici op die lijst te krijgen.

  Jij best weet dat internationale diplomatie op basis van oog om oog werkt.

  En er zijn effectief geen diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland, de enige keer dat onze ambassadeur een russische politicus te zien krijgt is als er weer een rel is, de ambassade kan net zo goed gesloten worden, scheelt weer een bom duiten.

 14. 24

  @23: je bent bekend met het feit dat er Russische politici op die Eu zwarte lijst staan enkel en vanwege bepaalde uitspraken die ze gedaan hebben?

  Dus dat hypocriete gelul over vrijheid van meningsuiting moet ook maar eens afgelopen zijn

 15. 26

  @24: In Nederland zijn grenzen aan de vrijheid van meningsuiting.
  Een oproep tot moord valt daar bijvoorbeeld niet onder.
  (zelfs de uitspraak “als je vindt dat Baudet vermoord moet worden, roep dan “pang” ” is strafbaar gebleken. Jesse Klaver in een doodskist mag dan weer wel, maar ik dwaal af).

  Een oproep om het russische leger in een ander land in te zetten, gaat volgens mij een stuk verder, met name als de oproep van iemand met invloed komt.
  Of de zwarte lijst van de EU juist is, hangt natuurlijk af van onze beoordeling van de situatie in de Oekraïne, maar de vrijheid van meningsuiting is niet heilig.

 16. 27

  @26: dus de vrijheid van meningsuiting van Sjoerdsma is dus ook niet heilig. ( en nee, nederland bepaald niet wat Rusland wel of niet acceptabel moet vinden)

 17. 28

  @27: Sjoerdsma is typisch een politicus van de snowflake/hulphond-generatie, opgegroeid in safe spaces, die te weinig buiten komt en niet vertrouwd is met contraire meningen en.. aardrijkskunde. Hij snapt niet dat westerse concepten als “vrijheid van meningsuiting”, “mensenrechten” en “waarheid” heel anders worden begrepen, zodra je een eindje voorbij Berlijn of Wenen komt.

 18. 29

  @27: Dat is allemaal geen reden om Sjoerdsma naief te noemen.

  @28: Verstand van aardrijkskunde is nog geen reden om te gaan slijmen bij een ondemocratisch buitenland.
  Ik denk dat #19 van toepassing is.

  Tussen haakjes, China is boos geweest op Noorwegen omdat een dissident de nobelprijs voor de vrede kreeg.
  En recent werd China weer boos op Zweden, om een vergelijkbare reden.

  Die landen hebben lijken er niet veel last van te hebben.

 19. 30

  @29: als ie niet naïef is dan is hij gewoon ronduit arrogant, dit soort gedrag was normaal in de koloniale tijden maar tenzij ik die memo gemist heb is Rusland geen kolonie van ons en hebben wij niet te bepalen wat hun vrijheid van meningsuiting moeten vinden

  Komt nog eens bij dat op 14 jan al bekend was dat Sjoerdsma er niet in zou komen, dit is dus bewust op de spits gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren