SG-café maandag 26-08-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 26-08-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (8)

#1 majava

Geen “aanwijzingen voor” mishandeling. Gewoon doodgegaan, dus er maar op gaan zitten. Wtf.
https://nos.nl/artikel/2298982-vijf-mannen-assen-vrijgelaten-geen-aanwijzing-voor-mishandeling.html

Deze zaak wordt steeds interessanter. Ik las op AD, doorgaans goed in ophitsen van het eigenrichting-volksdeel, deze keer dat de overledene een doofstomme hovenier was en z’n collega’s geloven er niks van dat ie een viespeuk was. Wel dat ‘ie makkelijk verkeerd begrepen zou kunnen worden.

#2 Le Redoutable

“Elf van de twaalf provincies slagen er niet in om in 2020 genoeg windenergie op te wekken.” M.u.v. Noord Holland, maar dat is alleen maar omdat de Amsterdammers een plekje hebben gevonden in de Wieringermeer, lekker zo ver mogelijk buiten de eigen achtertuin en de kiezers die er toe doen:

https://www.trouw.nl/politiek/windmolens-blijven-een-graat-in-de-keel-ook-voor-groene-provinciebesturen~be7be5dc/?referer=https%3A%2F%2Fwww.trouw.nl%2F

#3 Joop

De Mount Blanc stort in elkaar!

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/door-opwarming-van-de-aarde-verkruimelt-de-mont-blanc-langzaam~b832735e/

“Permafrost vormt als het ware het plaksel dat de bergen bij elkaar houdt. Door de opwarming van de aarde ontdooit de permanent bevroren bodem en wordt die instabiel. Het gevolg is dat brokken steen en soms zelfs hele bergwanden, in de diepte verdwijnen. “

#4 Hans Verbeek

@3: FYI, Joop, de Mont Blanc bestaat uit ‘mariene afzettingsgesteentes’. M.a.w. de Mont Blanc was heel lang geleden zeebodem. En in de toekomst zal de Mont Blanc door erosie opnieuw zeebodem worden.

#5 Bismarck

@2: Wat een verrassing, LR liegt weer eens:
“In Noord-Holland is afgelopen ­jaren felle strijd gevoerd tussen de provincie en Amsterdam. De gemeente wil molens bouwen in het Westelijk Havengebied, maar het vorige provinciebestuur hanteerde een ‘restrictief beleid’. Dankzij een groot windpark in de Wieringermeer voldoet Noord-Holland in 2020 als enige aan de doelstelling van het Rijk. De provincie vond dat voldoende en blokkeerde andere windplannen. “

Oftewel Amsterdam had een plekje binnen de gemeentegrenzen gevonden, maar het provinciebestuur (gedomineerd door VVD en D66) lag dwars.

#6 beugwant

@3: Nou, dan wordt de Mont Blanc tenminste ook eens rolstoeltoegankelijk. Ook als berg moet je met de tijd meegaan.
”Toen de Mont Gris nog Mont Blanc werd genoemd…”

#7 Ronzhu

@1 Jezus, doet denken aan de Eric Garner zaak in de VS. Je voelt het echt wel als iemand niet meer tegenstribbelt maar als een zak aardappelen wegzakt wanneer ze buiten bewustzijn raken.

De burgemeester heeft zich zo te zien ook nog niet uitgesproken tegen eigenrichting of zo, alleen dat men niet moet speculeren. Komt m.i. een beetje over alsof hulpverlening er vooral is voor de arme getraumatiseerde slachtoffers die boven op de man zaten.

#8 majava

@7: Inderdaad, zo dacht ik ook. Ik hou alleen nog wel een grote slag om de arm, omdat ik nu (ja, wat kan je anders?) alleen maar af kan gaan op wat ik in verschillende media erover kan lezen. En ik weet hoe gekleurd dat kan zijn, vooral in de eerste dagen na een gebeurtenis.

Wat ik al wel kan zeggen en blijf zeggen is dat eigenrichting altijd af te keuren is, dus als die knakker nu wel iets heeft gedaan, dan nog is een doodstraf opgelegd door 5 buurmannen diep fout en dat moet het uitgangspunt zijn en blijven in deze zaak. Naast het uitzoeken of en hoe er sprake was van onzedelijke handelingen met een kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*