1. 5

  @4 yep. Erdogan begint al te piepen. die wil geld zien van Europa.

  Let wel, afgelopen jaren mocht IS steeds weg uit bezet gebied, richting Idlib. Enige dat nog in Idlib zit zijn Al qaida , IS en aanverwanten. Dat tuig is nu op de vlucht….

  maar n.a.w. zal onze media ze profileren als gematigde extremisten en moeten we ze gaan verwelkomen als zijnde onschuldige slachtoffers.

 2. 6

  @2.

  Tja, natuurlijk is het vervelend … ;-)

  “I never understood wind, I know windmills very much, I’ve studied them more than anybody…tremendous fumes, gases are spewing into the atmosphere, you know we have a world, the world is tiny compared to the universe..”

 3. 8

  @7: Wat snapt ‘ie niet? Alles wat niet genoemd wordt in het artikel? Daar noemen ze alleen MH-17. Je was het vast al ‘vergeten’, dus komt ‘ie:
  – Oorlog voeren in/met Oekraine
  – Annexatie Krim
  – Inmenging in buitenlandse democratische processen
  – Moorden op politieke tegenstand in binnen- en buitenland
  – Tenslotte, en dank aan de voorzet: #4, lekker bommen gooien samen met Assad, om Europa toch niet te lang zonder (vrees voor) vluchtelingen te laten zitten.

  Reden genoeg om eens lekker de culturele en handelsbetrekkingen aan te halen? Dacht het niet.

 4. 9

  @8: Jamaar, jij bent bevooroordeeld, want jij hebt je in laten palmen door de Finnen ;-)

  @6: Ik krijg langzaamaan het idee dat het werkelijk geen hout meer uitmaakt wat ie zegt (en doet). Al komt er klinkklare onzin uit, redneck Amerika slikt het allemaal voor zoete koek. Sterker nog, hoe groter de onzin, hoe harder ze joelen. Idiocracy in full effect. En let maar op dat ie ondanks alle bewijzen van corruptie en machtsmisbruik niet afgezet gaat worden.

 5. 10

  @8: heb je het stuk überhaupt wel gelezen?

  Alles wat blok roept dat we zouden moeten doen jegens Rusland doen we dus niet, we doen helemaal niks dus en als 1 EU kikker uit de kruiwagen springt(Macron bijvoorbeeld) dan zijn er dus ook geen sancties meer want die verlangen unanimiteit elke 6 maanden weer.

 6. 11

  @10: Kan hetzelfde tegen jou zeggen. Het artikel heeft het over 2 sporen, wat dan min of meer betekent dat je naast die sancties en veroordelingen (en dat is toch echt wat NL doet, en niet “niks”, in jouw woorden) ook nog een beetje liev moet gaan zitten doen.

  “Tegelijk zal Nederland doorgaan met het zoeken naar mogelijkheden voor dialoog met Rusland en, waar mogelijk en in het belang van ons land, functionele samenwerking.’

  Dat spoor wordt echter niet uitgewerkt, wat je wel zou verwachten in een strategische nota.”

  Dus de experts en diplomaten zien dat Blok alleen maar streng doet (ondanks te zeggen dat ‘ie wel 2 sporen volgt) en zijn daar niet blij mee omdat dat andere, aardige, spoor totaal niet gevolgd wordt. Zo lees ik het artikel.

  Als jij moeite hebt met Blok’s uitvoering, lees ik dat als dat je vindt dat we wel (ook) aardig moeten zijn tegen de Russen.

 7. 12

  @11:
  1. Blok doet niet streng want hij heeft totaal geen middelen om streng te doen. De EU doet streng en Blok lift daar op mee.

  2. En alle sporen om Moskou te ondermijnen dmv rechtstreekse contacten met de Russische bevolking laat hij stelselmatig doodbloeden.

  3. Experts, ambtenaren EN diplomaten bekritiseren het non beleid van Blok.

  4. Poetin is niet eeuwig maar als we op deze voet doorgaan moet je niet jammeren dat 400 jaar betrekkingen met Rusland binnen nu en een jaar of 5 permanent weggegooid zijn, als je ook de interviews met de vorige NL ambassadeur leest merk je dat ze tussen de regels zegt dat ze voor spek en bonen in Moskou zat.

 8. 13

  @12: punten 2,3 en 4 zeggen precies dit wat ik schreef:

  Als jij moeite hebt met Blok’s uitvoering, lees ik dat als dat je vindt dat we wel (ook) aardig moeten zijn tegen de Russen.

  Je punt 1 is daar dan een beetje mee in tegenspraak, maar vertel mij dan eens wat je tegelijk dan als nog strenger beleid zou willen zien, samen met die valse vleierij, die je zo mist.

  En ja, valse vleierij, omdat het niet zo is dat je banden gaat onderhouden al zou het een zuid Amerikaans land zijn met een dictator, waar je dan contacten zou onderhouden met instellingen die goede dingen doen voor de bevolking, maar in tegenspraak met die dictatuur. Het is Rusland. Daar gaan dingen anders.

 9. 14

  @13: je kan ook gewoon de Russische ambassadeur het land uitschoppen hoor, Blok praat stoer maar de realiteit is dat zijn beleid vlees noch vis is. Hij wil streng zijn (Is ie niet) maar wil ook in gesprek blijven (doet hij ook niet)

  Dus nogmaals effectief doet hij helemaal niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren