1. 1

  Goedemiddag, even de vraag: Er wordt steeds teruggekeken naar hittegolven in voorgaande jaren. Maar als ik naar de graden kijk die bijvoorbeeld “Buienradar” aangeeft op een dag dan wordt er een hittegolf voorspeld terwijl de graden fluctueren van 17/36 graden per dag. Hanteert men nu de opvolgende jaren de graden voor of achter de slash? Tip: Beter de daadwerkelijke temperaturen van de dag op onze eigen kalenders te noteren ivm de juiste opinie of deze cijfers wel terecht zijn de komende jaren.

 2. 2

  @1: [ Beter de daadwerkelijke temperaturen van de dag op onze eigen kalenders te noteren ivm de juiste opinie of deze cijfers wel terecht zijn de komende jaren.]

  En welke afwijking t.o.v. De Bilt ga je dan accepteren? Want je krijgt nooit exact dezelfde cijfers, zelfs niet als je zelf een groot grasveld hebt met zo’n zelfde meetkast in het midden.

 3. 3

  @1: Hittegolven gaan altijd over de maximumtemperatuur (minimaal vijf opeenvolgende dagen met een Tmax van 25C of hoger, waarvan drie van minimaal 30C). Dat zou overeenkomen met de temperatuur achter de slash (de voorspelde maximumtemperatuur, voor de slash staat de voorspelde minimumtemperatuur), ware het niet dat hittegolven worden vastgesteld op grond van de daadwerkelijke temperatuur op een meetstation, niet op grond van voorspellingen.

  Of er een hittegolf komt is dus formeel nog even afwachten, al zijn bv. voor Maastricht de voorspellingen van dien aard dat ze er enorm naast moeten zitten, wil hier donderdagmorgen (ik gok ergens tussen 10 en 11) niet officieel sprake zijn van de tweede hittegolf dit jaar. Wie weet halen we die dag trouwens ook een nieuw maximumtemperatuurrecord.

 4. 5

  @4: Ze staan er nog met een voet in hè? Maar de VS gaan hun dependance in de EU inderdaad wel missen, als het gaat om het meeslepen van Europa in hun oorlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren