SG-café maandag 20-02-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 20-02-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (32)

#2 Olav
#3 Arjan Fernhout

@2: Dat klopt wel, ja. Ik won zaterdag een weddenschap waarbij ik voorspelde dat het NOS-journaal vier keer zoveel aandacht aan een non-event in Spijkenisse zou geven als aan een event op het Malieveld. Geklokt in tijd: 7 minuten S. en 1:30 M. Het journaille bestaat voornamelijk uit patatboeren. De mens gereduceerd tot dier. Zoals de vogeltjes in onze tuin. Waar geven deze de voorkeur aan: vet! Het discours vertoont vitaminengebrek.

#4 Olav

En wat gaat iedereen hier stemmen trouwens? Ik twijfel nog.

#5 gbh

Trump dump:

Our Putin

Don’t worry too much about whether Trump and the Russian leader are working together. Worry about what they have in common.

https://www.nytimes.com/2017/02/18/opinion/sunday/our-putin.html

Trump-Russia scandal: Like Watergate and Iran-Contra—only worse

http://www.dailykos.com/story/2017/2/19/1634055/-Trump-Russia-scandal-Like-Watergate-and-Iran-Contra-only-worse

Trump Says There’s Been No Russia Contact — Of Course, Much Of What He Says Is Untrue

http://www.huffingtonpost.com/entry/trump-russia-falsehoods_us_58a9c2bde4b07602ad55ad8a

Trump Lie Exposed With Proof He Is Indebted To Russian Mobsters

http://www.politicususa.com/2017/02/18/trump-lie-exposed-proof-indebted-russian-mobsters.html

Donald Trump Aide Paul Manafort Scrutinized for Russian Business Ties

http://www.nbcnews.com/news/us-news/donald-trump-aide-paul-manafort-scrutinized-russian-business-ties-n631241

Donald Trump and Steve Bannon’s coup in the making

http://edition.cnn.com/2017/02/01/opinions/bannon-trump-coup-opinion-ben-ghiat/index.html

U.S. inquiries into Russian election hacking include three FBI probes

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-russia-cyber-idUSKBN15X0OE

Trump White House has secret plan to end Russian sanctions by blackmailing Ukraine president: report

http://www.rawstory.com/2017/02/trump-white-house-has-secret-plan-to-end-russian-sanctions-by-blackmailing-ukraine-president-report/

A Back-Channel Plan for Ukraine and Russia, Courtesy of Trump Associates

https://www.nytimes.com/2017/02/19/us/politics/donald-trump-ukraine-russia.html

Trump, not ISIS, is America’s greatest existential threat

http://www.nydailynews.com/news/politics/trump-not-isis-america-greatest-existential-threat-article-1.2975318

#6 Arjan Fernhout

@4: 40% PvdD, 40% SP, 20% Groenlinks. Zo ligt het nu bij mij.

/matige afspiegeling van wat ik werkelijk wil, maar beter is er niet.

#7 Spam

@4 GL. Omdat ik de PvdA niet meer vertrouw. Kathalijne Buitenweg. Vanwege haar Europese blik.

#8 McLovin

Voor het eerst overweeg ik serieus om niet te stemmen. Omdat ik niet “strategisch” stem uit principe maar de enige partij waar ik me enigszins mee verwant voel zo een marginale partij is dat het aan het eind van de rit toch geen hol uit maakt. Maar uiteindelijk zal ik de gang naar stemhokje wel weer maken.

#9 Olav

@6: Handig die percentages, dat is wel een nuttige manier om het uit te drukken.

Bij mij is het dan 40% GL, 40% PP en 20% “misschien toch iets anders maar weet niet wat”. Omdat er niets beters is, inderdaad.

SP en Dieren zijn geen serieuze opties voor mij. Over de PvdA hoeven we het al helemaal niet meer te hebben. Die partij moet gewoon verdwijnen zodat er iets nieuws voor in de plaats kan komen.

Ik wil eigenlijk geen “strategische” overwegingen meer toelaten bij het maken van een keuze. Op eentje na: ik zou de Piraten best graag in het parlement zien komen maar als ik er op stem en het lukt niet, en GL zou ook achterblijven ook bij de verwachtingen, dan is het toch of ik mijn stem heb weggegooid. Dus dat is op dit moment mijn twijfel.

#10 gbh

@7: Regeren is een compromis, die zal Groen Links ook moeten sluiten en dan kan je die weer niet vertrouwen.

Hier 60% Groen Links – 40% PvdA.

SP waar ik lid van was heeft voor mij na het Oekraïne referendum waarbij ze schaamteloos de spreekbuis werden van de fascist Putin compleet afgedaan.

#11 gbh
#12 Krekel

@8:

Voor het eerst overweeg ik serieus om niet te stemmen. Omdat ik niet “strategisch” stem uit principe maar de enige partij waar ik me enigszins mee verwant voel zo een marginale partij is dat het aan het eind van de rit toch geen hol uit maakt.

Jezus Leeft of de Niburupartij of zo?

Deze redenering gaat immers alleen op als de partij écht geen enkele kans heeft in de Kamer te komen. Eén zetel is immers al genoeg voor een ‘aanjaagfunctie’, al is het maar omdat de overige partijen (in de politieke omgeving) die ene zetel ook wel hadden willen hebben, en hun agenda dus een beetje zullen aanpassen zodat ze bij de volgende verkiezing meer kans maken om dat zeteltje ook op te snoepen.

Ik neem aan dat jij dit ook wel snapt trouwens, maar ik zeg het er voor de zekerheid toch maar bij omdat ik wel mensen ken die echt denken dat meeregeren de enige manier om invloed op het beleid uit te oefenen, en om die reden dan bijvoorbeeld niet op Partij voor de Dieren stemmen hoewel ze daar wel naar neigen. Wat ik zonde zou vinden.

(en ik zou eerder piratenpartij gokken … )

#13 Olav

@10:

@7: Regeren is een compromis, die zal Groen Links ook moeten sluiten en dan kan je die weer niet vertrouwen.

Ik stem in de eerste plaats op een partij/persoon waarvan ik denk dat die iets nuttigs in te brengen heeft, niet zozeer om regeringsdeelname te bewerkstelligen. Daar hebben we toch geen invloed op. Compromissen vind ik ook geen probleem, dat hoort er soms gewoon bij, maar totale uitverkoop verdraag ik niet.

De reden dat ik zo pissig ben op de PvdA is dat ik er misschien toch wel heel graag op zou willen kunnen stemmen. Moeten ze wel eerst hun principes bijwerken voor de 21ste eeuw, het stelletje boeven dat momenteel de “top” van de partij vormt eruit schoppen en dan een paar jaar lang bewijzen dat ze weer op het goede pad zijn.

#14 Krekel

SP waar ik lid van was

Dude, hier trapt niemand in.

De SP is namelijk ook niet rabiaat pro-Israël of rabiaat anti-Iran of rabiaat anti-(shia)moslim in het algemeen of rabiaat pro-iedere-Amerikaanse-oorlog in het algemeen, etc.

Je noemt iedereen die een SP-standpunt deelt op buitenlandbeleid bovendien al jaren ‘extreem links’, en omdat je zo’n hoefijzermodelgekkie bent beweer je daarnaast ook nog eens dat dat hetzelfde als extreem rechts. En ik kan me vergissen maar volgens mij heb ik jou ook wel eens zien beweren dat Hitler eigenlijk links was.

Of ben je gewoon de -G- vergeten en bedoelde je SGP?

#15 Olav

@14:

Dude, hier trapt niemand in.

Ik wel. Ben al heel wat gekke SP’ers tegengekomen ;-)

#16 Bolke

@15: ik nog geen normale ;)

#17 gbh

@14: Je hebt er niet veel van begrepen maar dat valt ook niet te verwachten van een verknipte geest die bv als homo’s hebben leren onderduiken daar het ultieme bewijs in ziet dat ze niet vervolgd worden.

#18 gbh

@13: Eens, mijn oudoom was de beste premier van Nederland.

Toch blijft de vraag of de uitverkoop niet heel veel groter was geweest zonder de PvdA.

#19 Arjan Fernhout

Ik wil eigenlijk geen “strategische” overwegingen meer toelaten bij het maken van een keuze.

Mijn idee, omdat ik niet de illusie heb dat welke partij dan ook Nederland c.q. Europa in het goede moreel/economische spoor kan drukken en niet alleen omdat ze daartoe de macht niet hebben, maar ook slechts marginale ideeen hebben hoe zij dat zouden moeten doen.
Je hoeft ook geen politieke partij op te richten om er zelf een te zijn en dat ben ik al decennia. Het label ‘autonoom’ beschouw ik daarbij als absurd. Het streven naar ‘autonomie’ bij Malevitsj, Duchamps, Kamagurka is inspirerend (die bakstenen van Cokema hier gisteren zeg: Wow!), maar een aapje in evolutie zoals ik ontkomt er niet aan om prioriteiten te stellen. Voor mij zijn dat momenteel: financialisering, milieu en sociale hypochondrie. Dus: wat ik aan voorkeur in #6 opsom, is niet meer dan een opsomming van mijn prioriteiten die ik bij deze partijen het minst onderbelicht zie.

#20 Lutine

@10

SP waar ik lid van was heeft voor mij na het Oekraïne referendum waarbij ze schaamteloos de spreekbuis werden van de fascist Putin compleet afgedaan.

Dat heeft mij ook hogelijk verbaasd, evenals de afwezigheid van kritiek er op, op bijvoorbeeld Sargasso. Roemer als slippendrager van het Kremlin. Met de wetenschap dat het Kremlin handenwrijvend toe ziet hoe Europa uit een valt en hoe bijvoorbeeld een Le Pen goede vriendjes is met Moskou.

Gelukkig ben ik nooit lid geweest, dan dan weer niet. Het is gebleven bij het een stem. Maar dat is ook al vele jaren terug, dat is een jeugdzonde.

#21 Krekel

@17: Rusland is op veel manieren een rotland en homo’s hebben het er zwaar, maar ze worden er inderdaad niet vervolgd om hun geaardheid en hoeven ook niet onder te duiken – in de grote steden zijn immers gewoon openbare en openlijke gaybars. De vergelijkingen met Joden in Nazi-Duitsland, die toen erg in zwang waren, behoefden dus inderdaad een factcheck.

Maar leg jij – een aluhoedje dat gelooft dat Irak wél massavernietigingswapens had in 2003 maar dat (get this!) de Russen ”in de maanden voor de invasie alles uit Irak verwijderd hebben om Bush in zijn hemd te zetten” en letterlijk iedere krankjorume samenzweringstheorie die hij kan vinden over (bijvoorbeeld) Edward Snowden hier altijd kritiekloos linkdumpt* – maar eens uit wat ik niet begrepen heb dan?

Het is toch gewoon zo dat jij op buitenlandbeleid eigenlijk altijd al – en dus niet pas vanaf het Oekraïnereferendum – vrijwel altijd exact het tegengestelde standpunt van dat van de SP inneemt? (En daar dan ook altijd lachwekkend rabiaat in is.)

Dat ‘ik-was-vroeger-ook-links-maar-links-is-zover-ontspoord-geraakt-dat-ik-nu-[gekkie]rechts-ben-geworden’ is echt een ding, maar vrijwel nooit klopt het.

_____
* leuk spel trouwens :)

#22 McLovin

Hier snap ik dus niks van. De bezorgde burger enzo…waar de politiek geen rekening meehoud enzo….:

http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2159172-ik-ben-bang-dat-iedereen-straks-een-hoofddoekje-draagt.html

Henk en Yvonne, hebben het goed…vrijstaand huis, caravan en een boot. In hun dorp geen moskee wel een paar asielzoekers waar ze geen last van hebben. Maar toch PVV stemmen omdat anders over een paar jaar de moslims hier de meerderheid hebben….ja sorry, als je dat echt denkt, en je weigert dat argument om op de PVV te stemmen eens goed uit te zoeken of dat nu echt klopt dat “ze” over een paar jaar in de meerderheid zijn en “we’ allemaal een hoofddoek moeten dragen, dan ben je in mijn ogen te lui en moedwillig laks. En vind ik het echt kwaardaardig. Dan ben je echt bekrompen, klein burgerlijk en te triest voor woorden. Je hele argument is gebaseerd op drijfzand, makkelijk te debunken drijfzand. En nogmaals deze man woont niet in een zogenaamde no-go area in de grote stad etc. Is niet arm en is jaloers dat asielzoekers wel een huis krijgen en hij niet etc. Voor dit soort volk kan ik echt geen begrip voor opbrengen en wordt ook moe dat “we” en de politici dat wel moeten hebben. Dit zijn regelrecht xenofobe burgers die weigeren zich goed te laten informeren. Moet je daar medelijden mee hebben?

#23 Bismarck

@22: Tja, ze zien de proporties niet juist. En hoe dat komt zeggen ze er eigenlijk ook bij:
“We zijn een klein landje, en we kunnen niet de hele wereld opvangen. Op televisie lijkt dat wel zo.”

Maar misvattingen zijn wijdverbreid. Ik had een tijdje terug een wat minder prettige discussie met iemand die steeds beweerde de cijfers te hebben en dus erg stellig was in zijn beweringen. Ik heb een aantal van zijn beweringen achteraf gecheckt en ze raakten echt kant noch wal. Maar ondertussen gaat die persoon dus wel stemmen op grond van die veronderstelde feiten.

#24 Gert

Partij van de dieren. Zo doodzonde zijn als deze uit de kamer verdwijnen. Want compromisloos op duurzaamheid. En GroenLinks doet het al prima.

Bij GL weet je dat het uitloopt op meer van hetzelfde met een moreel randje. PvdD eindigt in de oppositie die steeds belangrijker worden met de veelpartijenstelsel minderheidscoalities.

#25 Le Redoutable

@1 Dat alleen rijke villa bewoners voordeel hebben van de HRA is een al lang achterhaalde linkse mythe. Er staat ook helemaal niks over in het PVV verkiezingsprogramma, sterker ze gaan juist voor huurverlaging.

Zelfs Jesse Klaver erkend nu dat de PVV eigenlijk links is:
http://www.volkskrant.nl/politiek/-pvv-stemmers-zijn-eigenlijk-nog-steeds-linkse-kiezers~a4464009/

#26 Hans Verbeek

@4: “Ik ben een zwevende kiezer.
Dat is wel een prettig gevoel.
Er kan niets mis gaan zolang je zweeft.

Er zijn geen zwevende Kamerleden.
En geen partij voor de zwevende kiezer
Anders zou ik daar op stemmen.
Ik blijf gewoon zweven tot in mei.
En daarna zweef ik gewoon verder”

#27 Elmer

@25: jij houdt echt van bewust liegen, nietwaar? In de Tweede Kamer stemt de PVV vaker met de VVD en andere rechtse partijen mee dan met linkse partijen, ook op sociaal-economisch gebied. De PVV beleidt met de mond allerlei maatregelen voor de ‘sociaal zwakkeren’ en dergelijke, maar hun stemgedrag laat iets heel anders zien. Dat jij dat consequent ontkent is behalve ongelooflijk irritant ook gewoon schofterig, zeker omdat je er geregeld op gewezen wordt.

#28 Hans Verbeek

De JODI World Gas-database is bijgewerkt tot en met december 2016.

Uit de cijfers blijkt dat Nederland in 2016 50,54 miljard kuub gas uit eigen bodem won en 40,09 miljard kuub importeerde uit het buitenland.
De grafiek hieronder laat zien hoe de aardgaswinning in Nederland afneemt en hoe de import van aardgas de afgelopen jaren is gestegen.

[img]https://www1.picturepush.com/photo/a/15685062/640/2017/Schermafbeelding-2017-02-20-om-18.16.37.png[/img]

Misschien zal dit jaar de import van gas al de winning uit eigen bodem overtreffen, misschien is dat pas volgend jaar of in 2019.

#29 Arjan Fernhout

@28: Ja hoor, maar dat was 25 jaar geleden al de (neoliberale) bedoeling: handel, import, export. Inclusief ondergrondse gasopslag waarin vele miljarden aan belastinggeld werden geinvesteerd en die destijds politiek verkocht werd als ‘peakshaving.’ Wat in de grond zat moest zo snel mogelijk weg. Vele Groningers wisten het. I did not sign for it .

#30 basszje

@10: Vanwege wat GBH zegt over SP, en andere zaken trouwens – ik ben niet zo’n 1-issue-afhaker maar het is een trend – ga ik deze keer denk ik artikel 1 stemmen op mw van Saarloos. Voornamelijk om een signaal af te geven dat bij sommigen het racisme en fascisme in Nederland zo ondertussen de spuigaten uitloopt.

#31 Spam

@25

Er staat ook helemaal niks over in het PVV verkiezingsprogramma

Dat is een goeie :D Er staat namelijk helemaal niets in het PVV verkiezingsprogramma. Dat is een A4-tje en bevat slechts loze kreten over ‘minder islam’ en ‘het land teruggeven aan de Nederlanders’.

En er staat gewoon een duidelijk grafiekje met cijfers in dat artikel. Met link naar het CBS. 20% van de Nederlanders ontvangt de helft van de aftrek. Een regeling voor de rijken dus. Mag je voor zijn, maar links is het zeker niet. En wat stel jij daar tegenover? Een ongefundeerde claim dat deze cijfers van het CBS een “al lang achterhaalde linkse mythe” zijn.

#32 Henk van S tot S

@26:
Zo’n zwevende kiezer?
;-)
Op zich natuurlijk wel sneu als iemand niet kan besluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*