1. 1

  Doris Day overleden, 97 jaar geworden. De Nederlandse dichter Jan Cremer schreef over haar in zijn schelmenroman Ik Jan Cremer, het volgende gevoelige vers over deze fimdiva:

  Als ik was de broek van Doris Day,
  dan rook ik de hele dag (aan) haar snee.

 2. 3

  @2

  “Giltay zei niet waar hij PTSS heeft opgelopen en hoe deze stoornis is vastgesteld. Hij wilde maandag geen vragen beantwoorden van NRC. PTSS komt relatief veel voor bij politiemensen. Ze krijgen tijdens hun werk regelmatig te maken met ernstige incidenten, geweld en agressie. Soms zijn die incidenten zo heftig, dat agenten er getraumatiseerd door raken.”

  Een zeer nette aanvulling van NRC.

  Dat even los van het feit dat een ieder gelukkig nog steeds een heel klein beetje recht heeft op juridische bijstand, ook financieel. Ondanks de sloopwerkzaamheden van ‘onze overheid’, over de afgelopen jaren.

 3. 4

  @2: [ Als de verdachte niet voldoet aan de eisen voor gefinancierde rechtshulp zal hij het zelf moeten ophoesten. ]

  “Vorig jaar staakte hij de samenwerking met zijn advocaat David Duijvelshoff omdat hij de kosten van juridische bijstand niet meer zei te kunnen betalen. ”
  Ik neem aan dat dat gecontroleerd wordt?

 4. 6

  De Lange (CDA) vraagt of Hazenkamp (PvdD) afstand neemt van “huisvredebreuk” (bezetting van een varkensstal) door actievoerders. Die doet dat net iets te netjes, want ze had best terug mogen vragen of de Lange afstand neemt van vandaliserende boeren die auto’s van de actievoerders beschadigen, temeer omdat haar partijgenoten (Kamerleden) Jaco Geurts en Madeleine van Toorenburg ter plekke zijn om de boeren te steunen.

 5. 7

  @5: [ Als je eenmaal afgekickt bent van steenkool ]
  Sommigen gaan juist beginnen!
  Zij zullen in hun handen knijpen met lagere kolenprijzen:
  Joining the coal club : Countries planning to build coal for the 1st time
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTNTpqhGUYtcfD2rxzg6rOVpDk6n9Re-e5U4m4Lhy3vssRvqF_8LFaHUGNHZRAegUqSwvFLruh8gPPF/pubhtml?gid=0&single=true

  African Nations To Build More Than 100 New Coal Power Plants
  https://www.thegwpf.com/african-nations-plan-more-than-100-new-coal-power-plants/

  https://www.carbonbrief.org/mapped-worlds-coal-power-plants

 6. 10

  @3: zeker niet iedereen heeft rechtop enige vorm van gefinancierde rechtshulp. Daarvoor geldt een inkomensgrens. Die is niet hoog. Deze verdachte zal daarboven zitten. Dan krijg je niets en moet je je eigen afweging maken. Dat heeft hij kennelijk gedaan. Ik begrijp dan niet waar deze rechter denkt een potje met geld te hebben gevonden.

 7. 12

  @8: ik zou bijna denken dat de handel in certificaten een oplossing zijn zou (betaal een Afrikaans land om zonnepanelen te plaatsen en dan mag je de stroom hier opeens groen noemen. Of koop hun CO2- quota)

 8. 13

  @10: Leest dan niemand het artikel?
  De verdachte zegt geen geld meer te hebben en ptss.
  “Omdat Giltay last heeft van PTSS vindt de rechtbank dat hij zich in de strafzaak moet laten bijstaan door een advocaat.” En dus heeft de rechtbank de oude advocaat verzocht de zaak weer op te nemen op kosten van de staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren