1. 1

  Ah, Scruton was de uitvinder van de oikofobie …

  https://doorbraak.be/de-mythe-van-de-westerse-zelfhaat/?fbclid=IwAR3e_WEF48ETNR9H9z9ktgBjGDGE9_9VeMq2SgrcpvMh8ORPNsnjKYKTyUs

  “In zijn boek onderbouwt Baudet zijn stelling in precies 46 woorden: hij citeert filosoof Roger Scruton. Scruton schreef slechts zes pagina’s over oikofobie. Bewijs? Nada. Scruton zegt dat George Orwell zegt dat linkse mensen vaak ‘willing agents of foreign powers’ zijn. Tada, dit was het volledige argument. Dus Baudet schrijft een boek van 248 pagina’s en onderbouwt zijn stelling in 46 woorden, met een citaat van iemand die zelf geen bewijs levert. Andere conservatieven betogen dat oikofobie bestaat omdat Baudet een boek met de titel Oikofobie heeft geschreven. Dus het argument voor oikofobie berust grotendeels op een denkfout: argumentum ad verecundiam.”

 2. 2

  @1: Ja, Scruton was een van de laatste grote dwarszakken van deze tijd en een van de grote geesten van zijn generatie. Hij had de kwaliteit om zich met alles te bemoeien op een niet irritante, niet opdringerige manier. Moedig, erudiet, ijdel, beleefd en sloeg soms een beetje door in zijn conservatisme. Zo haatte hij o.m. popmuziek. Vooral “Het nut van pessimisme” (2010) en zijn oneindige YouTube bijdrages kan ik iedereen aanraden. Werd in de negentiger jaren door Wim Kayzer van de VPRO nog in hetzelfde klasje geplaatst met Stephen Jay Gould en Freeman Dyson. Ou sont les neiges d ‘antan ?

 3. 5

  Wie terug komt van vakantie in Tirol, kan daarmee nog niet jodelen. En wie zich in een vreemde taal goed kan redden, is daarmee nog geen tolk.
  Grapperhaus denkt niettemin toch dat hij dat deel van de rechtspraak alvast wel even kan privatiseren, maar bij de gerechtstolken en -vertalers is er geen haar op het hoofd, die daaraan wil denken.
  https://www.parool.nl/nederland/tolken-gaan-rechtspraak-en-asielbranche-lamleggen~bcdda6b7/
  en https://www.parool.nl/amsterdam/tolken-en-vertalers-voeren-actie-voor-rechtbank-amsterdam~bb083710/

 4. 6

  “Onze oudste zoon was destijds 12 en zag zich wel op een quad over het terrein scheuren”, zegt Den Boer lachend.”
  https://nos.nl/artikel/2318386-deze-boeren-verhuisden-naar-buitenland-ben-met-een-kwaaie-kop-weggegaan.html

  Fijn dat je opgerot bent, (Den) Boer. Totaal geen realiteitszin in die gast. De grondprijzen in Nederland zijn hoog, jammert ‘ie. Goh, hoe zou dat nou komen? Iets met bevolkingsdichtheid, plus vraag en aanbod? Alleen maar denken aan uitbreiding en dan versteld staan dat zoiets in NL niet meer kan (want goh, ruimte…). En zo werd het hem “onmogelijk gemaakt” om z’n bedrijf goed te runnen.

  Arme boer. Kon wel gewoon z’n hele hebben en houwen verhuizen naar een ander continent en daar dubbel zo groot de draad oppakken.

 5. 7

  @5: Ach gaat toch alleen maar om de rechtszaken van buitenlanders. Als daar door wat “lost in translation” een verkeerde uitspraak uit volgt is dat minder erg.

 6. 8

  @6: Prima toch? Kennelijk is daar wel genoeg ruimte en hoef je niet allerhande kunstgrepen uit te halen (lees voer importeren en wat meer) om te boeren.

 7. 9

  @8: Ja prima, maar dat snap jij en ik wel, alleen die boer zelf niet. Die denkt gewoon dat alles wat hij daar nu doet ook gewoon in NL had moeten kunnen. En hij is exemplarisch voor het gros van de boeren dat hier nog zit (please fuck off as well). “Het boeren” wordt en werd niet onmogelijk gemaakt, het uitbreiden alleen wel. Vol = vol, alleen als het om migranten gaat bij die tractormalloten.

  Kan ik wel nuance aanbrengen dat het bizarre Europese landbouwbeleid juist uitbreiding in de hand werkt als je winstgevend wil blijven, maar als nuance daar weer bovenop zeg ik dat dat beleid door die boeren zelf zo gekomen is via de steun aan partijen als CDA en VVD en hun vertegenwoordiging in lobbies als LTO en de agro-bedrijven.

 8. 10

  @9: “Van Lier verkocht zijn Nederlandse fosfaatrechten”
  Oh, aan wie? Aan een boer die nu kan uitbreiden dus.
  Van Lier heeft gewoon niet genoeg geld of bankkrediet om een ander uit te kopen.

  Het is gewoon de consequentie van enorme concentratie van activiteiten op te weinig grond. En als de overheid terecht de vervuiling koppelt aan de hoeveelheid grond, dan gaat de prijs omhoog als iedereen toch wil blijven groeien.

  Als die Nederlandse boeren in Canada hetzelfde trucje gaan uithalen, dan gaan daar ook strenge regels gelden. Dus je gaat daar tevreden zijn en niet verder groeien, of je (of je kinderen) gaat groeien en je eindigt met dezelfde regels als in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren