1. 6

  @5: Een Franse Hans van Mierlo? … te vroeg om daar iets over te zeggen … geen woorden maar daden …

 2. 7

  @5

  Alleen daarom scoort hij al punten bij me. We hebben politici nodig die durven te polariseren tegen dat nationalisme. Ik zag soms ook de Europese vlag. Misschien wordt het tijd dat ik ook eens zo’ n ding ga kopen.

  En dat Macron maling heeft aan orders uit het Kremlin is ook al een pluspunt. Ik zit eigenlijk alleen nog te wachten totdat Trump hem helemaal tot de grond affakkelt.

 3. 8

  @7: “We hebben politici nodig die durven te polariseren tegen dat nationalisme” Allemaal leuk en aardig maar hoe ga je de gewone man die de basis van de maatschappij vormt meekrijgen? Met het roepen om meer Europa iig niet. Dat gaat eerder averechts werken.

 4. 10

  @5: Hij is in deze verkiezing gegaan als uitgesproken pro-EU. Kennelijk win je daar verkiezingen mee, zeker als je tegenstander juist tegen de EU is.

 5. 11

  @9 waaruit maar weer blijkt dat de aversie tegen extreem-rechts bii de bevolking van dit Europese land een stuk groter is dan de aversie tegen buitenlanders en de EU. Misschien moeten we eens wat minder naar de extreem-rechtse onderbuik en wat meer naar de meer gangbare meningen van de gewone man (m/v) in de straat gaan luisteren.

 6. 12

  @11: De gewone man en vrouw in de straat blijken er dus toch een iets genuanceerder beeld op na te houden dan voor mogelijk gehouden is. Wat moet je ook met die extreem rechtse onderbuik? Het is niet goed of het deugt niet… Ik las een stukje van iemand die op Le Pen had gestemd met als reden: Ik wil gewoon mensen boos hebben. Ja, als we daar naar moeten luisteren….

 7. 14

  @7:

  Ik zag soms ook de Europese vlag. Misschien wordt het tijd dat ik ook eens zo’ n ding ga kopen.

  Goed plan. Bij mij in de wijk heeft iemand een hele grote, en die gaat in een hoge mast in zijn voortuin bij verkiezingen e.d. En dat midden in Wilders-country. Respect! – zoals de jeugd dat zegt.

 8. 16

  @10:

  Jeeh, nog meer liberalen in project EU. Alles is gered!

  @14:

  echt respect joh, een vlag van een buitenlandse mogendheid ophangen in je straat. Vind je een swastika ook stoer?

 9. 18

  @9: Van een (Amerikaans-Israelische) atoomgeleerde van 30 jaar geleden, wiens naam terug moet zijn te vinden: “Amerikanen zijn naief, Fransen niet.”

 10. 19

  @16: De feiten spreken voor zich. Er waren twee kandidaten overgebleven. Eentje pro-Eu en eentje anti-EU. De meeste mensen stemden op de pro-EU-er. Ik heb geen mening over de EU geschreven, noch over de liberalen – dat is allemaal voor jouw rekening.

  Dan jouw reactie over een buitenlandse mogendheid en de vlag van de Europese Unie te vergelijken – daar vraag ik me dan van af of je dat stoer vind. Beetje recalcitrant aan het doen gewoon omdat het kan?

 11. 20

  @19:

  De feiten spreken voor zich. Een witte man van middelbare leeftijd heeft gewonnen van een vrouw. De feiten spreken voor zich. Een oud-bankier van Rohschild en miljonair heeft gewonnen van een vrouw. Punt is, feiten spreken niet voor zich. Feiten zijn geen argumenten.

  Recalcitrant? Ja het nog kan wil ik graag gebruik maken van mijn vrijheid. Gezien de ontwikkelingen en opkomst van ‘liberalen’ in Europa kan dat wel eens snel afgelopen zijn.

 12. 21

  @20: Het is duidelijk wat er in Frankrijk is gebeurd. Er zijn voldoende mensen geïnterviewd over waarom ze voor Le Pen of Macron stemden. Nogmaals: De feiten spreken voor zich.

  Je mag van mij en van vele anderen gebruik maken van de vrijheid op meningsuiting. Maar mijn mening is in dit geval “Opinions are like assholes.”.

 13. 22

  @21:
  Nogmaals, feiten spreken niet voor zich. Les 1 argumenteren op de uni. En ja, genoeg mensen dachten dat een stem op Macron een tegenstem was. Leuk frame, ze komen er nog wel achter.

 14. 23

  @16:

  @14:

  echt respect joh, een vlag van een buitenlandse mogendheid ophangen in je straat. Vind je een swastika ook stoer?

  Je bent een aansteller.

  Wij, jij en ik, zijn Europeanen. De EU is geen “buitenlandse mogendheid”. Zoals je woonplaats deel uitmaakt van een gemeente, je gemeente deel uitmaakt van een provincie, je provincie deel uitmaakt van Nederland, zo maakt Nederland deel uit van de Europese Unie. Er is verschrikkelijk veel mis met die unie (net als met al die andere overheden) maar dankzij de EU hebben we te vreten en hoeven we niet bang te zijn dat Spanje, Frankrijk of Duitsland ons gewapenderhand komen leegplunderen.

  Of dat Groot-Brittanië onze schepen berooft. Hoewel dat na de Brexit wel weer actueel zou kunnen worden natuurlijk… Dan moeten we gewoon weer eens de Theems opvaren ;)

 15. 24

  @23:

  Onzin. De EU is een buitenlandse mogendheid. Net zoals de SU dat was voor Polen. Het is een mogendheid gelegen in het buitenland. En Russen zijn ook Europeanen. What’s your point?

 16. 25

  @8

  Ik roep niet om meer Europa, maar om een beter Europa.
  Europa heeft genoeg oorlogen gevoerd.

  @14

  Héél goed. Als statement dan. Want op een soort van Europees nationalisme zitten we ook weer niet te wachten.

 17. 26

  @16

  Buitenlandse mogendheid? Misschien moet je eens overwegen dat het land wat EU heet niet bestaat. Brussel is ook geen boeman, maar een stad waar Europa samen komt.

 18. 28

  @24:

  De EU is een buitenlandse mogendheid.

  My god, vergelijk dat eens met een uitspraak van eurofiel Rob de Wijk:

  Je moet uit de EU halen wat er in zit.

  De vraag is wie er het meest nationalistisch denkt. Etatisme, mercantilisme, etc. etc. Het gaat allemaal aan je voorbij. Met Baudet als ‘voorman’ om veel te complexe discussies te vermijden.

 19. 29

  Toch raar dat iedereen als uitslag van de Franse verkiezingen 66% Macron en 34% Le Pen aangeeft. Dit zou toch 58% Macron, 30% Le Pen en 12% Blanco moeten zijn? 12% is toch een significant percentage.

 20. 31

  Over hoe de clown Corbyn Engeland omtovert in een conservatief bolwerk:

  “I have voted Labour all my life, all my life, but this time I am voting for the Conservatives,” he says, sitting in the shadow of Bolton’s grand town hall. “It breaks my heart to vote Tory, but that is what I am going to do. It breaks my heart. I have a lot of friends in the same place, all voted Labour all their lives, but are now voting Tory.

  “I just do not trust Jeremy Corbyn.

  https://www.theguardian.com/politics/2017/may/06/rust-in-heresa-ay-raises-ory-hopes-in-abours-northern-heartlands

 21. 32

  @26:

  Dat hoef mij niet te vertellen hoor. Governance without goverment enzo. En de EU, dat zijn 7 instituten die in meerdere landen zijn gesitueerd.

  @27:

  Goede bijdrage!

  @28:

  Goh, jij hebt ook een master gespecialiseerd in Europese integratie? Nee he? Kijk, ik gedraag me nu uitdagend maar neem wel stellingen in die te verdedigen zijn. Jij daarentegen hebt geen idee van wat je niet weet. Onbewust onbekwaam heet dat.

 22. 33

  @32: Ga je nou je ster oppoetsen? Ik ben benieuwd. Op mijn twee sterren zit na > 35 jaar een laag mos, de kleur van mijn jas. Impress me, please.

 23. 34

  @33: Kom maar op met die complexe zaken, welk boek van Baudet heb je gelezen en waar slaat hij de plank mis?

  “>35 jaar”

  Ahhh, gepensioneerd zeker?

 24. 37

  @32

  Waarom noem je de EU dan een buitenlandse mogendheid?
  Het is de gebruikelijke inhoudsloze, extreemrechtse praat.

 25. 43

  @34: Net een dutje gedaan en nu alweer honger. Stand and deliver, vroeg ik je een paar weken geleden over Baudet. Toen kwam er niks, nu ook niet. Voor wat gekef glij ik niet in het water.

 26. 44

  @43:

  Haha. Jij hebt kritiek op hem. Lever maar. Maar dat doe nooit. Want je leest nooit iets. Ook leuk om te lezen dat er belachelijke dingen worden gezegd zonder argumentatie!

 27. 47

  @46:

  Ja, dus lever maar. Jij vindt bagger. Wat heb je gelezen en waarom vind je dat? Vraagt er een keertje oemand om je mening, geef je m niet! Eigenlijk ook wel fijn ;)

 28. 49

  Is Sargasso echt verworden tot een verzamelplaats voor kleine kinderen die elkaar toeschreeuwen dat zij toch echt een stoerdere vader hebben? Bijna elk draadje met meer dan 10 reacties verzandt in een dergelijke schertsvertoning.
  Soms is het gewoon beter om er de stekker uit te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren