1. 1

  Ik hoor en lees dat er vanuit Gaza 600 à 700 raketten op Israël zijn afgevuurd. Is die blokkade dan zo lek als een mandje en worden er alleen levensbehoeften tegengehouden? Of zijn het allemaal knutselraketjes? Waarvoor je overigens ook materialen zou moeten kunnen importeren. Legt de premier of de verantwoordelijke minister ook verantwoording af in het parlement over zijn falen oorlogsmaterieel tegen te houden?

 2. 10

  Als een PVV’er een vergoeding krijgt voor een 2e huis waar hij ook echt verblijft en die hij ook echt huurt (uitvoerig gecontroleerd door een schare journalisten verstopt in de bosjes) wordt er minstens 3 dagen lang schande over gesproken in de linkse pers. Terwijl als een D66 Europarlementariër een zelfde soort vergoeding krijgt die oploopt tot ruim VIERHONDERDUIZEND Euro (netto ook nog, want belastingontwijkster) voor kosten die ze niet gemaakt heeft, haalt het niet eens de nieuwspagina’s van precies diezelfde media:

  https://www.hpdetijd.nl/2019-05-06/sophie-in-t-veld-d66/

  Maar er wordt echt niet met twee maten gemeten hoor, is puur toeval.

 3. 11

  @9: beste Henk, de huidige biodiversiteit is niet vanzelfsprekend. Het is niet altijd even divers geweest. Na meteoriet-inslagen en supervulkaanuitbastingen nam de biodiversiteit sterk af. Om vervolgens weer toe te nemen.
  Net zoals het klimaat van begin 20e eeuw maar een momentopname is. Zo is ook de biodiversiteit van 100 jar geleden maar een momentopname. Het is niet an mij om te oordelen wat het mooist of het beste is.

 4. 12

  @10 Wellicht omdat het om een forfaitaire vergoeding gaat die IEDER parlementslid krijgt, ook de Belgische/Brusselse. De vergoeding is ruim, maar voor iedereen gelijk. Belasting betaal je in het land waar je woont. Dat is voor in ’t Veld blijkbaar Belgie (niet bekend om zijn lage inkomstenbelasting, maar wellicht is dat voor politici anders). Van fraude of oneigenlijk gebruik is op geen enkele wijze sprake.

  Als EP parlementslid leef en werk je voornamelijk in Brussel en in het land waarvoor je in dat parlement zit. Dat betekent ofwel twee huizen, ofwel hotels en altijd veel reizen. Dat kost geld en daarvoor krijg je dus een standaard bedrag. Is dat nu zo moeilijk om te begrijpen?

  Een man van vijftig die opgeeft bij zijn moeder te wonen om zo een HOGERE onkostenvergoeding te krijgen is een heel ander verhaal. Ook klein bier en het kan me niet echt boeien, maar het is wel oneigenlijk gebruik van een regeling.

 5. 13

  De Consumentenbond ziet een voordeeltje voor de welgesteldere ouders en adviseert ze daarvan gebruik te maken. Ze zouden zich de vraag moeten stellen waarom ze eigenlijk bestaansrecht hebben. https://www.telegraaf.nl/financieel/486174/rijke-ouders-handig-met-huurtoeslag
  Bovendien is het niet legaal. Dit kabinet wil bij deze groep kennelijk niet handhaven.
  Als ouders hun kinderen geen zakelijke huur rekenen is het deel dat de huur hoger zou moeten zijn een schenking. Dat is – daargelaten de vrijstelling – belast. De Dienst Toeslagen kan ook de zakelijkheid van huurovereenkomsten tussen familieleden toetsen. Als de zakelijke huur dan hoger is dan het maximum krijgen de kinderen geen toeslag. Zo is de wetgeving ook bedoeld.

 6. 14

  @11: Het gaat hier niet om meteoriet-inslagen en supervulkaanuitbastingen waar niets aan te doen valt maar om door de mens veroorzaakte massa uitsterven met mogelijk de vernietiging van de mensheid zelf. Iets waar wij wel wat aan kunnen doen.

  Fijn dat jij kennelijk geen flikker geeft om je eigen kinderen.

 7. 15

  @10: Ja, hoor, het nieuws is vers van de pers en meneer R. eist meteen dat alle grote media het subiet op de voorpagina zetten.

  Ga eerst maar eens googelen op “Sophie+in+’t+Veld+onkostenvergoeding” en zie honderden hits.
  En doe dat morgen en overmorgen nog eens als de serieuze media eerst de feiten zijn gaan natrekken alvorens klakkeloos te kopiëren.

  https://nos.nl/artikel/2283482-d66-europarlementarier-in-t-veld-onder-vuur-om-onkostenvergoeding.html

 8. 16

  @14:

  Iets waar wij wel wat aan kunnen doen.

  Precies, daarom doe ik er ook iets aan. Kom eens kijken in mijn tuintje.

  Fijn dat jij kennelijk geen flikker geeft om je eigen kinderen.

  Welk gevoel geeft het om dit soort dingen te zeggen?

 9. 17

  @14: [ Fijn dat jij kennelijk geen flikker geeft om je eigen kinderen. ]
  Dat hebben we al veel eerder vastgesteld.
  Het is dan ook een aanbidding van Hans Verbeek van een chaotisch systeem dat men wel eens onterecht “moeder natuur” noemt en dat Verbeek boven elk menselijk en dierlijk leed stelt.

 10. 19

  @11:
  Het artikel gaat over de gevolgen voor de biodiversiteit door menselijk handelen.
  Jouw antwoord slaat dus nergens op en doet aan iemand die naar de waterstanden luistert en als commentaar geeft, dat er in Nederland fossielen worden gevonden uit de tijd dat hier
  nog zee was.

 11. 20

  @16: Wat voor gevoel geeft het jou om een massa-extinctie door menselijk handelen te bagatelliseren met een meteorietinslag van 65 miljoen jaar geleden? Om daarna de vermoorde onschuld te spelen?

  Ben je lekker aan het trollen? Zit je nu te schateren met je biertje en die paar eetbare plantjes voor je raam?

 12. 23

  @17:

  Het is dan ook een aanbidding van Hans Verbeek van een chaotisch systeem dat men wel eens onterecht “moeder natuur” noemt en dat Verbeek boven elk menselijk en dierlijk leed stelt.

  Waarom kwalificeer jij mij?
  Wat is het doel daarvan, Frank?

  Ik kan prima zelf reageren op vragen van anderen. Jij hoort dat niet namens mij te doen.

 13. 24

  @20:

  Wat voor gevoel geeft het jou om een massa-extinctie door menselijk handelen te bagatelliseren met een meteorietinslag van 65 miljoen jaar geleden?

  Vergelijken is niet hetzelfde als bagatelliseren.

 14. 25

  @19: daar zijn we het dus over oneens, Henk.
  Vergaderen en rapporten schrijven over de afname van biodiversiteit helpt m.i. niet zoveel.
  Ik zou liever zien dat er op de producten uit de industriële landbouw een biodiversiteits-tax werd geheven, zodat de biodynamische landbouw beter kan concurreren met die industriële landbouw.

 15. 27

  @6: Zoiets zou toch mensen aan moeten sporen om er eens wat te doen. Het komt niet uit de lucht vallen, alle tekenen waren al bekend, maar er gebeurd erg weinig. Ik durf ook nog te wedden dat het gele hesjes volk schouder aan schouder met CDA/VVD types gaat lopen zaniken over wat dat gaat kosten.

  Ik ben een socialist, in de zin dat ik politiek gezien dingen wil die niet slechts mijn eigen situatie verbeteren. Toch zit ik af en toe stiekem te hopen op een ecologische- of klimaatramp in een rijk westers land wat flink wat leed zal veroorzaken. Ik ben er n.l. wel een beetje klaar mee dat dit rijke, witte klaagvolk alleen te bewegen is als er iets gebeurd in een vakantieland. Laat het maar eens echt dichtbij komen. Gewoon thuis.

 16. 30

  @26: ik deel je optimisme over politici en hun acties niet. Het verleden laat zien dat politici acties meestal uitstellen tot na de volgende verkiezingen

  @28: Jij kunt onmogelijk namens mij antwoorden, alleen namens jezelf.
  Je kunt wel een stropop neerzetten en daar de naam Verbeek op plakken.

 17. 33

  Tja, als je nog niet van je stoel flikkert van de constatering dat de helft van ons ecosysteem al in elkaar is geflikkerd, dan is er echt iets niet goed in je bovenkamer. Ik bedoel, er wordt al zeker 30 jaar voor gewaarschuwd, maar het is toch ff schrikken dat het al zover gekomen is. En nu gaat het cumulatief natuurlijk. Wij zullen het qua voedsel en natte voeten hier nog wel ff uithouden met allerlei kunstgrepen. Vooropgesteld dat we een groot hek om Europa zetten, maar dat lukt ook nog wel. Tot strax het Amazonegebied is platgelegd.

 18. 34

  @27: “Toch zit ik af en toe stiekem te hopen op een ecologische- of klimaatramp in een rijk westers land wat flink wat leed zal veroorzaken.”

  Wees gerust. Met globalisten als jij die in de Stalinistische vijver rondzwemmen is een catastrofe onvermijdelijk.

 19. 35

  @33: Maar we hebben wel gender free toilets en open grenzen en … 4k hd tv. Dat is ook wel wat om over op te scheppen in het hiernamaals.

 20. 36

  @32: over ontwijken gesproken: hoe kijk jij zelf aan tegen het verlies aan biodiversiteit, Frank?
  Vind je de Noordzee een natuurgebied of een potentieel windmolenpark, dat we naar believen kunnen leegvissen?
  Vind je het soortenrijke regenwoud waardevol of maak je er liever landbouwgebied van?

  Benieuwd naar jouw ontwijkende antwoord.

 21. 39

  @8

  het gehele ecosysteem is ooit begonnen met één enkele soort

  Wist u dat nog niet? In zo’n ecosysteem is het niet echt gezellig overleven als menselijke soort zo zonder voedselbronnen, zonder zuurstof en zonder ozonlaag.

 22. 42

  @41: Hoe sta jij eigenlijk tegenover het verlies aan biodiversiteit, Bismarck? Hoe vind je het dat de mens zich heeft losgemaakt van de natuur en daarmee andere soorten heeft uitgeroeid?

 23. 43

  @36: Ik ontwijk niets meneer Verbeek, wordt eens wakker.

  En voor uw info: ik ben voor een gezond (leef)milieu met zoveel mogelijk diversiteit en ik ben tegen dierlijk lijden maar nog meer tegen menselijk lijden, dus de mens heeft prioriteit en niet de chaos die we natuur noemen.
  Een aarde zonder mensen is 90% incompleet want dan is er niemand meer om die soms mooie chaos te waarderen en optimaal van te genieten. U hebt geen probleem met een aarde zonder mensen, ongeacht het leed dat dat zal veroorzaken. Maar de aarde zonder mens is als die boom die omviel in het bos; als niemand het bewust waarneemt is het er niet, zinloos.

 24. 44

  @43: Dat is wel een erg antropocentralistische visie. Dus al die nog onontdekte planten- en diersoorten doen er niet toe omdat de mens ze nog niet heeft waargenomen? Het probleem met die rotmens is dat zodra er een iets ongeschondens heeft ontdekt, de hele meute er meteen heen wil en dat maagdelijke ‘ervaren’. En anders is er wel een die de boel wil exploiteren, zodat zijn materiële status onder zijn soortgenoten stijgt. Dat voor die wannabe cultuur ik weet niet hoeveel weerloze natuur wordt opgeofferd dondert hem niet. Het grootste probleem voor de mensheid is dat we ons niet van die soort kunnen bevrijden.

 25. 45

  @42: Ik geef er geen flikker om, vandaar dat ik #6 ook post. Maar hoe zit dat met jou, gezien je opmerking #8?

 26. 46

  @44: [ Dus al die nog onontdekte planten- en diersoorten doen er niet toe ]
  Jawel, alleen zolang niemand van hun bestaan en functie weet zijn ze niet-gewaardeerd en dus ondergewaardeerd.
  Het is een beetje filosofische inslag van de zin van het leven/bestaan, speciaal als er geen wezen met een bewustzijn is dat zich bewust is van dat bestaan.

  Dat diezelfde mens alles kapot maakt wat mooi is, is weer een ander verhaal.

 27. 47

  @45:

  Ik geef er geen flikker om, vandaar dat ik #6 ook post. Maar hoe zit dat met jou, gezien je opmerking #8?

  Ik heb geleerd dat biodiversiteit een ecosysteem veerkrachtiger maakt en beter bestand tegen extreme weersomstandigheden.

  Een voorbeeld:
  Een weiland kan veel verschillende plantensoorten bevatten. Sommige gedijen beter in koude, anderen in warmte; sommige kunnen tegen droogte (wortelen dieper) andere sorteren kunnen er tegen als het weiland onderloopt. Diversiteit zorgt er in dat geval voor dat het weiland het hele jaar door groen blijft.

  Ik denk dat de mensheid uiteindelijk gebaat kan zijn bij een veerkrachtig ecosysteem. Maar ik heb geen invloed op wat de rest van de mensheid daaraan wil doen.

  @46:

  Jawel, alleen zolang niemand van hun bestaan en functie weet zijn ze niet-gewaardeerd en dus ondergewaardeerd.

  De verschijnselen in het universum (of in de natuur) zijn niet goed of slecht, niet mooi of lelijk.. ze zijn gewoon. Het is niet nodig om er een waarde-oordeel over te hebben.

 28. 48

  @47: [ goed of slecht, niet mooi of lelijk ]

  Een lekkende oliebron is gewoon slecht voor 99.99999999% van de flora en fauna.
  De straling die o.a. de zon uitzendt is slecht voor ongeveer alles wat leeft en niet leeft, we kunnen dan ook alleen maar leven op een roterende aarde in een heel dun laagje lucht plus een magnetisch veld wat ons toevallig daartegen beschermt.

  Het universum is een hel voor elke vorm van leven met slechts één piepkleine bekende oase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren