SG-café donderdag 23-07-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 23-07-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (15)

#1 Hans Verbeek

Misschien komt er een tweede seizoen voor Bill en Melinda
https://www.youtube.com/watch?v=AKqk8HiPOPQ

#2 lmgikke

gewoon crimineel hoe hij liegt:

Bruls: mondkapjesplicht in openbare ruimtes is niet reëel – https://nos.nl/l/2341591

Er is inmiddels genoeg bewijs voor de aerosol verspreiding. Mondkapjes zijn bewezen effectief.
https://www.vox.com/future-perfect/21299527/masks-coronavirus-covid-19-studies-research-evidence

Ego en tunnelvisie. we gaan een slachting krijgen over anderhalve maand tot vier maanden van nu.

In maart berekende ik het aantal doden correct (en werd ik niet geloofd). Nu gaat het nog extremer worden als we niet snel wetenschap gaan bedrijven i.p.v. stug vasthouden aan achterhaalde stellingen zonder bewijs. (Rivm)

Zwak incompetent bestuur. Graag volgend jaar allemasl vervolgen voor misdaden tegen de menselijkheid.

#3 Cerridwen

@2: Stel je niet aan. Wat Bruls zegt is een valide afweging:

“De kern van ons beleid is afstand houden. Dat voorkomt besmettingen. Met een mondkapje op, loop je het risico dat de anderhalve meter afstand niet meer wordt nageleefd”

En over dat je voorspelling in maart goed was, ik geloof er niets van. Op 20 maart voorspelde je 15-18.000 doden, dat is een factor 2 hoger dan de werkelijkheid. En dat is aannemende dat de maatregelen die op 23 maart werden afgekondigd ook de maatregelen zijn die je bedoelde met ‘drastische maatregelen’.

Overigens was de R op 20 maart al onder de 1, dus op het moment dat je dat schreef waren extra maatregelen al niet nodig om de epidemie in te dammen. En dat bleek ook toen ze vanaf juni weer werden versoepeld. Dat kon je toen niet weten, maar enige bescheidenheid lijkt me op z’n plaats.

#4 Le Redoutable

@2 In alle landen om ons heen zijn de besmettingen alleen maar toegenomen nadat de mondkapjes verplicht zijn gesteld. Ze helpen namelijk wel een heel klein beetje als iemand hoestend en proestend over straat gaat, maar tegelijk gooit 90% met zo’n kapje op de 1.5 meter regel overboord waardoor het averechts werkt.

Het enige wat werkt is de 1.5 meter regel weer strenger handhaven en het reizen naar besmette landen stoppen of aan strenge quarantaine regels hangen. Kroegen eerder dicht, toeristische attracties beperken en OV weer alleen voor diegene waarvoor dat noodzakelijk is. Wat de 1e keer werkt, werkt de 2e keer ook weer in plaats van nieuwe maatregelen nemen die wetenschappelijk onbewezen zijn en in de praktijk averechts lijken te werken.

Mondkapjes zijn schijnveiligheid om het publiek voor de gek te houden en meer drukte op bepaalde plaatsen toe te laten dan eigenlijk verantwoord. Zo lang je niet hoestend en proestend over straat gaat benadeel je ook niemand door het niet te doen, sowieso zijn er in deze periode niet zoveel hoestende mensen.

Bruls heeft dus gelijk en de rest houdt maar lekker zichzelf voor de gek.

#5 lmgikke

@3@4 loop maar lekker door te blaten. Mondkapjes werken. btw ik voorspel de 10-12k. en met de oversterfte erbij klopte dat aardig.

het enige dat julle twee aantonen is dat propaganda werkt.

OMT en RIVM geven geen inzicht in data en modellen. zetten geen enkel wetenschappelijk experiment op om zaken te toetsen. Ze zijn alleen bezig met zichzelf en schuiven alle verantwoordelijkheid af.

ik was geen fan van Maurice de Hond. Maar hij laat wel de data en analyses zien. hij bedrijft wel wetenschap. Het is een strijd van ego geworden.

En oorzaak en gevolg moet je niet door elkaar halen. Drogredenen (schijnveiligheid, vervanging van) die NIET wetenschappelijk onderbouwd zijn.

En kap met dat gemiddelde R0 verhaal. het is al lang bewezen dat 20% verantwoordelijk is voor de verspreiding. Gemiddelde R0 is te simplistisch.

Als mondkapjes niet werken, waarom draagt de zorg ze dan????

#6 lmgikke

@4 Het is niet de 1,5 m maatregelen die werkten,maar hetsluiten van bijeenkomsten in slecht geventileerde ruimte.

Alle superspread events zijn daaraan te relateren, aerosolen!!

Maar dat blijft men ontkennen. Tunnelvisie en cirkel redenering. En dat gaat on in het najaar een overbelaste zorg en (tien) duizenden doden kosten. Alleen maar omdat men hun ego niet los
kan laten.

En waarom zouden ze. Nederland zit vol met epigonen die het graag verdedigen.

tijd zal het uitwijzen.

btw Nederland heeft 350 doden per M inwoners. we staan in de top van de landen die het het slechtste gedaan hebben. toch is de algehele mening dat Nederland het goed doet. Wederom bewijs dat propaganda werkt.

#7 Cerridwen

@5:

btw ik voorspel de 10-12k. en met de oversterfte erbij klopte dat aardig.

Je voorspelde 12-15.000 plus 1000 extra per dag dat er geen drastische maatregelen werden ingevoerd. Dus minimaal 15-18.000 tot en met 23 maart toen de intelligente lockdown werd afgekondigd. Oversterfte is ca. 9000 tot nu toe, dus je zat een factor 1,7 – 2,0 te hoog.

Je bent heel kritisch naar het RIVM, maar hoe transparant ben je zelf?

Nederland heeft 350 doden per M inwoners. we staan in de top van de landen die het het slechtste gedaan hebben

Dat kan je op dit moment op basis van zo’n lijstje niet concluderen:

1. We zitten er nog middenin, er is geen eindafrekening te maken. Nederland zat bij de eerste landen die te maken kregen met een grote epidemie, wij hebben de eerste golf gehad terwijl die in andere landen nog bezig is.
2. Nederland telt goed en transparant. Niet alle covid-doden worden geteld, maar als backup is er de oversterfte grafiek waar je de totale sterfte goed in kan zien. In de grote meerderheid van de landen is dat wel anders, de officiële cijfers worden daar nog veel meer onderschat. In Latijns-Amerika wordt soms 80% van de oversterfte niet officieel geteld: https://www.latinamerica.undp.org/content/rblac/en/home/presscenter/director-s-graph-for-thought/a-greater-tragedy-than-we-know–excess-mortality-rates-suggest-t.html
3. En je moet natuurlijk corrigeren voor de bevolkingsopbouw, Nederland is een vergrijsd land met veel ouderen, en die hebben een veel hogere kans om te overlijden aan covid.

#8 Hans Custers

Mondkapjes beschermen helemaal niet zo goed tegen verspreiding door aerosolen. Juist die microscopische druppeltjes komen daar makkelijk doorheen.

En @5

ik was geen fan van Maurice de Hond. Maar hij laat wel de data en analyses zien. hij bedrijft wel wetenschap

Je hebt jezelf definitief gediskwalificeerd. Wat De Hond doet heeft niets met wetenschap te maken. Hij zoekt enkel en alleen naar bevestiging van zijn vooraf bepaalde mening. Net zoals jij dat doet.

#9 Bolke

En toen stapte het LTO ook op, de positie van Schouten wordt onhoudbaar.

https://nos.nl/artikel/2341594-boerenorganisaties-stappen-uit-veevoer-overleg-met-ministerie.html

#10 beugwant

@9: Het eind van de rit is voor het kabinet toch al in zicht…

Maar in plaats van de beesten anders te gaan voeren (en wie zegt dat ze van het huidige krachtvoer geen buikpijn hebben?), kun je ook minder dieren houden.
Als je in een auto steeds harder rijdt en alsmaar opschakelt 1-2-3-4-Race zegt die ook ineens krak, en zo is er ook een einde aan de groei.
Eco-boeren, die kunnen maat houden, hoor ik niet protesteren.

Die protesterende boeren moeten hoognodig omdenken, en het is dan wel zaak ze met het omdoen maximaal te helpen. Ook als Europa daarbij dwarsligt omdat de voedselindustrie het huidige systeem wel prima vindt.

#11 Bismarck

@9: De positie van de boerenbelangenorganisaties wordt onhoudbaar.

/ftfy

#12 Hans Verbeek

@5:

Als mondkapjes niet werken, waarom draagt de zorg ze dan????

Mensen in de zorg worden blootgesteld aan hoge doses van het virus. Ze verzorgen in slecht geventileerde rumtes urenlang besmette mensen.
In de buitenlucht is er veel minder virus en is de kans dat je een besmet persoon tegenkomt vele malen kleiner, dan in een zorginstelling.
Je mag van mij een mondkapje dragen in de open lucht. Ik kies ervoor om dat niet te doen.

#13 Hans Custers

@11

Het is ook weer niet helemaal begrijpelijk dat iemand denkt dat een minister van landbouw van een christelijke partij tot taak heeft om opdrachten van de landbouwlobby uit te voeren.

@12

Nog veel belangrijker: het is best lastig om bij het werk in de zorg anderhalve meter afstand te houden.

#14 Frank789

@5: [ hij bedrijft wel wetenschap. ]

In de wetenschap kijk je vooral ook naar data en onderzoeken die jouw hypothese onderuit kunnen halen.
Dat doet MdH niet, die zoekt alleen naar onderzoeken en “zie je wel!- gebeurtenissen” die zijn mening bevestigen.

Bovendien schoffeert Maurice de Hond de wetenschappers door zich aan te sluiten bij Café Weltschmerz en Viruswaanzin waar pertinente onzin over het virus en 5G en vaccinaties verspreid worden. Tallozen hebben hem er op aangesproken afstand van die uitingen en personen te nemen, maar hij zwijgt daarover als het graf.

#15 Frank789

@5: [ zetten geen enkel wetenschappelijk experiment op om zaken te toetsen. ]

Hoe weet je dat?
En weet je hoeveel covid-19 onderzoeken en experimenten er momenteel wereldwijd uitgevoerd worden?
Je kunt niet alles zelf doen of dubbel gaan doen, dus moet je kijken welke onderzoeken en experimenten het RIVM allemaal volgt. Weet jij dat? Ik niet.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*