1. 3

  @1: Nou nee dus, zoals gewoonlijk:

  Het Europees Parlement drong al langer aan op een totaalverbod omdat de visvangst met elektrische schokken onnodig wreed[/b[ zou zijn. Ook de meeste lidstaten toonden weinig begrip voor [b]Nederland omdat het afgelopen veel te veel pulsvisvergunningen heeft verstrekt

  Het gaat dus niet om de achterban van enkel Frankrijk, maar omdat het wreed zou zijn, bovendien werd het op nogal grote schaal gedaan. En het is Nederland zelf die in de fout ging, zie ook #2

 2. 10

  @9: In 2008 stond hij nog op 11.793!
  Economen gebruiken de vraag naar o.a. bulkschepen om de economische trend te bespeuren.
  Het vervelende is alleen dat die index buitenproportioneel op en neer gaat omdat je geen schepen van de plank trekt en ook niet meteen opdoekt als er even geen vraag is.

  Maar het is uiteraard gewoon typisch Verbeek door verder geen toelichting te plaatsen of te zeggen wat hij wil aantonen.
  Het had veel simpeler geweest een artikel van de NOS te plaatsen, maar dat is lang niet zo leuk voor Verbeek.

  https://nos.nl/artikel/2269853-economisch-gouden-jaren-voorbij-zo-staat-de-economie-ervoor.html
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Baltic_Dry_Index

 3. 13

  Ik mis in de berichtgeving over het pulsvissen de visgronden. Door de naderende brexit worden de EU vissers uit de visgronden van de UK verdreven. Naar ik begrepen heb zijn dat de rijke visgronden.

  https://www.vistikhetmaar.nl/artikelen/gevolgen-voor-de-visserij/

  Als de Nederlandse vissers dus dan uitwijken naar andere gronden (bijvoorbeeld voor de Franse kust), dan gaan ze concurreren met de vissers daar.

  Het lijkt er op (daarom vraag ik het hier!) dat die belangen ook mee spelen in de besluitvorming. De Franse vissers hebben niet geïnvesteerd in de nieuwe techniek, en komen na de brexit wellicht zonder werk te zitten omdat de Nederlandse vissers al hun vis wegvangen. En is dit verbod dan ook meer ingezet vanuit bescherming van lokale vissers ipv te kijken naar de beste vismethode.

  Maar goed, dit weet ik dus niet, maar ik mis dit aspect compleet in de berichtgeving.

 4. 14

  @13: Ergens zou je verwachten dat de visquota (flink naar beneden) worden bijgesteld na de Brexit, maar daar heb ik ook nog niets over gehoord.

 5. 15

  @13: [ En is dit verbod dan ook meer ingezet vanuit bescherming van lokale vissers ipv te kijken naar de beste vismethode. ]

  Dat lijkt sowieso het geval te zijn, maar als je de boel belazerd, ben je een makkelijke prooi voor leugens.

  Ik weet niet precies hoe de quota’s in elkaar steken, maar zomaar alles bij de Fransen wegpikken lijkt me niet mogelijk. Wel dat pulsvissen veel goedkoper kunnen zijn dan korboomvissen.

  Ik zie nog gebeuren dat de Engelsen na de brexit gewoon zelf gaan pulsvissen in het enorme gebied dat zij dan opeens alleen mogen bevissen en niet genoeg boten daarvoor hebben.

 6. 16

  @10:

  Maar het is uiteraard gewoon typisch Verbeek door verder geen toelichting te plaatsen of te zeggen wat hij wil aantonen.

  Inderdaad. Als het zonder toelichting boven je pet gaat of het interesseert je niet, dan kun je het gewoon negeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren