SG-café maandag 11-01-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 11-01-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (14)

#1 Hans Verbeek

De (door IS-geïnspireerde) aanvaller die vorige week in Parijs bij een politiebureau preventief werd doodgeschoten, blijkt ook in Duitsland bekend bij de politie. Geen verrassing toch.

Over de identiteit van de aanvaller bestaat nog veel onduidelijkheid. Hij zou zich onder verschillende aliassen als Syriër, Marokkaan en Georgiër hebben aangemeld in Duitsland, meldt Der Spiegel. Hij zou bekend staan als de Tunesiër Tarek Belgacem, maar ook als de 20-jarige Marokkaan Sallah Ali en Walid Salihi. Zijn echte identiteit is officieel nog niet bevestigd.

De NOS meldt dat

de man zich bediende van zeven identiteiten en dat hij wegens verscheidene misdrijven een maand heeft vastgezeten. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan geweldpleging, overtreding van de wapenwet en drugshandel.

Hij woonde kennelijk in een azc in Recklinghausen.
In een radiobericht werd de man ook al beschuldigd van het betasten van vrouwen.

Vandaag zal bij de terrorismetop in Den Haag besproken worden hoe de mazen in het net dichtgemaakt kunnen worden: de uitwisseling van informatie over verdachten (inclusief vingerafdrukken) zal makkelijker en sneller moeten.
Wie kan daar nu nog tegen zijn.
Ik heb vast teveel naar “House of cards” gekeken.

#3 beugwant

@2: The Economist doet moeilijk met koekjes. De cartoon dan maar:
[img]http://cdn.static-economist.com/sites/default/files/imagecache/full-width/images/print-edition/20160109_EUD000_1.jpg[/img]

#4 Joop

Ze gaan in beroep, net zoals de Nederlandse regering. Want zogenaamde problemen met de grote multinationals, die daardoor minder winst kunnen afdragen aan de gierige aandeelhouders.

http://www.nu.nl/economie/4195806/belgie-bevoordeelde-multinationals-in-ogen-van-eu.html

#6 beugwant

@5: Ik heb even op die kaartjes van Vesselfinder en Marinetraffic ingezoomd en in het Kanaal is het nog best gezellig. Bij de Griekse eilanden overigens ook.

#7 Henk van S tot S

@3:
Wilders is wel in het nieuws.
Deze
http://www.krapuul.nl/politiek-blog/2550724/zoek-de-verschillen-3/
kan er ook mee door ;-)

#8 frankw

Joris Luijendijk op zijn allerbest. Over waarom het nu de tijd is om Engeland haar irrelevantie in te wrijven. Baaibaaizwaaizwaai.

“This is why the best way forward for Europe is to threaten to hit the English as hard as we can. We must stop treating membership of the EU as a favour granted by England, and instead make the English feel their vulnerability and dependence.”

http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jan/11/europe-turn-tables-bullying-britain-david-cameron-eu

#9 Frank789

@6: Morgen vast grote borden bij AH dat er binnenkort geen enkel tropisch fruit meer is. Toyota sluit al zijn dealers. Alleen nog kruipolie over land in aantocht.

Tja, als je Zerohedge serieus neemt heb je geen grappemakers meer nodig. ” It has accurately predicted 200 of the last 2 recessions.”
http://rationalwiki.org/wiki/Zero_Hedge

#10 Frank789

@8: Ik ben bang dat ze als wezels blijven kruipen voor iedereen die dreigt.

#11 Hans Verbeek

@9: olieprijs zakt naar $30 per vat, Frank. De huidige overproduktie is het gevolg van een decennium aan overinvestering.
Laten we nu maar ophouden met diepzee-olie, teerzandolie en biobrandstoffen, we kunnen makkelijk zonder. Het is nog beter voor het klimaat ook.

#12 Frank789

@11: We hadden het helemaal niet over de olieprijs meneer Verbeek, maar over uw bericht “de wereldhandelsvloot is vrijwel stil komen te liggen.”
Wanneer stopt u nu eens met het dumpen van nepnieuws afkomstig van aluhoedjes-nepsites op Sargasso? Nieuws waarvan een brugklasser simpel kan beredeneren dat het niet waar kan zijn, maar meneer Verbeek is óf te lui om te denken, óf gewoon weer eens aan het trollen. Kiest u maar.

“The MarineTraffic system does not cover all the seas of the world, but only specific coastal areas where a land-based AIS receiver is installed.”

#13 Hans Verbeek

@12: Frank, de prijzen voor olie, steenkool, ijzerterts en koper zijn zo laag geworden omdat er minder van verkocht wordt. Als de vraag lager is, dan wordt er ook minder getransporteerd. De Baltic Dry Index staat nu lager dan tijdens de crisis van 2008-2009. Minder transport = minder vrachtschepen.

Als je dit echt onzin vindt, waarom reageer je er dan op?
Waarom doe je moeite om aan de andere lezers uitleggen dat het van een onbetrouwbare website komt.
Ik laat onzin gewoon links liggen.

#14 Frank789

@13:
Met uw nieuws van zerohedge heeft u aantoonbaar onzin verspreid en niks ‘links laten liggen’ zoals u valselijk beweert.
Uw geklets over olieprijzen is aan mij gericht om uw nepnieuws wit te wassen, en nu moet ik uw onzin links laten liggen zodat argeloze bezoekers wel in uw getrol kunnen trappen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*