1. 3

  @1: en hoe nu verder? Labour is al net zo verdeeld. De EU wil voor eind deze maand nieuwe voorstellen anders wil men niet meer onderhandelen. Gaan zij voet bij stuk houden?

 2. 5

  @3: Dit is een belangrijke stap in het afdwingen van de wens van het Parlement om ten alle tijde een no-deal uitkomst te voorkomen. Zolang er geen alternatief komt, blijft het risico op een no-deal natuurlijk wel bestaan, maar Johnson kan hier niet meer actief op aansturen.

  Voor wat dan wel zijn er een aantal opties, de meest logische zou m.i. zijn een tweede referendum (deal vs remain) gevolgd door verkiezingen; maar de conservatieven en een deel van Labour (helaas het Corbyn deel) lijken aan te sturen op eerst verkiezingen. Het lijkt er wel op dat de no-deal meerderheid pas nieuwe verkiezingen gaat plannen als Johnson uitstel heeft geregeld met de EU.

 3. 7

  @5 Het gaan inderdaad gewoon nieuwe verkiezingen worden. Onverteerbaar, want met de inzet van Corbyn als PM krijg je dus geen zuivere uitslag waar conclusies uit worden kunnen getrokken.

  Onder ‘wat dan wel’ kunnen we trouwens nog steeds de optie scharen van een ‘unity government’ onder leiding van een grijze muis, die uitstel aanvraagt en meteen nieuwe verkiezingen uitschrijft. Dat is echter even onwaarschijnlijk als een referendum voor verkiezingen.

  Ik vraag me wel af of hier inmiddels meer animo voor is, nu duidelijk is dat BoJo onder geen enkele voorwaarde opstapt.

 4. 8

  16 Miljard drugsgeld wordt er jaarlijks witgewassen in Nederland en zelfs de Volkskrant praat over Narcostaat Nederland. maar goed, als je dat als een probleem ziet behoor je kennelijk tot de “zes op de tien Nederlanders die geen flauw benul hebben waar ze het over hebben”:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-geest-van-klaas-bruinsma-leeft-voort-in-de-16-miljard-euro-die-jaarlijks-in-nederland-wordt-witgewassen~b1b7614e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren