1. 2

  Ik zag gisteren het journaal en het item over het verdachte pakketje bij het provinciehuis van Flevoland. Bestuurders werden voor de camera gehaald dat dit toch wel heel ernstig is.

  Toen al dacht ik, wacht eens, is het wel van die Oostvaardersplassen-actievoerders? https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/verdacht-pakketje-bij-provinciehuis-flevoland-mogelijk-verband-met-protest-oostvaardersplassen~bf5a0e09/

  Zeg het maar? Mogelijk? Ja, maar ook mogelijk gewoon een doos die vergeten was. Of nog iets anders. Als er geen actiegroep is, noch een anonieme beller die dit heeft opeist, dan klinkt het vooral als framen van dieren-activisme als terreur.

  Een aantal minuten verder bekijk ik voetbalsupporters die lopen te rellen met de ME. Dat is duidelijk, dus hoeven we ons niet af te vragen wie wat uitspookt.

 2. 5

  @2

  Dat vroeg ik me ook al af. Maar let ook op het woordje ‘mogelijk’.

  Ik kan ook namens de PVV wat raars doen als ik maar wat kreten gebruik die ik leer op Geen Stijl of van Wilders himself. Dan krijg je vast een landelijke hetze tegen PVV stemmers;-)

 3. 6

  @3: Is er ook een petitie om ons af te scheiden van Berlijn en aan te sluiten bij de London tijd?

  Hoorde laatst een wetenschapper op de radio zeggen dat vooral avondmensen ’s morgens licht nodig hebben om goed wakker te worden. Voor hen zou een permanente zomertijd in de winter funest zijn als het pas om 10.00u licht wordt. Maar geen woord over het feit dat we sowieso een uur te vroeg opstaan, als we de correcte tijdzone aanhielden zouden we immers gelijktijdig met de Londoniërs opstaan.
  http://ontheworldmap.com/europe/europe-time-zone-map.html

 4. 8

  @6: Dat is natuurlijk ook niet helemaal waar (we zitten immers zo’n beetje midden tussen Londen en Berlijn in). Maarja, om overal maar de zonnetijd aan te houden, dat is bijzonder onpraktisch. Gezien de politieke scheiding met Londen is gelijke tred met Berlijn hoe dan ook te prefereren. Bovendien kun je ook wat gaan doen aan de werktijden (ik ben sowieso voorstander van een standaard kantoorwerkdag van 10-16 uur, met een 30-urige voltijds werkweek). Verder lijkt me permanente wintertijd verstandiger, die sluit voor de meeste mensen in de MET dichter aan op de zonnetijd.

 5. 10

  @7: Met zoveel beelden en bewijs zou je haast denken dat Turkije van te voren op de hoogte was van de plannen…
  Zo niet, dan leveren ze een permanent grote inspanning om SA te bespioneren.

 6. 12

  @9: “Wij vallen met België, Frankrijk en Spanje ruim in de volgende tijdzone”
  Alleen als je tijdzones van hele uren maakt (doen ze niet overal op de wereld!). De zonnetijd loopt in heel Nederland voor op GMT en dat komt wel degelijk omdat we tussen Berlijn en Londen(/Greenwich) liggen.

 7. 13

  @12: Dat komt door de Duitse bezetting.
  Hadden we zelf mogen kiezen dan denk ik niet dat we de Amsterdamse tijd gehandhaafd hadden maar wel mogelijk de correcte Engelse tijd gekozen hadden i.p.v. de Duitse.

 8. 17

  @13 en @14: De “Engelse tijd” (GMT) is net zo min correct voor Nederland als de MET die we nu hebben. Ik ben er ook niet zo zeker van dat we ons op GMT hadden aangesloten zonder bezetting (dat was Amsterdamse tijd gebleven, of op een later tijdstip alsnog MET). Uiteindelijk is MET voor ons economisch ook een stuk handiger, gezien onze veruit grootste handelspartner, waarmee we bovendien de langste landgrens delen (die anders ook een tijdsgrens zou zijn geweest).

 9. 21

  Morgen stemt het EP over al dat wegwerpplastic. De industrie -bij monde van Bolkestein- jammert alvast.
  Jammer dat het het voorstel zich tot plastic beperkt, dan zitten we nog met al dat blik in berm en beemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren