SG-café dinsdag 22-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 22-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (10)

#1 majava

Uit het nieuws van vandaag.

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat 70 procent van de mensen die uit een land met code oranje komen, zich niet aan het advies houdt om tien dagen in quarantaine te gaan.

Alle planbare ziekenhuiszorg gestaakt vanwege coronadruk

En bedankt he, iedereen. Ja jij ook Hugo “Verplichten blijft moeilijk” de Jonge.

#2 Ronzhu

@1 Tja.. mijn geweten is schoon, voor wat het waard is.

Het is 2020 en men verdrong elkaar om tijdens een pandemie kerstinkopen te doen in drukke winkelstraten, in plaats van even iets online te bestellen, dus ik kijk nergens meer van op. Ophef is inmiddels te vermoeiend.

#4 Hans Custers

@3

Ik heb wel vaker de indruk dat BNN-VARA steeds meer op De Telegraaf gaat lijken:

Een aantal media, waaronder De Telegraaf en BNNVARA, erkent de Raad niet, waardoor de legitimiteit van de Raad daalt.

(Bron: Wikipedia)

#5 beugwant

@1: Misschien moeten we iedereen die uit een oranjerood gebied binnenkomt dan maar op het voorhoofd een stempel zetten, die pas na tien dagen begint te vervagen?

#6 Joop

Wat wil je met de vvd waar een minister nu, eerst staatsecretaris sociale zaken, lachend zei op een vraag van een sp parlementariër over de controle op de arbo wetgeving. “Ach we moeten de hardwerkende ondernemer vertrouwen!”

http://www.nu.nl/economie/6098102/aantal-arbeidsongevallen-in-nederland-wil-maar-niet-dalen.amp

Nee, de bijstandsgerechtigden, die worden gecriminaliseerd door de vvd.

#7 Bookie

https://www.parool.nl/nederland/opnieuw-minder-positieve-tests-ook-minder-dan-zevendaags-gemiddelde~bd0daaac/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

Hoe vaak moet het nog worden uitgelegd?
Het reproductiegetal vandaag gepubliceerd is die van 2 weken geleden. Hier staat dat hij nu 1,25 is, maar dat is dus nonsens. Volgende week en zeker over 2 weken wordt het spannend.

#8 Joop

@7.

Niets spannends aan. En ik denk niet dat ze hier bij Sargasso jouw verbeterpunt zullen door brieven naar het Parool, dat zal je helemaal zelf moeten doen. :-)

#9 Hans Custers

@7

Hier staat dat hij nu 1,25 is

Behalve dan dat dat er niet staat. Er staat dat het reproductiegetal dat nu door het RIVM wordt berekend 1,25 is. Dat klopt wel. En in de alinea erboven wordt de incubatietijd genoemd. Het had misschien nog wel iets duidelijker opgeschreven kunnen worden, maar jij lijkt ook nogal je best te hebben gedaan om het verkeerd te begrijpen.

#10 Co Stuifbergen

@3, @4: Ik denk dat er wel iets aan te merken valt op de uitspraak van de Raad voor de journalistiek.

Volgens het bedrijf werd het granuliet ten onrechte als schadelijk afval aangemerkt, en niet als grond.

https://nos.nl/artikel/2359732-raad-zembla-uitzending-over-dumping-granuliet-deugde-niet.html

Aan het granuliet is een chemisch bindmiddel toegevoegd, waarin onder meer de stof acrylamide zit, een stof die op de lijst van ‘zeer zorgwekkende stoffen’ staat. Deze stof kan vrijkomen in het water en het is onbekend wat de effecten van acrylamide op lange termijn kunnen zijn.

volkskrant, 2 september 2020

Uiteindelijk kreeg het bedrijf een vergunning om het granuliet in een natuurplas te storten, nadat Halbe Zijlstra zich ermee bemoeid had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*