SG-café dinsdag 16-06-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 16-06-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (39)

#1 Le Redoutable

Veldslagen tussen Tsjetsjenen en Noord Afrikanen in Dijon:

https://nos.nl/artikel/2337383-onrust-en-rellen-in-franse-stad-dijon-tsjetsjenen-in-conflict-met-drugshandelaren.html

En als de Franse politie straks ingrijpt worden ze weer beschuldigd van etnisch profileren. Misschien moeten ze eens beginnen met de basis en die drugshandel keihard aanpakken, dan veranderd het daderprofiel vanzelf.

#2 Henk van S tot S

Dit kan gebeuren als Thierry Ezel naar de Grote Markt in Groningen i.p.v. naar de Veemarkt gaat.

Verslag in de column “RARE KIEK” van het Dagblad v/h Noorden van heden:

Sorry, Tjer’

Circus Baudet was in Stad. Daar kon zaterdag letterlijk niemand omheen. De Stadjer die vanuit de Oosterstraat de hoek omslaat naar de Grote Markt loopt regelrecht in een file. Midden in het looppad tussen de terrassen en kroegen heeft zich een witgejaste promotiebrigade van Forum voor Democratie geposteerd.

Niet iedereen is ervan gediend, ziet de Stadjer. Een stukje voor hem in de snelgroeiende opstopping trekt een vrouw vinnig haar hand terug als ze de veelbesproken FvD-partijkrant krijgt aangereikt. ‘Án-dér-hál-vé meter!’’, sist ze. ,,Ach, mevrouw, zijn wij niet allen één huishouden’’, schokschoudert de gulle gever. Hij krijgt meer bijval van drie studenten. ‘Hee, wat léuk!’, fleemt de jongen in het groepje en neemt zwierig een krantje aan. ‘Heel erg bedánkt, hoor!’

Net buiten gehoorsafstand van het promoteam blijkt zijn enthousiasme toch geen pure partijliefde. Hij slaat het krantje open en begint op gedragen toon te declameren. ‘We willen ons weer véilig voelen in ónze stráten’, galmt hij zo potsierlijk mogelijk terwijl zijn vriendinnen hikkend tegen hem aanhangen. ‘De mácht moet terug van Brussel naar Nederland’. Maar ineens raakt een van de dames afgeleid. ‘Oh’, roept ze verrukt. ‘Het is sale! Bij Nikki!’ Ze grist het krantje uit zijn handen en verfrommelt het met een dramatisch gebaar. ,,Sorry, Tjer’’, zegt ze. ,,We hebben éven iets belangrijkers dan jouw onzin.

#3 beugwant

Leuk bedacht, maar als je echt wat aan die geluidsoverlast wilt doen, had Defensie beter stillere toestellen kunnen kopen.
https://www.1limburg.nl/luchtmacht-gaat-mailbox-openen-met-buren-de-peel
Van wat die JSF wèl kan zijn twee dingen in elk geval onomstotelijk bewezen: geld verslinden en een gruwelijke tyfusherrie maken.

#4 Co Stuifbergen

@1: De basis van de drugshandel aanpakken?
Legaliseren dus.

Dat lost niet alle problemen op (kijk maar naar tabak en naar alcohol) maar het haalt het fundament onder de illegale drugshandel vandaan.

Overigens is de titel die de NOS gaf een beetje raar.
“Tsjetsjenen vallen Afrikanen aan” zit dichter bij de feiten.
Het zou mij niet verbazen als de betreffende Tsjetsjenen de grootste criminelen zijn.

#5 Bismarck

@1: “En als de Franse politie straks ingrijpt worden ze weer beschuldigd van etnisch profileren.”
Dat hangt nogal van de wijze van ingrijpen af. Als ze straks mensen gaan aanhouden omdat die er Tsjetsjeens of Noord-Afrikaans uitzien, dan worden ze terecht beschuldigd. Als ze daarentegen mensen gaan oppakken die elkaar op straat aan het mishandelen zijn, dan doen ze gewoon hun werk. Als ze dat trouwens meteen hadden gedaan, dan waren misschien wel veldslagen voorkomen.

#6 beugwant

@5: Maar het is al half juni. Moeten ze intussen niet weer eens gaan staken?

#7 Frank789

“Het scheldwoord fascist is uitgevonden al in de jaren 1920 door communisten”
Aldus academische bachelor geschiedenis T. Baudet.
Dat kan dus geen vergissing zijn, dat is een bewuste leugen.

https://twitter.com/StefandeKoning1/status/1272608339508289536

#8 Henk van S tot S

@7: Uit de Wikipedia:

Fascisme en communisme

Fascisme en communisme worden als de uiteinden van het politieke spectrum gezien. De communistische ideologie houdt een radicalisering in van de klassenstrijd, de fascistische ideologie kent daarentegen de klassencollaboratie (Sergio Panunzio), het samenwerken van proletariaat en bourgeoisie. Beide kennen dan ook een gezamenlijke traditie van wederzijdse haat. Fascistische vergaderingen werden verstoord door communisten en vice versa. Aanhangers van beide partijen bestreden elkaar op alle mogelijke manieren. Kreeg een van hen regeringsmacht, dan aarzelde deze niet te proberen om de andere groep uit te roeien.

Dit en meer over het fascisme is hier te vinden.

#9 Frank789

@8: Conclusie?

De term fascisme is afkomstig van de eerste door Mussolini opgerichte groepering (1919), de Fasci di Combattimento. Het Italiaanse fascio, kan bundel betekenen in de zin van een politieke groepering.[2][3] Ook is er verwantschap met de Latijnse term fasces cum securibus, het Oud-Romeinse symbool van autoriteit

Conclusie: “fascist is uitgevonden al in de jaren 1920 [ als scheldwoord ] door communisten” is een leugen van T. Baudet.

#11 Henk van S tot S

@9:
Correct
Heb je het mailadres van Thierry Ezel, kan hij wat bijleren ;-)

#12 Bismarck

@6: Dat sowieso. Misschien ook interessant voor LeR, omdat de minister racisme onder de politie wil aanpakken. Stel je voor, straks mogen ze misschien niet eens meer etnisch profileren!

#13 Hans Verbeek

Na het openen van de scholen: geen tweede piek coronabesmettingen
Na de massademonstratie in Amsterdam: geen tweede piek coronabesmettingen
Na het openen van de horeca: geen tweede piek coronabesmettingen.
Het virus lijkt op de weg naar de vergetelheid. Zoals vele virussen hiervoor. (SARS, MERS, Zika enz.)

#14 Ceridwen

@13: Vorige week een recordaantal nieuwe besmettingen per week, maar volgens jou is het virus op weg naar vergetelheid.

Zolang we aan social distancing blijven doen, en het testbeleid op orde is, blijft een tweede piek hopelijk uit.

Je lijkt te suggereren dat er een natuurlijke oorzaak ligt achter het afnemen van de epidemie. Een blik op de besmettingscijfers in Zweden laat zien dat dit onmogelijk waar kan zijn.
https://innovationorigins.com/nl/is-europa-eindelijk-verlost-van-corona-de-eerste-golf-lijkt-voorbij/

#15 Frank789

@14: De US is wel interessant omdat daar de staten elk zowat in een nader stadium verkeren. En de meeste zijn alweer aan het reopenen. Ik zie een hoop grafiekjes met een 2e piek…

https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/coronavirus-us-cases.html

#16 Henk van S tot S

@13:
Goed gedocumenteerd onderbouwing, maar niet heus.

N.b.
Je hebt nog een onbeantwoorde vraag openstaan in sg-caf-zaterdag-13-06-2020
t.w. posting 8 in , van Arduenn over Zweden.
Of was die te lastig?
;-)

#17 Hans Verbeek

@14: record aantal nieuwe besmettingen wordt veroorzaakt door een record aantal testen. Besmet is niet hetzelfde als ziek. Het aantal zieken is gedaald.
Herdimmunity is a bitch.
Andere coronavirussen verdwijnen in mei uit de populatie:
https://intermountainhealthcare.org/-/media/images/health-information/germwatch/germwatch-cordb.jpg?la=en
Dit coronavirus wellicht ook.

@16: nee, Arduenn vind ik onbeleefd in discussies en daarom krijgt hij van mij geen antwoord.

#18 Henk van S tot S

@17:
Neem me vooral niet kwalijk, maar er stond in de door mij #16 genoemde vraag van Arduenn geen enkel onvertogen woord.
Men moet toch wel de indruk krijgen, dat je een smoes verteld en je geen normaal antwoord weet.

#19 Frank789

Trouwens, Japan heeft gewoon een lockdown gehad, zij het vrijwillig. En wie niet meedeed kreeg naming and shaming over zich heen.

Restaurants have been (politely) asked to close up shop by 8 p.m. and to stop serving alcohol an hour earlier, a blow to Japanese office workers used to a night of drinking until the last train to get over the stresses of the office.

The goal was ambitious, with authorities seeking a 70-80 percent reduction in social interaction. The data suggests they got close to that figure and also managed to keep people from their usual annual pilgrimage home during the early May “Golden Week” holidays.
Japan Rail said its high-speed train network operated at around 5 percent of capacity over the holiday period, compared with the typical 105 percent. Getting people to work from often cramped apartments was less successful, showing just an 18 percent reduction, but in the streets of central Tokyo, crowds have fallen by around 60 percent, according to mobile phone data. Masks are in use by almost everyone, a request that has invoked few complaints since people here regularly wear masks when ill or to avoid spring pollen.

https://foreignpolicy.com/2020/05/14/japan-coronavirus-pandemic-lockdown-testing/

#20 Cerridwen

@17: En Zweden? Daar heb je geen weerwoord op, dus negeer je het maar.

Overigens zijn we inmiddels in juni, en er is nog geen enkele neiging gezien van het coronavirus om te verdwijnen.

Dat er minder mensen ziek worden is onzin; in de landen waar het aantal besmettingen sterk stijgt wordt juist niet zo veel getest, daar zijn echt wel veel mensen ziek, en er is ook flinke oversterfte.

#21 Hans Verbeek

@20:

Overigens zijn we inmiddels in juni, en er is nog geen enkele neiging gezien van het coronavirus om te verdwijnen.

In de gebruikte test (rPCR) wordt gekeken naar het virus RNA. en niet naar intact, infectieus virus. Het kale RNA van het virus is niet infectieus. Als je op dezelfde manier influenza gaat testen, vind je dat RNA ook nog wel terug in mensen.
Het aantal nieuwe ziektegevallen is echt heel klein. In Delft zijn er sinds 19 mei geen nieuwe ziekenhuisopnamen vanwege COVID-19.

#22 Hans Verbeek

@18: Henk, er zijn grote verschillen tussen Japan en Zweden. Niet alleen in de omgangsvormen.
Jammer dat je daar zelf niet over nadenkt.
Ik wil dat wel voor jou doen:
– het dieet van Japanners verschilt sterk van het Zweedse dieet: wellicht krijgen Japanners meer vitamine D en zink binnen, dat ze beschermt tegen COVID-19
– in Japan zitten misschien minder ouderen in verzorgingshuizen dan in Zweden

Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp kun je zelf op zoek gaan naar relevant wetenschappelijk onderzoek.
Als je deze vragen alleen maar stelt om mij in verlegenheid te brengen, dan is je dat gelukt. Gefeliciteerd.

#23 Hans Verbeek

@19: bedankt voor de aanvulling, Frank.
Helemaal mee eens.
Blijkbaar leidt die vrijwillige lockdown in Japan veel minder doden dan de verplichte lockdown in veel Europese landen.
Persoonlijke denk ik dat er andere factoren bijdragen aan de grote verschillen tussen Aziatische landen en Europese landen.

Ik heb nog wat vragen voor jou.
Als lockdown-maatregelen zo goed werken: hoe is het virus dan uit Wuhan ontsnapt? Hoe is het virus ondanks de lockdown toch in verzorgingshuizen gekomen?
Nieuw-Zeeland is een eiland, maar ook daar is het virus gekomen: was de lockdown niet effectief genoeg?

#24 Cerridwen

@22: Het gaat natuurlijk om de vergelijking tussen Zweden en Noorwegen/Denemarken. Hebben die ook een heel ander dieet? Zijn er grote verschillen tussen het aantal ouderen in verzorgingstehuizen? Nee hè? Dus daarom negeer je dat maar.

Waarom heb je toch zo’n probleem met wat voor de meeste mensen volkomen logisch is: het virus verspreidt zich door contact tussen mensen, en als mensen minder contact hebben, dan dam je de epidemie in.

#25 Bismarck

@22:“in Japan zitten misschien minder ouderen in verzorgingshuizen dan in Zweden”
Speculatie op grond van?

#26 Bismarck

@23: “Nieuw-Zeeland is een eiland, maar ook daar is het virus gekomen: was de lockdown niet effectief genoeg?”
Ik ben benieuwd hoe jij denkt dat het virus op een eiland terecht komt, anders dan door mensen naar dat eiland meegenomen (=geen effectieve lockdown).

#27 Co Stuifbergen

@23: Tijdens carnaval was er geen lock-down in de verzorgingstehuizen.
Na die tijd waren er natuurlijk verzorgers die intensief contact hadden.

Bij een meer intelligente lock-down zouden verzorgers vaak getest worden, zodat besmette verzorgers thuis blijven.

#28 Henk van S tot S

@22:
Je kletst er omheen en herhaalt over Japan min of meer wat Arduenn zei, in de door mij in #16 genoemde link.
Waar het Zweden betreft ga je ook niet in op het gestelde.

N.B.
Wat heeft mijn eventuele interesse te maken met het door jou niet beantwoorden van Arduenn???

Maar goed, de attente lezers op Sargasso zijn het inmiddels wel gewend aan je wat “aparte” manier van redeneren.
;-)

#29 Frank789

@28: [ aan je wat “aparte” manier van redeneren ]

Dat heeft telkens een doel.
“Persoonlijke denk ik dat er andere factoren bijdragen” zegt Verbeek zonder er verder op in te gaan. Zijn gebruikelijke lokkertjes om mensen te laten vragen “hoezo?” en dan kan hij gelegitimeerd en gedoseerd zijn (complot)theorie vrijgeven.

Als je denkt dat het virus man-made is en opzettelijk verspreid is, dan zoek je naar aanwijzingen dat een virus ergens allang was of later geforceerd geplaatst is.
De uitlokker is dan “Ik heb nog wat vragen voor jou. How about new zealand?”.

#30 Hans Verbeek

@24:

Dus daarom negeer je dat maar.

Ik weet niet alles, Cerridwen. Je bent van harte welkom om mijn bijdrage aan de discussie in dit café aan te vullen met informatie jouwerzijds.

@25: ik denk dat in Japan ouderen meer inwonen bij hun kinderen. En ik denk dat in de verzorgingsstaat Zweden de overheid veel verzorgingshuizen heeft gebouwd.
Zoals je zegt, speculatie. Ik heb mij er niet in verdiept. Als jij het wilt uitzoeken, ga je gang.

#31 Hans Custers

@30

Zoals je zegt, speculatie

Je zou het ook bullshit kunnen noemen. Zonder enige kennis van of interesse in de feiten er maar wat op los zwammen.

#32 Cerridwen

@30: Dat heb ik al gedaan, door te laten zien dat Zweden veel meer besmettingen heeft dan de verder vergelijkbare buurlanden Denemarken en Noorwegen. Dat komt uiteraard door het verschil in beleid rond social distancing. Nu is het aan jou om je daartoe te verhouden, bijvoorbeeld door te beamen dat dit inderdaad bewijst dat social distancing werkt.

#33 Hans Verbeek

@32:

Nu is het aan jou om je daartoe te verhouden, bijvoorbeeld door te beamen dat dit inderdaad bewijst dat social distancing werkt.

Geen probleem, jongen, social distancing werkt.
Mensen, die vatbaar zijn voor virusinfecties (griep, verkoudheid enz.) zijn er bij gebaat om afstand te houden van infectiebronnen. Dat is hun eigen verantwoordelijkheid.

Tijdens een griepseizoen krijgt 95% van de mensen geen griep. Zelf krijg ik maar eens in de 10 jaar griep en dan ben ik er weer voor een decennium van af.
Mensen, die niet vatbaar zijn voor infecties, hebben geen baat bij social distancing. Voor de mensen, die toch niet ziek worden is social distancing onaangenaam en tegen natuurlijk.

#34 Hans Custers

@33

Dat is hun eigen verantwoordelijkheid. (…) Zelf… ik… ik (…) Voor de mensen, die toch niet ziek worden is social distancing onaangenaam en tegen natuurlijk

Met andere woorden: het enige dat jou interesseert is of jij wel of niet ziek kunt worden. Of je met jouw gedrag anderen zou kunnen besmetten interesseert je geen zak. Dat jouw egoïstische gedrag kwetsbare mensen nog meer zou kunnen dwingen tot dat onaangename en tegennatuurlijke gedrag net zo min.

Overigens beweerde je een tijd terug hier keihard dat je al corona had gehad. Was dat gelogen?

#35 Hans Verbeek

@34:

Met andere woorden: het enige dat jou interesseert is of jij wel of niet ziek kunt worden. Of je met jouw gedrag anderen zou kunnen besmetten interesseert je geen zak.

Nee, Hans, dat zeg ik helemaal niet.
Dit is jouw stropop, jij tikt die woorden in. Ik niet, het zijn niet mijn gedachten, maar de jouwe.

Overigens beweerde je een tijd terug hier keihard dat je al corona had gehad. Was dat gelogen?

Geen idee, Hans, ik heb het niet laten uitzoeken.
Ca. 5% van de Nederlanders heeft antilichamen tegen het virus. Misschien hoor ik daarbij, misschien niet.

#36 Hans Custers

@35

Nee, Hans, dat zeg ik helemaal niet.

Nee, maar het is wel overduidelijk de strekking van alles dat je hier al een hele tijd lang over covid-19 loopt de brallen. Misschien heb je zelf echt niet door hoe dik het er bovenop ligt, maar dan ben je een van de weinigen.

Geen idee, Hans, ik heb het niet laten uitzoeken.

Ah, het was dus bullshit. Je zwamde er maar wat op los en of het wel of niet klopte maakte je niks uit.

It is impossible for someone to lie unless he thinks he knows the truth. Producing bullshit requires no such conviction. A person who lies is thereby responding to the truth, and he is to that extent respectful of it. When an honest man speaks, he says only what he believes to be true; and for the liar, it is correspondingly indispensable that he considers his statements to be false. For the bullshitter, however, all these bets are off: he is neither on the side of the true nor on the side of the false. His eye is not on the facts at all, as the eyes of the honest man and of the liar are, except insofar as they may be pertinent to his interest in getting away with what he says. He does not care whether the things he says describe reality correctly. He just picks them out, or makes them up, to suit his purpose.

#37 Frank789

@35: [ Geen idee, Hans, ik heb het niet laten uitzoeken. ]

“Ik ben inmiddels in contact geweest met het virus en heb er antilichamen tegen gemaakt. ”

Welke van de twee is nu de leugen?

https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-donderdag-19-03-2020/#comment-1053066

#38 Henk van S tot S

@37:
Je bent ijveriger dan ik:

Ik wist ook dat hij gruwelijk aan het liegen was, maar was te lui om het op te zoeken.

Het zal me benieuwen waar “onze” draaikont nu weer mee aankomt.
;-)

#39 Hans Verbeek

@37: beide beweringen kunnen in principe mogelijk zijn. Ze sluiten elkaar niet uit.
A. Ik ben hoogst waarschijnlijk met het virus in aanraking geweest. Bij mijn werk en sociale leven kom ik honderden mensen tegen. Het lijkt me vrij waarschijnlijk dat ik virusdeeltjes heb ingeademd. Maar zoals bij een groot deel van de bevolking heeft dit niet geleid tot een infectie.
De toevoeging dat ik antillchamen tegen het virus heb gemaakt is niet zeker. Die bewering neem ik terug.

B. Ik heb het niet laten uitzoeken: die bewering is 100% waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*