SG-café zaterdag 13-06-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 13-06-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (11)

#2 majava

@1: Ik moet hem gelijk geven, want hoe durf je het om een politicus vragen te stellen over actuele thema’s. Daar moeten politici zich verre van houden. :)

Ik zag het videoclipje van het eind van het interview en je kunt je inderdaad afvragen wat dan de afspraak was, om over te komen praten, maar de interviewster maakte duidelijk wat dit dan voor haar was, keek in haar papieren en zag ik later met de programmaleider non-verbaal communiceren dat dit juist was. Een knikje.

De NPO kan en zal mogelijk vanwege deze dumpster fire wat correspondentie publiek maken, of je kunt de NPO al bij voorbaat niet geloven en dan zul je ze nooit geloven. Dan verdien je een fascistische leider die ironische genoeg regelmatig aantoonbare leugens de wereld in helpt.

#3 Co Stuifbergen

@2: Politici gaan, bij mijn weten, naar een uitzending om reclame te maken voor zichzelf of voor hun idealen.
Antwoord geven op vragen is geen plicht.

Ze kunnen zelfs voorwaarden stellen aan hun deelname. (Wilders wil alleen in gesprek met media die geen kritische vragen stellen.)

Als de voorwaarde was dat ze het over het krantje hebben zouden, dan moet de NPO die afspraak nakomen (dat heeft de NPO volgens mij ook gedaan).

Het is natuurlijk wel zwak dat Thierry klaagt dat hij nu over zijn krantje wil praten.
Hij krijgt gratis zendtijd, een slimme politicus zou dat benutten door reclame voor zichzelf te maken.

Als Simone Heimans zegt dat zij andere instructies gekregen heeft, is het argument “dan kunt u nu het wonder van uw flexibiliteit laten zien” tamelijk zwak. Hij mocht natuurlijk gewoon zeggen dat haar instructies dan niet kloppen met de afspraken (als dat zo is. Ik ken niet de afspraken niet)

#4 majava

@3: Nee, van plicht om met media en pers te spreken is geen sprake. Maar als ik echt slechts goedgekeurde vragen zou komen beantwoorden, dan is het misschien beter om naar Rusland te verhuizen en daar de politieke carriere te vervolgen, of een geheel ander beroep te kiezen. Alleen is dat voor Wilders en Boode onmogelijk, omdat zij geen skills hebben voor welk ander beroep dan ook. Wellicht nog wel voor die softe, linkse graaijobs zoals in de communicatie en consulting, maar dat is het wel.

Het is precies de reden dat je Wilders nooit ziet. Niemand wil die gast, omdat hij normale vragen over zaken die iedereen aangaat niet wil komen beantwoorden. Alleen moslims tellen. #Allhatematters. Wellicht de reden dat ‘ie voor het leven is geketend aan Den Haag. Hij zou niet op komen dagen bij sollicitatiegesprekken.

Maar ga dat filmpje ook maar eens kijken en let op hoe Heimans praat over die afspraken waar het allemaal om te doen is. Ook de non-verbale communicatie. Je kunt bijna niet anders concluderen dan dat het niet zo geweest kan zijn dat hij alleen maar zou komen praten over z’n krantje.

#5 Hans Verbeek

In Japan was er geen verplichte corona-lockdown. De adviezen van de overheid om drukke plaatsen te mijden en afstand te houden waren vrijwillig, of vrijblijvend, zo je wilt.
https://www.abc.net.au/news/2020-04-19/japan-gambles-on-lockdown-lite-to-fight-coronavirus/12153924

Die gok is goed uitgepakt. In Japan vielen ca. 7 doden per miljoen inwoners.
In NL staat de teller op: 353 doden per miljoen inwoners. Da’s 50 x zoveel ondanks het platleggen van het OV, het optreden van BOA’s en politie en de uitbreiding van het aantal IC-bedden.
https://theprint.in/world/high-cultural-standard-helped-japan-beat-covid-without-lockdown-says-finance-minister/436017/

#6 Julia

Baudet kon vanmorgen uithuilen bij zijn vriendjes van WNL. Klagen over de NPO bij de NPO.

#7 Henk van S tot S

@6:
Inderdaad uithuilen bij de WNL/Telegraaf, waar ze gewend zijn racisten het woord te laten doen.

#8 Arduenn

@5 – Ja leuk voor die Japanners. Maar volgens mij liepen die altijd al met mondkapjes over straat en gaven die al langer een beleefde buiging in plaats van een ferme handdruk of een vette lebber. Om over het gebrek aan seks maar te zwijgen. En leg nou nog eens uit waarom zo’n niet-lockdown in Zweden helemaal niet werkte? Ik ben in volle verwachting van alvast helemaal geen antwoord.

#9 Co Stuifbergen

@4: Heimans zegt dat volgens haar instructies het krantje de aanleiding was.

Mij lijkt normaal om de aanleiding aan het begin van het gesprek te noemen, en dan eerst daarover te praten. Ik weet niet of dat gebeurt is, ik heb niet naar Met het Oog op Morgen geluisterd.

En ik weet niet of haar instructies overeenkomen met de afspraken.
Uiteindelijk zijn de afspraken geldig, niet de instructies.

#10 Ronzhu

@3 ” Politici gaan, bij mijn weten, naar een uitzending om reclame te maken…” Andere tafelgasten zoals schrijvers, musici en theatermakers ook, en die krijgen ook slechts op het eind een korte verwijzing naar hetgeen waarvoor ze naar Hilversum zijn afgereisd. Ik vermoed dat het precies zo met zijn woordvoerder is afgesproken. Misschien dat Baudet zo nu en dan eens Radio 1 aan moet zetten in plaats van Radio 4…

#11 majava

Nee het krantje was een “kleine aanleiding”, maar hij was daar om te praten over actualiteiten. Luister ook naar hoe het interview begint en wat de aankondiging zegt op de site. Waarom is Baudet daar niet meteen over begonnen, als het krantje de reden was om de studio te betreden?
https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen/onderwerpen/60175-2020-06-12-fvd-leider-baudet-over-de-anti-racismeprotesten

Het lijkt me ook nog heel sterk dat de NPO Baudet alleen maar uitnodigt om te komen praten over zijn krantje. Denk je dat vandaag de BBC een politiechef uitnodigt om te komen praten over het nieuwe uniform? Zonder de afspraken te hebben gezien kun je ook nagaan of iets plausibel klinkt of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*