1. 1

  Deugend Nederland heeft het zwaar.
  Boerkini en boerka verboden in een Islamities land.
  Claudia de Brey die de Telegraaflezers niet gestoord vindt.
  En ik zou nog meer kunnen opsommen, maar ik wil niet teveel zout in de wonden strooien.

 2. 5

  @1: “Deugend Nederland ” … ik kom dit steeds vaker tegen. Het lijkt net, alsof het tegenwoordig heel slecht is om het beste voor te hebben met de wereld. Kan jij me uitleggen wat er zo verschrikkelijk is aan “deugen” ?

 3. 6

  @1: “Boerkini en boerka verboden in een Islamities land.”

  Ehm … dan is het toch juist Rechts die het zwaar zou moeten hebben ? Immers, de Moslims die ze zo haten blijken precies hetzelfde beleid te willen …

 4. 7

  @5: Met deugen opzich is niks mis. Het gaat om deugend Nederland, het deel van de bevolking die de morele waarheid in pacht denkt te hebben en zich daarmee verheven voelt. Maar ondertussen als het er op aan komt eigenlijk helemaal niet zo deugt als dat zij denken te deugen. Een soort van links lullen rechts zakkenvullen. Klinkt bekend toch?

 5. 8

  @6: Als je met Rechts weldenkend Nederland bedoelt dan moet ik je ongelijk geven. Religie tot aan de voordeur en niet verder, in welk land dan ook, wordt alleen maar toegejuicht. En zeker in openbare gelegenheden zijn bepaalde religieuze uitingen ongewenst.

  Een kleine aanzet tot scheiding tussen kerk en staat noemt men zoiets.

 6. 10

  @7: “Het gaat om deugend Nederland …”
  O, het is gewoon het nieuwe treitertrucje. Is het Annabel Nanninga nu eindelijk gelukt om het mensen over te laten nemen ? Ze is al maanden bezig om het elke keer weer in haar stukjes te zetten …

 7. 15

  @12: ’t Is doodtreurig dat je van jezelf meent “weldenkend” te zijn. Scheiding tussen kerk en staat is een iets bedacht door die “deugende” mensen. En volgens die “weldenkende” mensen zijn de moslims maar een minderwaardig volk (hier meermaals beschreven door sujetten van een “weldenkend”-signatuur). Dus als die het iets invoeren wat de weldekende mensen ook willen dan moet er juist in hun wereldje iets instorten. Bovendien zijn er niet veel “deugende” mensen die menen dat Telegraaflezers gestoord vinden. Zou het projectie kunnen zijn?

  PS: https://twitter.com/claudiadebreij/status/818574187996606464

 8. 16

  @12: Jongetje, jij bent echt niet zo dom dat je dacht dat ik met Rechts Nederland weldenkend Nederland bedoelde, dus de omtrekkende beweging is geheel voor je eigen rekening.

  Maar ik begrijp, dat je heel erg vind dat je zelf niet deugt. Wat houd je eigenlijk precies tegen om dat wel te gaan doen ?

 9. 18

  @16: Helemaal niets. Ik ben een vrijdenker; Je weet wel zo’n vrije vogel die werd opgesloten in de voormalige “communistische”en fascistiese landen. Ergo, als ik denk dat deugend Nederland weer deugt dan hoor ik erbij. Peace bro.

 10. 20

  @17: Kom op Flappie, dingen verbieden is toch een typisch rechts (autoritair) kenmerk, zeker als het gaat om kledingstukken. Maar zo raar is dat natuurlijk ook niet, landen met een islamitisch bestuur zijn ook bijna per definitie rechts en Marokko is daar zeker geen uitzondering in (om niet te zeggen, het bestuur van dat land leunt tegen het extreemrechtse aan).

 11. 22

  @20: Daar heb je een punt. Daar moet ik even over nadenken.
  Oké ik heb nagedacht. Is het niet toestaan van laten we zeggen het dragen van een integraalhelm in openbare gelegenheden eenrechts of een links puntje. Meteen antwoorden.

 12. 28

  @27: Gaat lekker weer. Typisch het niveau van: Flappie bestelt dagelijks een witbrood bij de bakker dus zal ie3 wel een racist zijn.

 13. 31

  @25: Ik lees daar nergens iets over mensen die het gevaar van Islamitisch geweld zouden ontkennen. Is het echt zo verschrikkelijk moeilijk voor een vrijdenker om gewoon te zeggen wat hij bedoelt ? Om welke mensen heb je het de hele tijd ?

 14. 33

  @30 Nou zeg, probeer je een beetje vriendelijk en hulpvaardig te zijn, word je betweterigheid verweten.. There’s no pleasing some trolls.

 15. 35

  Nu kom ik hier niet zo vaak meer de laatste maanden, maar wat mij opvalt als ik er wel ben is dat het sfeertje nogal slecht is. Was dat altijd al zo en valt het me nu meer op als soort van buitenstaander, of is het erger geworden? Allemachtig, iedereen met z’n hoge toontje. De meesten knallen er volgens mij makkelijk 40 reacties per dag uit, op totaal verschillende onderwerpen maar maken jan en allemaal uit voor van alles en nog….. Pfff.
  Nou, dat wilde ik ff kwijt.

 16. 38

  @36: Je had het over Deugende Mensen, maar op een of andere manier ben je niet in staat om uit te leggen welke mensen je precies bedoelt. Ik deed maar een gok; meestal zijn mensen die geobsedeerd zijn door “deugen” ook mensen die beweren dat Links geweld zou goedkeuren. Maar jij denkt dat gelukkig niet, kennelijk. In ieder geval, kan je nu echt geen enkele naam noemen van de groep waar je zo lekker op aan het afgeven was ?

 17. 39

  @38: Of je wilt het niet begrijpen. Gewoon op eerder vermelde link klikken en zoeken op Flappie. Overigens klinkt “deugmensch”beter. Geeft subtieler de vooringenomenheid aan.
  Heb jij overigens vaker last van de door jouw genoemde vooroordelen?

 18. 40

  @35: Is niet altijd zo geweest. Maar soms komen er figuren langs die gewoon in de eerste reactie meteen met een belediging beginnen, waarschijnlijk met het doel om het sfeertje te vergallen. Zo ook in dit topic. Van die hoeven er maar een paar rond te lopen om de sfeer meteen te bederven.

 19. 41

  @5: Mag ik je dat uitleggen? Deugend Nederland of deugmens is natuurlijk gewoon de Nederlandse vertaling van Gutmensch. Dat is weer een sarcastisch-spottende benaming voor de linksmens die zich kenmerkt door de moralisering van de politiek (wat Weber ‘Gesinnungsethik’ noemt en die zou zijn gebaseerd op Jezus’ Bergrede): de goedmens kijkt niet naar de gevolgen van beleid (wat Weber ‘Verantwortungsethik’ noemt) maar eist dat het moreel goede gebeurt. Een typisch voorbeeld is de vluchtelingenproblematiek: de goedmens acht het onze morele plicht om zo veel mogelijk vluchtelingen op te nemen. Dat daarmee misschien veel ellende wordt binnengehaald of zelfs dat de vluchtelingen zelf ook niet gelukkig worden in Europa doet er niet toe: de goedmens is niet geïnteresseerd in de wereldse gevolgen (Jezus: “mijn koninkrijk is niet van deze wereld”).

  Tot zover is de ‘goedmens’ dus nog aardig letterlijk bedoeld maar het gaat natuurlijk vooral om de sarcastische dimensie: de goedmens is in werkelijkheid een slechtmens (de goedmens deelt bv. atijd gul andermans geld uit zodat hij anderen laat lijden) maar voelt zich wel veel beter dan de ander. De ander is immers een xenofoob, racist, egoïst, ja zelfs een minderwaardig mens! Dat maakt de goedmens tot een afschuwwekkend, monsterlijk menstype, maar omdat hij zich zo verheven voelt en koninklijk wil worden aangesproken, wordt hij door het volk met een doornenkrans gekroond. De term ‘goedmens’ is dus spottende vleierij waarmee de linksmens stiekem wordt uitgelachen en gehaat.

 20. 42

  Zeg stamgasten hier, kunnen we aub stoppen met het voeren van de trollen? Ik heb al een verzoek tot een ban gedaan en mochten jullie zoiets tegen komen meld je dan ajb bij de redactie via infoaddsargassopuntnl. Met ons allen kunnen we de discussies op Sargasso een beetje schoon houden van getrol.

 21. 44

  Connecting the dots in Israel.
  Premier Netanyahu vraagt om amnestie voor sergeant Elor Azaria, die door de rechtbank schuldig werd bevonden aan doodslag (hij doodde een gewonde Palestijn, die een soldaat met een mes had verwond)

  Binnen een week daarna worden 4 Israelische soldaten met een vrachtwagen doodgereden door een “IS-aanhanger”,
  https://www.theguardian.com/world/2017/jan/08/truck-rammed-into-pedestrians-jerusalem

  En twee dagen daarna komt de Israelische onderminister voor Defensie Eli Ben Dahan met het wetsvoorstel om militairen te kunnen vrijwaren van strafrechtelijke vervolging.

  “a member of the security forces will not bear criminal responsibility, nor be interrogated with a warning, and will be immune to every judicial action in connection with an operation he carried out or did not carry out, or an act he committed or did not commit, before, during and after an operation, depending on whether the operation was or was not carried out as part of his assignment, or in preparation to carry out his assignment, as member of the security forces.”

  Een aanslag komt nooit alleen

 22. 47

  Bijna verkiezingstijd. Ik stem op de VNL! Waarom? Omdat ze weer een vliegdekschip willen aanschaffen!! Jawel!! Beetje jammer dat die 3 1/2 JSF’s er niet op kunnen landen maar dan zijn we wel weer een wereldmacht!

  En ik doop u de Zr.Ms. Jan Roos! Een behouden vaart!!

 23. 48

  @46:
  En in bijna 100 jaar zijn ze dus niet humaner geworden.

  N.B.
  Een jaar daarvoor wees deze “sekte” in hun verkiezingsprogramma het vrouwenstemrecht af.

  Jammer dat er geen “liefhebbende god” bestaat, die deze mensen van deze vreselijke heidense wereld verlost en hen tot zich neemt.
  ;-)

 24. 49

  @35: Je komt wel heel toevallig langs op het moment dat het Kapitaal van de Deugmensch wordt geattaqueerd. Overigens met Frankw en Folkward in tha house komen we nooit tot een wederzijdse begrip.

 25. 50

  @41: Lezen jullie wel eens de columnachtige schrijfsels van de Belgische filosoof Johan Sanctorum op z’n blog? Vandaag haalt hij in fraaie bewoordingen uit naar de ‘Gutmenscherei’, door hem hier adequaat omschreven als “morele zelfbevrediging”:
  https://sanctorumblog.wordpress.com/2017/01/13/angela/

  PS. Lees ook zijn andere stukjes op z’n blog; zelfs als je het niet eens bent met hem, zijn ze hilarisch leuk (en ook gewoon diepzinnig).

 26. 51

  @50:
  Iedereen vindt wel iemand die hem naar de mond praat:
  Wilders heeft “arabist” Hans Jansen en jij je Johan Sanctorum.

  Wat ik ervan denk, zal er een rebusachtige puzzel maken:

  [b[Johan[/b] (zonder wat jij meestal doet)
  Sanctorum (-an en de rest mixen en een synoniem ervan gebruiken)

  [i]Jan Zak[/]
  ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren