1. 2

  @1: Goede vraag.
  Volgens het artikel kost het evenement 0,9 miljoen euro.
  Ik vermoed dat de gemeente Roermond ook een duit in het zakje doet, maar ik kan mij moeilijk voorstellen dat die 650.000 euro te besteden heeft.

  En van mij mag de overheid geld uitgeven aan cultuur, maar ik zou dat liever uitgeven aan muziekscholen of musea voor lokale geschiedenis dan aan een eenmalig evenement (dat iedereen al kent van de tv).

 2. 3

  @2: [ van mij mag de overheid geld uitgeven aan cultuur ]

  Ik vind het reclame voor religie op kosten van de belastingbetaler onder het mom van cultuur. Verkapte staatssteun aan leeglopende kerken.
  Buiten het gemeenschapsgeld van de provincie en de stad, komen daar nog de kosten van het uitzenden op tv bovenop.

  Ze moeten eens zoveel geld aan een moslim evenement uitgeven, ik vrees dat het land dan wél te klein is.

 3. 7

  @6: Je vergeet de Marokkanen…
  Is het dan gek dat Nederlanders zich ten opzichte van niet-Nederlanders steeds verder achtergesteld voelen? Niet alleen met het aantal nationaliteiten dat iemand heeft; ‘wij’ mogen in NL ook geen auto met een buitenlands kenteken rijden omdat daar geen BPM over is afgedragen en zo zal er (ook fiscaal) nog wel meer zijn dat de onvrede over onze incapabele overheden voedt. Ooit breekt de kruik.

 4. 8

  @7: [ ‘wij’ mogen in NL ook geen auto met een buitenlands kenteken rijden ]

  A – is dat echt zo belangrijk voor jou?
  B – het heeft niets te maken met dubbele paspoorten
  C – het is niet waar.

  Elke inwoner van NL (dus ongeacht nationaliteit) die niet in het buitenland werkt moet wegenbelasting en BPM betalen.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto/vraag-en-antwoord/mag-ik-een-auto-met-een-buitenlands-kenteken-hebben

  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/motorrijtuigenbelasting/vrijstelling_onder_andere_voor_oldtimers/motorrijtuig_met_een_buitenlands_kenteken/

 5. 9

  @8:
  A – Is het persoonlijke belang dat ik eraan hecht zo belangrijk voor jou? Het gaat om een ongelijkheid, waar ik toevallig weet van heb en die ik benoem.
  B – Klopt, maar het is ook een verschil dat de Nederlanders benadeelt of beperkt of dat ze als zodanig ervaren.
  C – Die links bevestigen jouw ontkenning niet met zoveel woorden. Vraag die belastingdienst eens of je in Nederland van een niet-Nederlandse kennis diens niet-Nederlandse auto mag lenen. Of een buitenlandse huurauto mag rijden.

 6. 10

  @9: [ Het gaat om een ongelijkheid ]

  Nou, nou, die paar weken voordat ze ook wegenbelasting en BPM moeten betalen doen erg pijn hoor. Als jij in het buitenland rijdt doe je ook meteen een donatie om de door hun gemiste wegenbelasting te compenseren?

  [ Vraag die belastingdienst eens of je in Nederland van een niet-Nederlandse kennis diens niet-Nederlandse auto mag lenen. Of een buitenlandse huurauto mag rijden. ]

  ???? Dat staat allemaal in die links! Lees ze nou.
  Dat slaat ook nergens op als je buitenlanders van voordeel wil betichten.

 7. 11

  @10: Als ik die donatie kan aftrekken van de Nederlandse houderschapsbelasting, meteen. Maar hoe doen we dat met bv. een oldtimer die fiscaal gepensioneerd is?
  ”Dat staat allemaal in die links! Lees ze nou.”
  Een kop als
  Vrijstelling op basis van internationaal recht
  wekt toch vooral de indruk dat Nederland dat internationale recht schendt, hetgeen dan een onderbouwing is van de thesis dat de Staat der Nederlanden haar eigen burgers het liefst naait…

 8. 12

  @11: [ wekt toch vooral de indruk ]

  Je staat gewoon met compleet lege handen wat betreft je bewering dat Niet-Nederlanders noemenswaardige voordelen krijgen en dus ga je lekker zeuren over niet ter zake doende zijwegen die je zelf niet verder verkend hebt dan de kop te lezen.

 9. 13

  Blijven we twisten en elkaar vliegen afvangen? Van het ‘voelen’ in #7 maak jij in #12 ‘noemenswaardige voordelen’ Ik noem een kleinigheid die niet deugt en jij blaast ‘m op. Nee wacht Beug, niet weer happen.
  We waren/zijn het nog wel zo eens over dat totaal verkrampte paspoortenbeleid onder Rutte.

 10. 14

  @13: [ elkaar vliegen afvangen? .. We waren/zijn het nog wel zo eens ]

  Huilie, huilie. Probeer niet me tot jouw medeplichtige te maken.

  Ik herhaal: Je staat gewoon met compleet lege handen en dus ga je lekker zeuren over niet ter zake doende zijwegen die je zelf niet verder verkend hebt dan de kop te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren