1. 5

  http://m.telegraaf.nl/article/27937758/spaans-marineschip-illegaal-bij-gibraltar

  En we gaan gewoon lekker door met Britje pesten. Als ze straks maar niet gaan janken als ze op hun flikker krijgen.

  http://www.degeldpers.nl/schrik-niet-vanaf-morgen-nieuw-en-lelijk-50-eurobiljet/

  En even serieus: de euro an sich is al erg, maar mag t aub wel wat mooier? Hoe is het toch mogelijk dat een instituut met zo’n lelijk ontwerp komt. Wellicht is een oproep aan kunstenaars een oplossing, want dit lelijke ontwerp geboren uit compromis vindt niemand mooi.

 2. 7

  @5
  Hier kun je nog even wat feedback lezen op de laatste keer dat je uit je nek kletste over dit onderwerp. Er is vrij duidelijk geen sprake van ‘doorgaan met Britje pesten’. ‘Gibraltazer pesten’ zou een stuk beter kloppen. De (al dan niet) illegale grensoverscheidingen door Spanje bij Gibraltar vinden al jaren plaats, het is niks nieuws. Het betrof hier zelfs een patrouilleschip dat al eerder dezelfde route heeft afgelegd tussen de Middellandse Zee en de Golf van Cadiz. De premier van Gibraltar maakt er een hissy-fit van.

  Zie ook dit

  While the FCO language was reasonably robust in describing it as an unlawful incursion, UK diplomats have been generally relaxed about such incidents, not seeing them as a threat that undermines the UK’s legal claim of British sovereignty over Gibraltar.

  Het is iedereen duidelijk dat je bevooroordeeld bent en je argumenten daardoor gekleurd zijn, dus niet ‘correct en inhoudelijk’.

 3. 8

  @7:

  De link waarna je verwijst bewijst het tegendeel van wat je beweert. De inhoud ligt niet noodzakerlijker bij de groep, zo wijst dit wel uit. Maar je geeft gelukkig wel toe dat het een illegale inbreuk is op de souvereiniteit bij Gibraltar, eigendom van het VK.
  Dus, als je alles bij elkaar optelt: dreigen met landje pik, illegaal inbreuk maken op territorium, 50 a 60 miljard eisen, bemoeien met interne aangelegheden zoals het uiteenvallen van het VK…. Alles lijkt erop dat ze London een Versaille door de strot willen duwen. Dat jullie dat niet zien en uit jullie nek kletsen hier op sargasso, tja. Dat komt omdat je gekleurd bent, omdat je altijd eerst je kant kiest en dan je ‘argumenten’. Daarom zijn ze ook zo makkelijk te weerleggen en komen de aantallen er op af.
  Maar wees maar blind voor de historische fouten die de EU nu maakt hoor. Dit kan nog desastreuser uitpakken dan de Euro.

 4. 9

  Nederlandse schepen varen natuurlijk nooit in Belgisch, Brits of Duits gebied? Het feit alleen al dat varen op zee als een incident wordt gezien geeft mooi aan hoe goed het is dat we verenigd zijn in een EU. Jammer dat de Britten daar niet meer aan mee willen doen.

 5. 10

  @9:

  Militaire schepen is wat anders natuurlijk. Verder is dat allemaal vastgelegd in het zeerechtenverdrag. Was al ver geregeld voor de EU bestond. Jammer dat Spanje daar niet aan mee wilt doen.

 6. 11

  Wellicht heb je een punt Henk de W. dat het nu wel erg op de spitst wordt gedreven omtrent Gibraltar maar aan de andere kant kies jij onvoorwaardelijk voor het VK, omdat je volgens mij zelf ook anti-EU bent en zij er nu uit willen stappen. Dus maak jij je zelf ook schuldig aan ” omdat je altijd eerst je kant kiest en dan je ‘argumenten’.” . Wat VK stiekem wil is wel de lusten maar niet de lasten. Zelf 100% zeggenschap over alles maar wel lekker meedoen met dat ene pluspunt van de EU; open interne markt. Krenten uit de pap enzo. En dat is hun goed recht omdat te willen, maar de EU hoeft daarom nog niet op zijn rug te gaan liggen en toe te geven. En dat hele Gibraltar gedoe is denk ik weer een gevalletje politieke afleidingsmanoeuvre.

 7. 12

  @10 militairen steken regelmatig interne EU-grenzen over. Er rijden Belgische legervoertuigen door Nederland en er liggen zelfs Nederlandse schepen in Oostende. Zelfs als Russische vliegtuigen EU luchtruim schenden of Russische marineschepen bijtanken op Cyprus is dat geen reden voor oorlog. EU-leden zien het normaalgesproken niet als een incident als militairen van andere EU-leden tijdens een transport even hun grondgebied betreden.

  @8 even kort, punt voor punt:
  – “dreigen met landje pik”, een linkje graag. Ik heb geen Spanjaard horen zeggen dat ze Gibraltar willen inlijven.
  – “illegaal inbreuk maken op territorium”, zie boven
  – “50 a 60 miljard eisen”, geen boete of straf. Gewoon een startbod betreffende lopende, eerder aangegane verplichtingen. Voor zaken als pensioenen van (ook Britse) ambtenaren die net zo goed voor de UK hebben gewerkt.
  – “bemoeien met interne aangelegheden zoals het uiteenvallen van het VK”, wie bemoeit zich daarmee? De EU is toch echt alleen toeschouwer. Hier en daar geeft een toeschouwer misschien zijn eigen commentaar op het schouwspel en ik mag hopen dat men zich op alle mogelijke scenario’s voorbereidt, maar pogingen om invloed uit te oefenen op dat proces, heb ik niet gezien.
  – “Alles lijkt erop dat ze London een Versaille door de strot willen duwen”, alles lijkt erop dat een post-Brexit UK behandeld gaat worden als ieder ander niet-EU-lid. Goede samenwerking graag. Onder voorwaarden waar beide partijen beter van denken te worden. Het niet meer gunnen van voordelen die de UK nu heeft is geen kwestie van pesten of straffen, maar een logisch en direct gevolg van het besluit van de UK om uit de EU te stappen.

 8. 13

  @12: De koning van Spanje tijdens een toespraak bij de VN in September 2016. Of eigenlijk, je hebt volledig gelijk, want de Spaanse koning vroeg (eiste) Gibraltar terug, maar zei niet dat ze Gibraltar wouden inlijven (inlijven houdt wmb in dat dat met geweld gaat).

 9. 14

  @10: “Militaire schepen is wat anders natuurlijk. Verder is dat allemaal vastgelegd in het zeerechtenverdrag.”
  Jij kent dat verdrag dus duidelijk niet. Door zeestraten hebben (op slagschepen en vliegdekschepen na) alle marinevoertuigen vrije doorvaart. Hoe heet dat stukje zee bij Gibraltar ook weer?

  @8: De EU dreigt helemaal niet met landjepik, noch bemoeit zich met interne aangelegenheden. De 50-60 miljard zijn simpelweg verplichtingen die de Britten eerder aangegaan zijn (en dan komen ze er waarschijnlijk nog een aantal niet na). Je kletst gewoon zelf keihard uit je nek.

 10. 15

  @14:

  Hangt ervan af waar ze vaarden simply. In dit geval was het schip in de territoriale wateren van Gibraltar. Voor een leek als jij, te dicht bij de kust dus. Gevalletje de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  “De 50-60 miljard zijn simpelweg verplichtingen die de Britten eerder aangegaan zijn”

  Ow, vertel eens. Hoe kom je bij dat bedrag? Want wat ik er van lees is het nogal creatief boekhouden. Daar zijn ze sowieso wel goed in. Je weet wel, dat instituut waar 1/3 van de gelden niet herleidbaar is, waar zelden een begroting door de rekenkamer wordt goedgekeurd…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren