1. 4

  Er is zich een ramp aan het ontvouwen boven onze hoofden en niemand maakt zich druk.
  Drones mogen straks overal vliegen en ook ’s nachts(!) maar welke politicus protesteert tegen de geluidshinder? We hebben de mond vol van Schiphol en Lelystad, maar het droneverkeer wordt nog veel erger.

  En welke politicus protesteert tegen de inbreuk op de privacy? Wie gaat al die beelden van je dakterras, balkon en tuin opslaan?

  https://nos.nl/artikel/2291645-een-luchtruim-vol-drones-hoe-organiseer-je-dat.html

 2. 6

  Veel drones zijn heel gemakkelijk over te nemen (ja, ervaring mee), dus als het inderdaad zo druk gaat worden met voedsellevering, gaan dat een hoop gratis maaltijden worden. :)

 3. 7

  @2: en @3: Gezien de neergestorte vliegtuigen en helicopters in Duitsland, het miljoenengraf van een zeilschip, de onkunde in Mali en Afganistan onder deze dame zal dit nog een leuk verhaal worden. Niet dat ik Timmermans zo hoog heb zitten, maar deze dame heeft in Duitsland vrijwel geen enkele positie fatsoenlijk uitgevoerd. Voordat ze Duits minister van defensie was, was ze dat van zoiets als het ministerie van familie (om het maar even vrij te vertalen) en ook al niet zonder controverse. Nou top!

 4. 8

  @4: Ik ben absoluut geen fan van drones, maar mag de kerk ook in het dorp blijven? Ja een drone maakt geluid, maar een stofzuiger of een grasmaaier ook. Ja, privacy is een probleem als de beelden opgeslagen worden (heeft elke drone wel een camera die beelden opslaat?), maar waar was het protest toen Google&co met hun auto’s streetview creeerden (ja er was wel een beetje protest)? Ik wil het privacyprobleem niet bagataliseren, maar aan de andere kant is volgens mij een drone wel het geringste probleem, zolang mensen hun tablet/smartphone/laptop -camera niet afplakken, Alexa&co toelaten etc.

 5. 9

  @8: Ik wil het privacyprobleem niet bagataliseren, maar aan de andere kant is volgens mij een drone wel het geringste probleem, zolang mensen hun tablet/smartphone/laptop -camera niet afplakken, Alexa&co toelaten etc.

  Appels en peren. Tablet/smartphone/alles wat je noemt is een keuze, maar als ik (of mijn vriendin, dat is een veel prettiger beeld) naakt in mijn afgeschermde achtertuin lig te zonnen en er vliegt een drone met camera over die dat beeld opslaat, is mijn privacy geschonden zonder dat ik daar een keuze in had.
  Je bagataliseert het privacyprobleem door met mank gaande vergelijkingen te komen.

 6. 10

  @8: [ Ja een drone maakt geluid, maar een stofzuiger of een grasmaaier ook. ]

  Er zijn inderdaad mensen die niks hebben tegen voortdurend overvliegende stofzuigers of grasmaaiers als je in je tuin zit of met het raam open wilt slapen.
  Een irritant zoemende mug kan je nog proberen dood te slaan, maar wat doe je tegen een drone die hetzelfde geluid maakt maar dan harder?

  P.S. in Zwitserland mag je niet na 20:00u gras maaien en ook niet op zondag. Waarom zou dat toch zijn?

  [ heeft elke drone wel een camera die beelden opslaat? ]

  A: “Goedendag, mijn pakketje is niet afgeleverd”.
  B: “Goedendag, ik stuur u de beelden van het aanvliegen naar uw tuin, het droppen van het pakket en het wegvliegen waarop het achtergebleven pakket duidelijk zichtbaar is. Bovendien kun u zien dat uw buurman in zijn jacuzzi zit, dus die kunt u ook vragen of hij onze drone heeft zien landen.”

 7. 12

  @8: 1) Ja er was protest
  2) Streetview maakte voornamelijk foto’s op de openbare weg. Daar ben je al zichtbaar voor iedereen, dus dan gelden andere normen. Dat is heel wat anders dus.

  Misschien vergeet je dat google achteraf verplicht werd om zaken te anonimiseren, kentekens te blurren etc. Als men weet welke tuin je hebt maakt dat natuurlijk niets meer uit ;)

 8. 13

  Drones. Probleem lost zichzelf ook weer op. Wachten op de stoorzenders die er gegarandeerd gaan komen. Vallen ze vanzelf uit de lucht.

  Je kan er ook een sport van maken. Koop zelf een drone en ga bots-drone spelen :D

 9. 14

  @13: En hoe lang denk je dat het duurt voordat het kapitaalkrachtige Amazon jouw stoorzender heeft gevonden?
  En jou vervolgens voor tienduizenden euro’s schade verantwoordelijk stelt?

  En uiteraard gaan de politie, brandweer, leger, ambulances, inlichtingendiensten, parkeerbeheer etc. ook drones gebruiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren