Senaat wijst verbod op onverdoofd slachten af

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (21)

#1 Stembureau Holland

Weer een stem voor de PvdD. Hup in de prullebak. Volgende keer toch maar een register bijhouden van dwazen die we niet meer binnen laten, hoor. Scheelt een hoop gezeik.

#1.1 Olav - Reactie op #1

Dwazen? Gezeik?

Wat een ironie…

#2 Thomas

Maar goed dat we de Eerste kamer nog hebben. Verbod op onverdoofd slachten… wat een misplaatste empathie zeg.

#2.1 Taco Zip - Reactie op #2

De Eerste Kamer bewijst weer eens zijn bestaansrecht.
De reflex om alles maar te willen verbieden wat je niet bevalt aan de gewoontes van een ander is erg onverdraagzaam en kortzichtig.
Gewoon normeren, reguleren en handhaven. En dan zowel de rituele als reguliere slacht. Dat lost op het gebied van dierenwelzijn uiteindelijk veel méér op dan je eigen agenda boven de rechten van een minderheid stellen.

#3 Bismarck

Jammer van dit op zich goede wetsvoorstel. Wel ben ik positief over het gegeven dat de 1e Kamerfracties niet slaafs de fractiediscipline van de 2e Kamer volgen, maar een eigen afweging maken.

#3.1 L.Brusselman - Reactie op #3

Lekker blijven doorpitten.

#4 salvatore

EEn goede en juiste afweging.Om te beginnen; een rondgang door de regulieren slacht praktijken; en wan praktijken,e.a misstanden aldaar.
Waarbij nog steeds, het kosjer/halal slachten de minst dieronvriendelijke is.
Zelfs als mens, zou ik deze, snelle gerichte scherpe dood verkiezen,boven; de praktijken,en toepassingen in de regulieren slachtsector.

In die zin had de PvdD; het gehele brede spectrum; van de slacht praktijken moeten meenemen,en volgens de normen van dierenleed aanpakken.
Meer zorgen maak ik me nog over het lijden, en dieronvriendelijke crepeer pratijken van onze dieren,voor hen slacht.Dit m.i eerder aangepakt moet worden; dan de slacht zelf;gezien het lijden intenser en langer is.

Om over, de preventieve,antibiotica,e.a schadelijke inentingen;en anderen grote gevaren voor,mens en dier (zoals q koorts) vanuit economie en handels belangen,maar te zwijgen.
Thieme lijkt trouwens,best veel op Tanja Nijmeijer. Niet zozeer,inzake selectief fanatisme. Maar vooral, kwa uiterlijk.

Hoop dat de eerste kamer nog veel; zinvol werk verricht ; naarmate de 2de kamer; het faalbeleid ,tijd en geldverslindende nutteloze “projecten” van henzelf en de regering,blijven grossieren.
Evenals forse automatische sancties, voor schendingen van vluchtelingen verdragen, schengen,mensenrechten, milieu,privacy etc .Voor ieder die deze overtreedt; macro,als staat,en micro,bedrijven,burgers,ambtenaren,en instituten.

Nog voor,de noodzaak van automatische sancties,voor onze verwachtte begroting tekort,van 5 procent.En onze immense private schulden;van 600 miljard.En al onze miljarden injecties; de speculatie schulden van de banken te betalen.90 procent belasting op allen bonussen,en inkomens boven de balkenende norm;waar ze de (semi) publiekelijke diensten gelden. Want als het zo door gaat; verkiezen grote groepen burgers; een snelle gerichte halal dood; als tweede keus,zolang drion nog taboe is. In plaats van uitzichtloos lijden,en mens ,dier en natuur onwaardigheid; Als ingrijpende gevolgen van incompetent wan-beleid.

De prioriteiten,van PvdD; Hoe ogenschijnlijk nobel dan ook; is niet meer dan 1 van de reeksen aan symboolpolitiek.I.P.V noodzakelijke, grondige hervormingen;ook op dit veeteelt gebiedt; Die de problemen echt structureel en duurzaam aanpakken; over de gehele linie; het betreft.

#5 tony

Lol, het is heel goed dat de Senaat het voorstel van die extreemlinkse vegafundi-nazi’s heeft verworpen.

#6 L.Brusselman

Joods Orthodoxe symphatieen die de democratie in Nederland schofferen.
Wat voor smoesjes ze verder ook ophangen,de weerstand tegen dit wetsvoorstel is pas gekomen nadat er vanuit die kringen werd geprotesteerd.

#7 BP

007+008. Joods Orthodoxe extreemlinkse vegafundi-nazi’s ??

#8 Jos van Dijk

Wat zouden de kansen voor het wetsvoorstel zijn geweest als alleen islamieten onverdoofd willen slachten?

#8.1 L.Brusselman - Reactie op #8

idd

#9 larie

Voor het eerst, ben wat beperkt in mijn denkvermogen, zie ik nut voor een groepering die voor dieren uitkomt.

Zelf, stap ik opzij tijdens een wandeling als ik een klein wezen onder mijn pad tref.

Heb bijgeleerd.

#10 Maxm

Treurig, het was een begin van een nieuwe houding ten opzichte van dierenrechten. Jammer dat krachten van religieuze extremisten en de landbouwlobby niet doorbroken konden worden. Het is altijd treurig wanneer de regeringstroepen de besluitvorming in de eerste kamer zo kunnen manipuleren, dit stinkt aan alle kanten naar een regeringscoalitiedeal.

#11 Quintana

De SGP woordvoerder vond ik wel scherp toen hij opmerkte dat sommigen zich beter lijken te kunnen verplaatsen in het gevoelsleven van een kip dan in dat van een gelovige.
En verder vind ik die aandacht voor dieronvriendelijk slachten zo hypocriet (behalve van de PvdD dan) zolang het leven dan de dieren in de bioindustrie een volkomen onnatuurlijke kwelling is.

#11.1 pedro - Reactie op #11

De niet gewilde fysieke pijn van de kip tegenover de geestelijke pijn van het niet uit kunnen voeren van zelf opgelegde regeltjes.

T.o.v. de bioindustrie idd een nietszeggende maatregel, maar alle kleine beetjes helpen, zou ik zeggen.

#11.2 Thomas - Reactie op #11

Hier sluit ik mij bij aan.

Wel mooi trouwens dat Joden en Moslims eens gezamenlijk optreden. Doet me denken aan toen ik klein was. Mij opa (Jood) was veehouder en liet Moslims bij hem op de deel voor een vergoeding ritueel slachten. In Lochem had je nog geen Islamitische slagerij.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #11
  • Vorige reactie op #11
#11.3 su - Reactie op #11

Ik ben ook tegen het onverdoofd slachten van gelovigen.

#11.4 L.Brusselman - Reactie op #11.3

En hierbij sluit ik me aan.

#11.5 gbh - Reactie op #11.4

ziek

#12 L.Brusselman

Het welzijn van de kip gaat mij boven dat van God,die wel voor zichzelf kan zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*