SCP: niet-westerse migranten veel harder getroffen door crisis

Aldus de Volkskrant:

De werkloosheid onder niet-westerse migranten is ruim driemaal zo hoog als onder autochtonen: 16 tegen 5 procent. Vooral bij jongeren is het verschil groot: 28 tegen 10 procent.

Nog wat cijfers:

Anderhalf jaar na afronding van het mbo is 19 procent van niet-westerse migrantenjongeren werkloos, tegenover 5 procent van de autochtone Nederlanders. Van niet-westerse migranten met een hbo-diploma is na anderhalf jaar 15 procent werkloos. Bij autochtonen is dat 6 procent.

Vooral voortijdige schoolverlaters van Marokkaanse origine zijn zeer vaak werkloos (59 procent). Niet-westerse migrantenjongeren die wel werken hebben in ruim tweederde van de gevallen een flexibele baan.

En dat heeft invloed op de inkomenspositie:

De inkomenspositie van niet-westerse migranten blijft flink achter. Gemiddeld bedraagt hun huishoudinkomen 18.000 euro per jaar. Bij autochtone Nederlanders is dat 25.000 euro. Van volwassen niet-westerse migranten leeft één op de zeven in armoede; bij kinderen is dat één op vier.

Open artikel

Reacties (2)

#1 Joop

Een tikkende tijdbom!

#2 pedro

Hoe na de PVV de vrijheid van meningsuiting aan het hart ligt, blijkt eens te meer uit hun reactie op dit rapport. Opheffen het SCP, omdat het rapport slechts de vragen van het ministerie beantwoordt en het stokpaardje van Geert rechts laat liggen. Het geeft wel aan wat er met de vrijheid van meningsuiting gaat gebeuren als Geert het voor het zeggen krijgt. Die wordt opgeheven voor alle meningen, die hem niet bevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*