1. 1

    Nog nooit van bestemmingsplannen gehoord? Ik weet zeker dat het in Nederland nog 10x zo moeilijk is om ergens een boerderij te beginnen.

  2. 2

    Geheid dat het in NL helemaal kapot zou worden gemaakt jah. Maar dan pas na vele jaren natuurlijk, wanneer het eerst een paar koppige boertjes weg geconcurreerd heeft. Zelfde meuk geldt voor schadelijkheid. Iemand die sla verbouwt op zijn balkon langs een of andere drukke rijksweg, die mag het lekker zelf opvreten. En maakt het qua fijnstofkankers in je tomaten iets uit of je ze op 5 of 25 meter hoogte zet? Als oncoloog kan je voortaan ook op de landbouwuniversiteit terecht? Dit idee is vast al honderden eeuwen oud, maar anno nu schieten mij dus allerlei vragen te binnen. Het wachten is op Harm met de duidende linkjes..

  3. 4

    Stadsboerderijen? Volktuintjes noemen wij dat. En die hebben we al sinds mensenheugenis. Alleen dan zonder amerikaans kijk-ons-eens-groen-zijn-en-sociaal-ook-nog-want-we-geven-alles-weg sausje. Ook genoeg iets grootschaliger cooperatieve biologische boerderijen te vinden in Nederland. Maar niet in de stad. Logisch ook want onze steden zijn niet, zoals daar, zo ruim opgezet dat je een uur in de file moet staan vanuit suburbia naar je werk. En we hoeven ook geen uur te reizen naar de rand van de stad waar onze boerderijtjes zich bevinden. En we hoeven dus ook geen “stadsboerderijen” aan te leggen om de gaten van die planologische mislukking op te vullen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren