Rutte: ‘Europese lijsttrekkers zullen vertrouwen in EU niet herstellen’

Het is verkiezingstijd en dus vaart onze premier een kritische koers. In Rutte’s woorden:

Te vaak werden gemaakte afspraken over de begroting, of over de democratische rechtsstaat, niet nageleefd, met alle gevolgen van dien. […] Europa wordt steeds vaker geassocieerd met een anonieme, formele en onpersoonlijke bestuurslaag waar nationale soevereiniteit wordt verruild voor normatieve ‘Brusselse’ regels.

Nationale parlementen moeten meer ruimte krijgen (behalve als het op de nationale begroting aankomt, neem ik aan).

En:

De Europese Unie is volgens Rutte geen idealistisch project. De belangrijkste taak van Brussel, zegt Rutte, is het creëren van welvaart.

Het gaat bij de VVD ook echt alleen maar om het geld.

h/t Emile M

Open waanlink

  1. 1

    Als je belastingen en sociale issues niet harmoniseert zet je de deur wijd open voor ongewenste staatssteun. Met andere woorden als je Duitsland niet dwingt een minimumloon in te voeren zullen ze altijd oneerlijk blijven concurreren met de rest van Europa. Wij kennen immers geen aanvullende bijstand voor fulltime werkenden.

  2. 2

    De politiek boeiendse periodes zijn die net voor verkiezingen. Dan herinner ik mij en toets aan het hier en nu. Rutte probeert hier zich zogenaamd sneaky te distancieren van Verhofstadt. Vanwege de enorme blamage in Kiev. (o.a.)
    Maar steunt hem toch en weer openlijk na de verkiezingen.

    Het zou me niet verbazen, alles heeft met alles te maken, dat de Philip Morris sigaar gaat roken in Rusland vanwege de we have won.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren