Rusland: ‘Oekraïne draagt volledige verantwoordelijkheid voor MH17’

Zo bericht nu.nl:

Oekraïne “draagt de volledige verantwoordelijkheid” voor de vliegramp met vlucht MH17. Dat stelt de Russische minister van Defensie volgens het Franse persbureau AFP. […]

De pro-Russisch rebellen in Oost-Oekraïne lieten dinsdag al snel na de publicatie weten dat het rapport de Oekraïense regering belast. Volgens hen staat de Oekraïense lezing over de ramp bol van de tegenstrijdigheden en worden die door het rapport bevestigd.

“Het is duidelijk dat het een provocatie is van het Oekraïense leger om Rusland en de milities in diskrediet te brengen”, stelt rebellenleider Miroslav Roedenko tegen persbureau Interfax. Welke tegenstrijdigheden volgens hem zijn bevestigd, werd niet duidelijk.

Dat die lui liegen, komt niet als een verrassing, maar de schaamteloosheid waarmee dat gebeurt, blijft verbazen.

Want er is geen enkel realistisch scenario denkbaar waarin MH17 niet door de separatisten dan wel Russische soldaten werd neergeschoten.

Open waanlink

 1. 1

  Want er is geen enkel realistisch scenario denkbaar waarin MH17 niet door de separatisten dan wel Russische soldaten werd neergeschoten.

  Die is er dus wel, de AWACS hebben toen ook een signaal van een SA-3 anti luchtdoel raket systeem waargenomen, een systeem dat de seperatisten niet hebben, een systeem dat ook in staat is om dergelijke toestellen neer te halen.

 2. 2

  @1: “een systeem dat de seperatisten niet hebben”

  Volgens wiki heeft Oekraïne die niet meer, maar Rusland wel, als trainingsmateriaal. Aangezien bekend is dat de Russen de separatisten van allerlei zwaar materiaal hebben voorzien dat door het Russische leger inmiddels afgedankt is, is het redelijk plausibel dat die SA-3 radar wel degelijk door hen (of door de Russen zelf) is aangezet.

 3. 4

  @3: Er staat niets op losse schroeven er zijn een genoeg getuigen en beelden die de BUK hebben waargenomen vlak bij de plek waar de MH17 is neergeschoten en van de wegmoffelrit daarna naar Rusland met 1 raket minder. Het verhaal staat alleen op “losse schroeven” voor Putin propagandisten die zich krampachtig aan elke strohalm vastgrijpen in een volgende poging hun grote held Putin vrij te pleiten.

 4. 5

  @3: Maar de quote die je aanhaalt in #1 niet. Ik zie zelf overigens niet zo’n verschil ertussen of MH17 door een Russische SA-3, SA-11 of SA-17 is neergehaald. De essentie zit hem erin dat het een Russisch wapen in handen van Russen (die op dat moment al dan niet in dienst* van het Russisch leger waren) is geweest dat MH17 heeft neergehaald.

  *Vanuit Rusland komen geruchten over soldaten die “op vakantie” waren in Oekraïne. Met hun bewapening.

 5. 6

  @5: Sa-3 is een stuk simpeler om te bedienen dan een BUK, daarin zit het verschil en kan ook geen onderscheid maken tussen burger toestel of militair toestel, dus ja dan kan het echt door seperatisten gedaan zijn ipv een BUK met russische bemanning.

 6. 7

  @5 Ik zie zelf overigens niet zo’n verschil ertussen of MH17 door een Russische SA-3, SA-11 of SA-17 is neergehaald.

  Behalve dat dan alles wat tot nu toe beweerd is zou berusten op leugens, want gebaseerd op het BUK verhaal. En wie moet je dan nog vertrouwen?

 7. 8

  De essentie zit hem erin dat het een Russisch wapen in handen van Russen (die op dat moment al dan niet in dienst* van het Russisch leger waren) is geweest dat MH17 heeft neergehaald.

  Dat is vooralsnog niet bewezen, Bismarck.
  Net zo min als is bewezen dat “het een Russisch wapen in handen van Oekraïners (die op dat moment al dan niet in dienst* van het Oekraïnse leger waren) is geweest dat MH17 heeft neergehaald.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren