Rotterdamse korpschef: stop DNA van alle Nederlanders in databank

Reacties (18)

#1 Eric

Hij beseft dat het “de privacy raakt”. Eufemisme van de eeuw.

#3 john s.

zulke mensen zitten toch op beschutte plekken met veel groen en pillen?
wat een arme ziel. politiemensen zijn niet dom en achterlijk.

#4 Ernest

Voorlopig blijven de aangiften in een la liggen, dus tegen de tijd dat een agent langskomt om DNA sporen op te nemen is de plaats delict al zwaar vervuild, en telt het bewijs toch niet meer.
Misschien moet de politie dus eerst eens gewoon zijn eigen toko in orde maken en normaal misdaden gaan oplossen met alle bevoegdheden die er al zijn. Zo’n 15% van de misdaad wordt nu opgelost. Hij maakt mij niet wijs dat dat komt doordat hij geen DNA heeft van alle Nederlanders.

#5 Jan van Rongen

Deze korpschef vliegt heel wat harder uit de bocht dan die andere die na een paar onbezonnen twittertjes werd geschorst.

#6 Bismarck

Zo Yevgeni, praat dat nog maar eens recht.

#7 Yevgeny Podorkin

Hoe gaat zoiets nou Bm. Je laat luchtballonnetjes op, overbied jezelf, lokt een discussie uit. Hij wil niet ALLE Nederlanders maar uiteraard b.v. een uitbreiding van de huidige dna- bank. Iedereen die met justitie in aanraking komt b.v….

Nee, een uitstekend tacticus die v.d Paauw…voetbalt namelijk zelf ook in zijn vrije tijd

#8 Bismarck

@7: En hij doet het ook nog… Alles voor Rotterdam zeker?

#9 Cracken

Als we dan toch bezig zijn, kunnen we dan niet gelijk een RFID chip bij iedereen implanteren?

#10 Taco Zip

Heeft die man eigenlijk wel oog voor andere belangen dan de ‘targets’ waar hij zelf op ‘afgerekend’ wordt?
Tegen iedere prijs alle misdaden denken op te lossen is niet het hoogste goed in de samenleving. Ook al denk je daar als opperhoofd van de boevenvangers wellicht anders over.

#11 Ernest

@10 Dat vraag ik me wel af, of misdaden oplossen zijn target is. Je lost met DNA bijvoorbeeld ook geen witteboordencriminalteit op – als dat eigenlijk wel een doel is van de politie(k) – want het gaat vooral om een “veiligheidgevoel”.
De Nederlandse politie heeft een slecht track record wat dat alles betreft. (Neem laatst, die moord in Amsterdam, voor de ogen van politieagenten. Het leek wel of de liquidatie door de politie zelf werd uitgevoerd…) Als we het nou hadden over “we lossen nu al 70% van de misdaden op, en we willen naar 95%”, maar nee. Welten, van Amsterdam, schreef ergens dat het met DNA hooguit 30% wordt.

#12 Taco Zip

@11: ik vraag me af waarom hij specifiek om dit middel vraagt. Hoe denkt hij het oplossingspercentage daarmee op een betere manier te verhogen dan met traditionele middelen. Lees geld, en meer agenten

#13 Yevgeny Podorkin

Je hebt nou eenmaal Vooruitdenkers & Vooroplopers en een voor het gemak maar even genoemd overgrote rest meesjokkende, weliswaar aandoenlijke, Achteraanbungelaars @Bm. De waterdragers, de Werthers’ Echten zeg maar de zachte roomboterbabbelaars van onze samenleving. Een zuchtende mêlee van vnl. oudsher katholieke klagers in Brabant en Limburg die als een blad van een boom plots hun lot in handen menen moeten te leggen van een Witte Gedoger. Pff, de Joop Zoetemelken die met jaren ’70 Peugeot of Flandria petjes um sonst tegen heuveltjes opstoempen. Eeuwige Verliezaars/ Tweeden die zich vervolgens beneden voltanken met een vat kleffe Leffe of ander abdijnat…

Nee…eigenbelang opzij, jezelf kunnen wegcijferen/ opofferen heet dat. Zodat ze óók in Limburg iedere dag te eten hebben en ‘avonds veilig hun hondje kunnen uitlaten…

#15 lmgikke

Ik zou zeggen, laat eerst maar eens zien dat die vingerafdrukken, opgeslagen tijdens paspoort maken tot meer opsporing leiden. Daar moet toch een behoorlijke inhaalslag te maken zijn. Inbraken bijvoorbeeld, als we het dan toch over veiligheidsgevoel hebben.

#16 knelistonie

WTF. Ze zouden veel meer werk van daderprofielen moeten maken. Daar passen nu veel minder mensen in dan er met boze plannen rondlopen.

En dááááárna pas vingerafdrukken opslaan…

#17 Bismarck

@13: “Zodat ze óók in Limburg iedere dag te eten hebben en ‘avonds veilig hun hondje kunnen uitlaten…”

Daar hebben wij Rotterdamse korpschef noch DNA-databink voor nodig. Dat jullie je rotzooi daar blijkbaar niet op kunnen ruimen zonder draconische maatregelen, betekent niet dat de rest van het land ze ook nodig heeft.

#18 esgigt

Ik zie het eigendom van DNA materiaal (= de fundamentele discussie die NIET gevoerd wordt) als een onvervreemdbaar recht van het individu. Frank Paauw wil de burger dit recht afnemen door het eigendom erover aan de staat (= Justitie) te trekken.

Met een dergelijk plan (en echt bij justitie zitten de topambtenaren nu masturberend te denken wie zij het plan de volgende keer laten poneren, om “de geesten” ervoor klaar te maken…) komt een overheid op ramkoers met de bevolking.

Vergis je overigens niet in de mogelijkheden van DNA profielen: Als deze gedetailleerd genoeg zijn vastgelegd is het denkbaar dat deze binnen afzienbare tijd gere-engineerd kunnen worden.

Met het vastleggen van ieders DNA (mij zullen ze fysiek moeten dwingen) kun je net zo goed direkt de burgerrechten en de democratie afschaffen… De overheid (Nomenklatura) begeeft zich met een dergelijke maatregel direkt op ramkoers met de burgerij, die in mijn ogen een onvervreemdbaar recht heeft zich hiertegen te verweren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*