Roger Ailes weg bij Fox

Het is nu officieel: Roger Ailes, vertrekt per direct als voorzitter en directeur van Fox News Channel en Fox Business Network, tevens als voorzitter Fox Television Stations. Dat meldt de mediamaatschappij in een persbericht.

Ailes positie werd onhoudbaar nadat bekend werd dat Gretchen Carlson, een voormalig presentatrice van Fox News, een rechtszaak tegen Ailes en de mediamaatschappij was begonnen wegens seksuele intimidatie.

Ailes zou herhaaldelijk seksuele gunsten hebben geëist in ruil voor een goedbekeken plek op de zender. Ook zou hij haar hebben gestraft met demotie en uiteindelijk ontslag toen ze daar niet op in wilde gaan.

Een aantal vrouwen betichtten Ailes daarop in de media van vergelijkbare praktijken, teruggaande op zijn tijd als producent voor televisieprogramma’s in de jaren zestig en als hotemetoot in de Republikeinse partij.

Fox liet een onderzoek uitvoeren door het advocatenkantoor Paul, Weiss. Afgelopen dagen werd bekend dat Megan Kelly, een van de voornaamste presentatoren van Fox News, tegenover Paul, Weiss had verklaard dat ook zij tien jaar eerder door Ailes zou zijn lastiggevallen met oneerbare voorstellen.

Naar verluid heeft Ailes veertig miljoen dollar gekregen om te vertrekken.

Het vertrek van Roger Ailes markeert het einde van een tijdperk. Ailes was zo’n beetje in z’n eentje verantwoordelijk voor het opzetten van de propagandamachine van de Republikeinse Partij, inclusief de succesvolle promotie van een reactionair-rechtse, misogyne en racistische agenda.

Open artikel

Reacties (3)

#1 Joop

Maar in de verklaring van het vertrek staat niets over de aantijgingen van de vrouw.

#2 Anton

John Stewart en Colbert reageren https://youtu.be/mNiqpBNE9ik

#3 Henk van S tot S

Als de vos zijn passie preekt, boer pas op je kippen/ganzen ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*