Roermondse VVD’ers gaan verder als Liberale Partij

Zodat de van corruptie verdachte Jos van Rey toch nog op een kieslijst mag.

Maar niet getreurd:

De Liberale Partij laat alvast weten in de toekomst samen te willen werken met de VVD.

Open artikel

Reacties (14)

#1 majava

Gaat die partij de definitie van ‘liberaal’ weer even wat verder aanscherpen? Waarom die partij niet gewoon de Nieuw-Liberale Partij noemen?

#2 tigger

Dat de VVD en aanverwante partijen zich liberaal noemen, stoort me al niet eens meer. Ze liegen wel vaker. Het is me echter niet duidelijk waarom de pers voortdurend naar deze groepen verwijst als liberaal. Het zijn elitaire clubjes neoconservatieven die neigen naar cliëntelisme en corruptie.

#3 kevin

Zodat de van corruptie verdachte Jos van Rey toch nog op een kieslijst mag.

Terecht, hij is slechts verdachte.

#4 Olav

Je bent niet serieus zeker?

#5 Henk van S tot S

@3:
Gezien het gedrag van (veel) V.V.D.-ers de laatste jaren zijn ze bij voorbaat al verdacht ;-)

N.B.
Schuldig of niet:
Bij de geringste twijfel, hoort iemand m.i. niet op welke kieslijst dan ook te staan.

#6 Lord Flash

@4 @5

Dat begrijp ik niet. Niemand is schuldig tot een veroordeling, dus het is merkwaardig om iemand voor die tijd te beperken in het vervullen van maatschappelijke functies.
Daarnaast lijkt het me dat het aan de kiezer zou moeten zijn hoe men dit nieuws weegt.

#7 Olav

@6:

Daarnaast lijkt het me dat het aan de kiezer zou moeten zijn hoe men dit nieuws weegt.

Natuurlijk, en de kiezer krijgt daarvoor ook de kans want meneer begint gewoon een eigen kieslijst.

De landelijke VVD wil gewoon niet langer geassocieerd worden met meneer. Dat heeft lang geduurd maar het was wel te voorspellen. Echt niet alleen maar vanwege de meest recente verwikkelingen rond Van Reij. Hij is al jarenlang een probleemgeval.

#8 Lord Flash

@7

“De landelijke VVD wil gewoon niet langer geassocieerd worden met meneer”

En dat is het goed recht van de VVD en een begrijpelijke stap. Volgens mij zijn we het eens.

#9 Bismarck

@7: “De landelijke VVD wil gewoon niet langer geassocieerd worden met meneer.”

En dat is nou ook weer niet waar. van Rey blijft gewoon lid en als er straks geen veroordeling volgt, zul je zien dat men zich in Roermond als bij toverslag weer verzoent (en zo raar is dat niet, van Rey helpt de VVD aan veel stemmen in Limburg en omgekeerd kan van Rey meer netwerkkrachten uitoefenen onder VVD-vlag). De landelijke VVD wil hem alleen niet op een kieslijst zo lang die verdacht is, geheel in overeenstemming met de integriteitscode van de partij.

#10 mbmb

@2 maar je zal toch maar een oprechte, integere liberaal zijn. Zo eentje die zich werkelijk wil inzetten om een maatschappij te creëren waarin individuele ontplooiing een belangrijk doel is. Dan heb je last van deze lui.

Ik bedoel de Dijkstaltypes. Nog steeds niet mijn club, maar ik kon me wel prima tot ze verhouden. Ze zijn oorverdovend stil nu, tussen al dat neocon geweld.

#11 tigger

@10:
Als liberaal ben je bij D’66 veel beter af. Die komen op voor goed en goedkoop onderwijs maar snappen ook beter waar het bij vrijheid echt om gaat: http://www.digitalevrijheidswijzer.nl/

#12 Joop

@11.

Digitale vrijheid is anders dan vrijheid van meningsuiting, godsdienst, onderwijs en andere grondrechten.

De controlerende overheid is liberaal in de zin dat het de algemene orde en veiligheid waarborgt. Dat de privacy van de burger niet wordt geëerbiedigd is een bijzaak, want als je niets te verbergen heb…

Uiteindelijk kom je uit op economische vrijheid bij de VVD als bijna de enige, de rest van de standpunten is conservatief.

Ik denk daarom dat Bismarck in reactie 9 totaal gelijk heeft – het is een politiek spel, straks na de rechtszaken e.d. wordt hij weer in genade aangenomen.

#13 Henk van S tot S

@12:
Maar dan heb bij D 66 (digitaal) wel het recht om te zeggen wat je wilt, als je bij voorbeeld als werkloze jongere thuiszit, omdat ze je opa en oma jou baantje bezet willen laten houden ;-)

#14 tigger

@12: De VVD staat helaas ook niet voor economische vrijheid van burgers. Wel voor grote bedrijven, zie bijvoorbeeld het JSF verhaal ( https://www.google.com/search?q=jsf+lobby+vvd ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*