1. 2

  Dat de VVD en aanverwante partijen zich liberaal noemen, stoort me al niet eens meer. Ze liegen wel vaker. Het is me echter niet duidelijk waarom de pers voortdurend naar deze groepen verwijst als liberaal. Het zijn elitaire clubjes neoconservatieven die neigen naar cliëntelisme en corruptie.

 2. 6

  @4 @5

  Dat begrijp ik niet. Niemand is schuldig tot een veroordeling, dus het is merkwaardig om iemand voor die tijd te beperken in het vervullen van maatschappelijke functies.
  Daarnaast lijkt het me dat het aan de kiezer zou moeten zijn hoe men dit nieuws weegt.

 3. 7

  @6:

  Daarnaast lijkt het me dat het aan de kiezer zou moeten zijn hoe men dit nieuws weegt.

  Natuurlijk, en de kiezer krijgt daarvoor ook de kans want meneer begint gewoon een eigen kieslijst.

  De landelijke VVD wil gewoon niet langer geassocieerd worden met meneer. Dat heeft lang geduurd maar het was wel te voorspellen. Echt niet alleen maar vanwege de meest recente verwikkelingen rond Van Reij. Hij is al jarenlang een probleemgeval.

 4. 8

  @7

  “De landelijke VVD wil gewoon niet langer geassocieerd worden met meneer”

  En dat is het goed recht van de VVD en een begrijpelijke stap. Volgens mij zijn we het eens.

 5. 9

  @7: “De landelijke VVD wil gewoon niet langer geassocieerd worden met meneer.”

  En dat is nou ook weer niet waar. van Rey blijft gewoon lid en als er straks geen veroordeling volgt, zul je zien dat men zich in Roermond als bij toverslag weer verzoent (en zo raar is dat niet, van Rey helpt de VVD aan veel stemmen in Limburg en omgekeerd kan van Rey meer netwerkkrachten uitoefenen onder VVD-vlag). De landelijke VVD wil hem alleen niet op een kieslijst zo lang die verdacht is, geheel in overeenstemming met de integriteitscode van de partij.

 6. 10

  @2 maar je zal toch maar een oprechte, integere liberaal zijn. Zo eentje die zich werkelijk wil inzetten om een maatschappij te creëren waarin individuele ontplooiing een belangrijk doel is. Dan heb je last van deze lui.

  Ik bedoel de Dijkstaltypes. Nog steeds niet mijn club, maar ik kon me wel prima tot ze verhouden. Ze zijn oorverdovend stil nu, tussen al dat neocon geweld.

 7. 12

  @11.

  Digitale vrijheid is anders dan vrijheid van meningsuiting, godsdienst, onderwijs en andere grondrechten.

  De controlerende overheid is liberaal in de zin dat het de algemene orde en veiligheid waarborgt. Dat de privacy van de burger niet wordt geëerbiedigd is een bijzaak, want als je niets te verbergen heb…

  Uiteindelijk kom je uit op economische vrijheid bij de VVD als bijna de enige, de rest van de standpunten is conservatief.

  Ik denk daarom dat Bismarck in reactie 9 totaal gelijk heeft – het is een politiek spel, straks na de rechtszaken e.d. wordt hij weer in genade aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren