Robert van den Engel gaat weer eens over de schreef

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Robert van den Engel? Wie is dat? Nou, niet echt iemand, maar in het selecte (beperkte?) bloggerswereldje heeft hij in het verleden wel een naam opgebouwd. Incrowd-alert dus. Nu heeft hij de broer van Kinge Siljee aangepakt (@FloripasDeLaban), die volgens Robert Engel “drsYell” is. Helaas voor Engel ontkennen zowel de “broer van” als drsYell, en heeft eerstgenoemde Engel gedagvaard.

Disclaimer: Bovengetekende heeft nog een onverwerkt trauma betreffende de keer dat Engel hem op zijn blog LucasWasHier zeer beeldend omschreven op de knietjes dwong en een nekschot gaf. Engel ontkent dat hij dat ooit gedaan heeft, en daagde me al eerder uit het artikel te reproduceren. Iets wat ik niet kan, omdat LucasWasHier niet meer online is, en Engel weigert mij de databasekopie te geven (althans, hij reageert niet op die oproep). Engel is in mijn optiek een gevaarlijke gek by proxy, en ik hoop dat hij hier keihard nat gaat.

Bonus: Extra infolink

Reacties (32)

#1 Stronkel

Ach jee, de kinders zijn weer eens een volstrekt marginaal, oninteressant bloggersoorlogje aan het uitvechten. Zijn jullie, jij ook Joost, volwassenen?

#2 Benach

Wat Joost heeft gedaan, geen idee. Maar ik heb zelden iemand op Twitter domrechtse idioten zo zien afserveren als Floripas/Kinge Siljee, daarvoor hulde.

Of drs. Yell wel of niet haar broer Jelmer is, vind ik totaal irrelevant. Dat je iemand op Twitter uit frustratie gaat belasteren en beschadigen vanwege een paar woorden van iemand van wie je veronderstelt dat het je zus is? Nee, totaal van de pot gerukt fout.

Engel beroept zich voortdurend op allerlei beweringen zoals een DDOS aanval op zijn geliefde sites door Jelmer maar ik heb nog nooit ook maar het minste bewijs daarvan gezien.

Wat mij nog het meeste verbaast wellicht, is dat Engel en zijn vrienden zoveel idioten met zich meekrijgen. Nee, ik doel niet op de vele sockpuppets van Engel, maar wel de idioten die meedoen.

#3 L.Brusselman

Abracadabra,geleuter en ijdeltuiterij.
Maar dat is eigen aan Twitter.

#4 Robin v H

Ik probeer wel eens zo’n twitter discussie te lezen. Dat lukt me helaas niet. Het is toch een aparte manier van communiceren. Een vorm van Nederlands die me volkomen ontgaat.
Wat dus het subject van dit artikel is ontgaat me ook.

#5 gronk

@3: dat is reaguren ook. /prediker-kwoot.

#6 Bullie

Volstrekt irrelevant.

#7 Mario

Hoeveel slachtoffers hebben Jan Bennink en Robert van den Engel inmiddels gemaakt?

#8 euro

Ja, twitteraars die onderling mot hebben zijn even interessant als vijfjarigen die in een zandbak ruziën.

Maar daar gaat het hier niet om en daarom is het wel interessant. Engel probeert iemand in de privé-sfeer kapot te maken vanwege zijn meningen op internet (het was net zo erg geweest wanneer hij de echte Yell te grazen had genomen). Dit gaat niet om een ruzie op Twitter maar om privacy en vrije meningsuiting.

#9 L.Brusselman

@5: Reaguursel zijn meestal ook door niet-ingewijden te begrijpen,getwitter is dat niet .

#10 gronk

Wat euro zegt. Het gaat niet zozeer om een ‘fittie’, maar dat Engel/Bennik/Nijman/bottehond en de rest van die kliek daaromheen geen probleem heeft met intimiderende tweets (voor een overzichtje van screenshots, zie dit postje van peter breedveld)) van het type ‘we komen je wel ff inelkaarmeppen’, in combinatie met het posten van NAW-gegevens, foto’s en je werkgever tweeten/mailen.

En dat alles omdat je bijdehanter bent dan zijzelf. En een andere mening hebt. Dat kan natuurlijk niet. Normale mensen zouden het er dan bij laten en elders hun heil zoeken, maar die lui gaan dus een stuk verder.

Overigens is de dagvaarding (door Joost ook gelinkt) prima leesbaar, en van een hoog ‘waarom doet zo’n engel dit, want dit gaat-ie kansloos verliezen’-gehalte.

#11 Haes

Beste Joost,
Als je de datum nog weet kan je het bewuste stuk wellicht via deze link http://web.archive.org/web/*/http://www.lucaswashier.nl/ terugvinden. Alles – maar dan ook alles – wordt op internet gearchiveerd.
Succes.

#12 Joost

Ik weet de datum niet, anders zou ik m waarschijnlijk wel gevonden hebben. Overigens was mijn aanvaring met Engel voor het twittertijdperk.

Het is overigens niet zo dat elke pagina wordt gearchiveerd op archive.org.

#13 Mario

@6, je moet maar durven. Waar een aantal lieden een voor hen verder onbekende willen slopen, afdoen als ‘volstrekt irrelevant’.

Je doet je gekozen nick eer aan.

#14 gronk

@12: aan de andere kant, het is ook wel weer zo prettig dat die bagger alleen met heel veel moeite (if at all) te vinden is.

#15 Henk van S tot S

Ik verkeer waarschijnlijk in verkeerde kringen.
Had nog nooit van R.v.d.E. gehoord.
Wat zoekwerk op het net leerde me dat ik niets heb gemist ;-)

#16 Joop

Een ontzettend lang verhaal op Frontaal Naakt over deze kwestie, wat mij voor de rest totaal niet interesseert, maar voor de geïnteresseerde, vooral even scrollen dan zie je de bronnen – tweets enz.

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/waarom-jelmer-siljee-kapot-moet-van-de-rechtsmensen.html

#17 frankw

Joost, nu ik de aanklacht heb gelezen begrijp ik waar het over gaat, maar zou een dergelijk, uitermate nare actie, in het algemeen niet beter een aanleiding kunnen zijn om eens te schrijven over het fatsoen voorbij dat soms op Internet om zich heen slaat? Want daar valt best wel het een en ander over te zeggen.

Wel weer geleerd wat een wonderlijk cultuurtje met eigen taal twitter toch is.

#18 Joost

Ik vind het vooral een mooie illustratie van de modus operandi van die mensen. In elke aanval op je word je volledige naam gebruikt, zo opgeschreven dat google het oppakt. Krijg je zulke dingen als dit: http://petities.nl/petitie/verbied-joost-berculo. Aan de ene kant grappig, aan de andere kant heel irritant en het blijft jaren hangen.

#19 frankw

Die van die petitie, dat is geen grapje? Wow, erg irritant inderdaad. En via Frontaal Naakt vaker erg ontspoord gedrag gezien, ook de post die je hier plaatst is eigenlijk best wel ongelooflijk. Goeie aangifte.

#20 gronk

Wat ik trouwens ontzettend vermoeiend vind in dit hele gebeuren is dat d’r iets teveel types rondlopen van het type ‘als je niet voor ons bent, dan ben je met de trrrristen’. Yawn.

#21 Joost

@19: Natuurlijk is dat een grapje. Maar wel een grapje dat al jaren op pagina één staat van google als je op mijn naam zoekt.

Of dit http://www.geenstijl.nl/archives/images/cameljoe.jpg, ook op pagina 1.

Natuurlijk weet je dat zulke dingen gebeuren als je zichtbaar tegen GeenStijl et al. ageert. Risico van het vak en ik vind het ook niet echt een probleem. Maar echt leuk is het na al die jaren ook niet meer, natuurlijk (en al zeker niet als het plaatje door redactieleden keer op keer wordt geplaatst als je ze aanspreekt op gedrag/feitelijke onjuistheden etc).

Maar GS et al. pakken ook regelmatig onschuldigen. Dan roepen ze mea culpa in een ANDERE post, en laten de originele vaak staan. En GS is een google-kanon.

#22 Inkwith Barubador

Kanergeentouwaanvastknopen.

#23 penderie

Edge of Europe, Peter Breedveld, drsYell: allemaal strijden ze helfthaftig tegen de ‘Roze Khmer’ – want iemand moet het doen, denken ze. Ondertussen vinden ze het stiekem heerlijk en kunnen ze niet zonder, lekker martelaartje spelen, lekker gelijk hebben, lekker screenshotjes maken. Ze hebben Robert Engel nodig, hij is alles wat zij niet zijn, zij zijn precies wat hij niet is.
Prima hoor, maar moet dit echt op Sargasso?
Edit: Ik begrijp de reden van de aangifte trouwens wel hoor.

#24 Joop

@23.

Onzin.

Je kan het net zo goed omkeren, waarom hebben ze zo’n hekel aan Peter Breedveld. Juist ja …

#25 penderie

@24 Omdat je het kan omkeren is het onzin? Je kan het zeker omkeren, dat is het hele punt! Het is een afhankelijkheidsrelatie en Robert Engel stelt ook niets voor zonder zijn opponenten en slachtoffers. Stop met Twitter en ga een boek lezen

#26 Joop

@25.

Maak je niet zo druk. Ik lees FrontaalNaakt graag. Sommige artikelen zijn nog beter dan Sargasso.

Die afhankelijkheidsrelaties zie je te graag.

#27 gronk

@23,@26: die indruk heb ik ook. Als de helft van je timeline bestaat uit reposts van screenshotjes van een half jaar geleden, waarin een of andere mongool van de andere partij iets lomps heeft gezegd, dan heb je blijkbaar niets beters te melden. En ’t is ook een beetje genant als je diezelfde screenshotjes in een paar weken tijd 4, 5 keer voorbij ziet komen.

Dat hele intimidatie en NAW-hunten-verhaal deugt niet, maar om daar zo in te zwelgen is ook niet gezond. Meestal waaien die dingen over omdat de bullies een volgend slachtoffer hebben ontdekt, tenzij je d’r zelf maar over door blijft gaan. Laat de rechter d’r mee dealen, klaar.

Overigens lees ik FN ook graag, maar ik word soms wel een beetje moe van de zoveelste ‘roze-horde-post’. Op een gegeven moment geloof je het wel.

#28 Reggie

Waarom gaat het hier over wat anderen doen? Jamaar hullie zijn ook erg?

Als je die dagvaarding leest zie je dat die Jelmer helemaal niks met Peter Breedveld of drs yell te maken heeft. En ook die Klinge Siljee is een nette vrouw die niet persoonlijk wordt.

Dit is geen Internetfittie. Dit is iemand bewust slopen om haar mening. Plus haar familie slopen.

#29 gronk

.

#30 L.Brusselman

@28: Reggi als in Reggi Honig,oud-blogger op VK.nl?

#31 L.Brusselman

Is dit nu waar de Digitale Snelweg ons brengt,naar een plattelansgemeente waar dorpsvetes nog worden uitgevochten bij de dorpspomp?

#32 Robert Engel

Joost! Wat een vaag gedoe allemaal. Een nekschot geven? Ik? En waarom zou ik daar een kopie van bewaren? Omdat Joost zo belangrijk is?

Echt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*