Robert Mugabe overleden

Robert Gabriel Mugabe (21 feb. 1924 – 6 sept. 2019) hielp de voormalige Britse kolonie Rhodesië in 1979 bevrijden van een blank minderheidsregime, maar ontpopte zichzelf als meedogenloze en corrupte tiran, die zijn land (Zimbabwe) vrijwel volledig naar de knoppen hielp met wanbestuur, politieke repressie en vriendjespolitiek.

Wat Mugabe’s levensloop vooral leert: de vrijheidsstrijders van vandaag zijn vaak de dictators van morgen.

Open waanlink

 1. 1

  Martin Bosma is helemaal los op sociale media. Daar zijn door linkse politici zeker wel fouten gemaakt. Jan Pronk zei dat hij in de jaren tachtig al met de man klaar was, terwijl hij Mugabe in 89 nog prees voor zijn inzet.

 2. 2

  Typisch voorbeeldje van het gezegde power corrupts…

  Laten we er in ieder geval hier van leren dat je macht dus zoveel mogelijk moet uitspreiden (en dus niet een 1e Kamer afschaffen, het aantal Kamerleden verminderen, gemeentes fuseren, provincies fuseren, etc.).

 3. 6

  @5.

  En de rechtse vereering hedentendage voor de man in Brazilië, die Pinochet goed vindt. En rechts wat geen problemen had met handel drijven met het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Die Franco rustig in Spanje zijn gang liet gaan , net zoals zijn buurman in Portugal. Enz

  Je kan goed de rechtse propaganda herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren