Rijksten toch weer wat rijker geworden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Lesley

In principe is het niet zo erg dat de rijken weer rijker worden (1,9% is ongeveer met het ritme van een spaarrekening), maar ik zou wel graag willen weten of de “armen” rijker zijn geworden en zo ja, hoe veel. Ik vrees het ergste, maar mij gaat het dus meer om het verschil tussen deze twee groepen.

#2 Micowoco

Hoezo ’toch’?

#3 Spuyt12

Niet helemaal waar. Er zijn weer meer rijken bijgekomen, de rijken in het Westen zijn erop achteruit gegaan.

#4 piet de nuttige idioot

Ik zou er geen probleem mee hebben een paar miljoen te hebben, maar wat doe je eigenlijk met een paar miljard? Daar kan je toch helemaal niks mee? Ja, voor je laten werken, dat gelul, dan gaat het toch weer door de handen van anderen?
Ik zie mezelf niet zomaar leuk een miljardje verbrassen in een bordeel, zelfs niet begeleid met een jamsessie van U2 en de Stones. Of je moet al expres verliezen aan de pokertafel. Moet je erg je best doen.
Gelukkig bestaan er beurzen voor dat soort uitspattingen. Maar zelfs dat genoegen wordt in het algemeen uitbesteed.

#4.1 Yevgeny Podorkin - Reactie op #4

Als je dacht dat je kon pingpongen was daar misschien nog een aardige boterham te verdienen zijn @idioot. Pff, en je kan net zo goed de flux uit een nest mieren doodtrappen: China kent 2,7 mln “high net worth individuals”. In 2015 zal hun totale vermogen zijn verdriedubbeld:

http://www.chinadaily.com.cn/china/2012-05/08/content_15239619.htm

En die willen ook állemaal een uitgestorven diersoort op hun bord. Er zit b.v. op Beijingstreet numero 76 een bankje dat het gehele ECB- noodfonds kan aftikken. Op de hoek. Onze loonkosten moeten omlaag en productiviteit omhoog, jobs jobs jobs, ontslag versoepelen 40- urige werkweek terug enz.enz.….gaat niet lukken, je kan ze alleen maar verslaan met eigen wijsheden:

For to win one hundred victories in one hundred battles is not the acme of skill. To subdue the enemy without fighting is the acme of skill.

Onze enige kans lijkt daar een (sociale) losgeslagen seksuele revolutie te ontketenen, althans, te versnellen. Door er onze prime beef heen te sturen en de intelligentsia compleet plat te neuken…

#5 Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*