Rijk worden? Ga naar Californië en wordt ambtenaar!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

County’s zitten fors in de schulden, maar topambtenaren en overheidspsychiaters harken er salarissen binnen van honderdduizenden euro’s per jaar. Plus bonussen en riante autovergoeding.

Open artikel

Reacties (8)

#1 HPax

De enige zin aan het verhaal ‘Rijk worden? Ga naar California’ enz. te onttrekken lijkt die van de waarschuwing in het gezegde: ‘Een gezonken schip is een baken in sloot en zee’ vervat.

California USA zo groot als Duitsland en met 37 millioen inwoners, is mooi, warm en heeft alles om rijk te zijn. Het is het ook geweest, maar een financieel onheil heeft er zich ingezet en sloopt nu die Staat gestaag. Mensen onmisbaar deze trend te keren ontruimen het land op zoek naar florerender ‘provincies’.

Een natuurramp heeft deze trieste toestand naar ik weet niet veroorzaakt, ook geen verwoestende oorlog, maar in één logisch woord* iets anders. Dat in onderdelen ontbonden geeft:

1. tomeloze, niet omkeerbare immigratie van mensen die zich niet op de vrije markt kunnen handhaven;
2. politieke regimes die electoraal op factor 1 inspelen en daarvoor de uitkeringskassen uitplunderen;
3. bloeiende vakbonden met wurgende greep op hun leden en vernietigende invloed op behoorlijk overheidsbestuur;
4. megalomane plannen zoals een economisch krankzinnige spoorweg project.

* De meesten, de besten op Sargasso, zullen nu weten wat dat ‘ene logische woord’ is. Ik zou me schamen dat hier zelf nog te moeten opgeven.

#2 frankw

Fabulerend?
Oh sorry, dat ene woord ging niet over Californie.

#3 Aesir

@1:
Wilders?

#4 Krekel

Arnie? …

#5 Bismarck

Belastingallergie

#6 Bismarck

Overigens een beetje flauw. In het zelfde artikel kun je lezen dat de meeste ambtenaren daar een stuk kariger worden betaald (er schiet er eentje uit). En gezien de stampij zal dat voorlopig ook wel de laatste zijn. Dus ik raad iedereen die door Sargasso opgejut wordt aan vooral niet naar Californië te gaan om ambtenaar te worden. Als het je al lukt (want ik denk dat ze eerder ambtenaren ontslaan dan aannemen daar), gaat je loon niet bepaald luxe zijn.

Maar zoals ik in mijn vorige reactie al postte, de Californianen hebben een belastingallergie, dus elk ambtenarenschandaal wordt breed uitgemeten, om een volgende belastingverlaging te legitimeren, of een belastingverhoging te torpederen. Dat is meteen een tweede reden om daar vooral niet naar toe te gaan: De publieke voorzieningen zullen er alleen maar verder uitgekleed worden.

#7 pedro

Het enige waar pax het altijd over heeft is ofwel islam ofwel de Nederlandse massa immigratie (NMI). Geen van tweeën is hier logisch voor een normaal denkend mens.

Ach, en dat topambtenaren in California topsalarissen krijgen, komt door de belangenverstrengeling tussen de economische en de politieke top. Je moet wel van erg goede huizen komen om daar tegen bestand te zijn (en je zult het verwijt een dief van je eigen portemonnee te zijn, veel te horen krijgen). Waarom zou je immers aan het collectieve belang denken, als je eigen belang daar niet geheel mee in overeenstemming is?

#8 Martijn

Ik snap dat Putins propagandasite RT graag Californië in een slecht daglicht zet, maar de staat heeft momenteel toch echt een budgetoverschot. Iets wat van het favoriete witwaseiland van Putins vrienden, Cyprus, toch niet gezegd kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*