1. 1

  Het gaat hier om belastingontwijking (= niet illegaal), niet om belastingontduiking (=illegaal).

  “It’s really American to avoid paying taxes, legally”.

 2. 2

  Uit de tekst blijkt dat de legaliteit van sommige methodes toch echt ter discussie staat. Los daarvan, het gaat ook om het idee dat geld naar het buitenland sluizen om je vaderland financiële middelen te onthouden blijkbaar vaderlandslievend is.

 3. 3

  Vaderlandslievend inderdaad, Romney neemt gewoon persoonlijk het voortouw in “starving the beast” (niet dat Obama er weg mee zou komen natuurlijk). Ik zie het nog wel gebeuren dat Romney supporters het zo weten te framen dat de beste man met plezier zijn belasting gaat betalen wanneer hij alle vermaledijde sociale programma’s en onnodige regulerende instanties heeft afgeschaft.

 4. 5

  Nee je geld afgeven aan de overheids maffia, zodat die het kunnen verkwisten, dat is goed voor je land en de mensen. loll, je kan het beter onder in de pyramide houden, maar dat hebben al die linkse big government dupes hier nog niet door.

 5. 6

  Nee je geld afgeven aan de overheids maffia, zodat die het kunnen verkwisten, dat is goed voor je land en de mensen.

  Zeker. Zoals Keynes al zei: “If the Treasury were to fill old bottles with bank-notes, bury them at suitable depths in disused coal-mines which are then filled up to the surface with town rubbish, and leave it to private enterprise on well-tried principles of laissez-faire to dig the notes up again (the right to do so being obtained, of course, by tendering for leases of the note-bearing territory), there need be no more unemployment and, with the help of repercussions, the real income of the community, and its capital wealth, would probably become a good deal greater than it actually is.”

 6. 8

  De grote fout is altijd dat er wordt aangenomen dat een overheid geen economische groei kan veroorzaken. Dat is pertinent onjuist. Het is zelfs de vraag of de overheid niet meer economische groei geeft dan het bedrijfsleven, aangezien zij geld meestal niet oppot.

 7. 9

  Ik zie een patroon. Zorgen dat je geen belasting betaalt, en de macht hebben om dat ongestraft te laten gebeuren door er een schijn van legaliteit aan te geven.

  Het lijkt precies de situatie in Griekenland. En daar draaien uiteindelijk de minder bedeelde bevolking en instellingen in het buitenland voor op. Als de VS dat doet (bv door megadevaluaties) zal ons dat vast niet in de koude kleren gaan zitten.

  Toch lekker dat we kunnen voorspellen dat we genaaid gaan worden door superrijken. Droef eigenlijk dat Nederland bijna dezelfde status heeft als belastingvrijhaven als de Kaaiman Eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren