Republikeinen tegen Amerikaanse werklozen: waarom hebben jullie nog geen werk?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Republikeinen tegen Amerikaanse werklozen: waarom hebben jullie nog geen werk?

Ondanks een officiële werkloosheid van c.a. 10% (en nog veel hogere verborgen werkloosheid) wordt verlenging van de uitkeringsperiode tegengehouden door de Republikeinen, want: “mensen met een uitkering zoeken geen werk”. De economie zakt hierdoor alleen nog maar dieper het dal in. En oh, ja er zijn verkiezingen in November, he dat komt goed uit!

0

Reacties (16)

#1 sander_1583

Ga eens werk zoeken, oh nee laten we met z’n allen op de overheid wachten met haar almachtige oplossingen.

Goed signaal van hardliners om het profiel van de repu’s wat cachet te geven.

#2 Jonas

De werklozen criminaliseren, betichten van luiheid en stelen van de hardwerkende burger. Ja, en dat net voor de verkiezingen. Dat er niet voldoende werkgelegenheid is en je kan solliciteren tot je een ons weegt… nee, eigen verantwoordelijkheid, jij schiet te kort!

#3 pedro

Verkiezingsretoriek… Als je tegenstander er gebruik van maakt, is ie aan het liegen en bedriegen, als je het zelf doet, noem je het profileren.

#4 Martijn

@2: Ze geloven het echt. Ze hebben zelfs hun eigen economen die er theorieën over hebben gemaakt.

#5 Jonas

Als je kijkt naar het aantal vacatures, vooral in techniek en transport, zeggen veel mensen dat ze niet de diploma’s/ervaring hebben. Terwijl zelfs met een uitkering en betalen in termijnen kan je de nodige papieren binnen halen, en huppekee weer uit de luie stoel.

Moeilijker is het met degenen die lichamelijk/geestelijk minder valide zijn.

#6 sander_1583

Lichamelijk en geestelijk gehandicapten krijgen dan ook geen regulier uitkering

#7 Jonas

Minder valide kan ook iemand zijn die mentaal niet sterk is, stottert, zwak is gebouwd, ouderdomsgebreken enz. Die mensen kan je zeggen doe eens wat, maar zij zullen nooit zo snel werk hebben als iemand met een vlotte babbel, kerngezonde gespierde kerels, enz.

Ik bedoel dus niet de lichamelijk en geestelijk gehandicapten.

#8 Inkwith Barubador

Je hoort het in Nederland ook wel, bij de VVD bijvoorbeeld: werklozen moeten ‘geprikkeld’ worden om werk te accepteren. Ofwel: werklozen zijn allemaal luie draken.

In Amerika is het allemaal nog een stuk erger, want het komt vaak genoeg voor dat je met 1 baan niet kan rondkomen. Dan moet je dus in je avonduren en weekend een ander kutbaantje erbij nemen. Goed voor de economie.

En ondertussen nog maar wat belastingverlaging voor de rijken.

#9 pedro

BTW: mooi voorbeeld, dat eigenlijk bewijst, dat, hoe laag je het minimumloon en de uitkeringen ook maakt, er altijd werklozen zullen zijn. Ik snap anders niet, hoe er in de VS meer werklozen dan hier kunnen zijn. In Afrika wordt ook dagelijks bewezen, dat lage lonen niet tot meer werkgelegenheid leiden.

#10 sander_1583

ow je spreekt over mensen die altijd ergens last van hebben maar eigenlijk geen handicap hebben. Ja Ja, laten die inderdaad maar gewoon een uitkering geven.

Of gewoon achter een computer zetten en motiveren om door zijn gestotter en zwak gestel heen te modderen.

Er is denk ik een wetenschapper in een rolstoel die niet blij is met je opmerking.

#11 Jonas

Het gaat om competitie op de arbeidsmarkt. De werkgever maakt de keuze: jij zal jezelf moeten verkopen.

Het gaat erom dat je werk moet vinden. Dat is voor de 1 gemakkelijker dan de andere, alleen al vanwege de zaken die ik benoemd heb.

En dan een uitkering geven, of rechtvaardigen, dat is niet mijn punt. Mijn punt is dat er altijd mensen aan de kant blijven staan, doodsimpel omdat er niet genoeg werk is.

De wetenschapper in een rolstoel is een mooi voorbeeld hoe het wel kan. En dan hoop ik voor hem/haar dat het niet komt door positieve discriminatie, maar omdat de wetenschapper echt wat toevoegt aan het onderzoek.

#12 Mark

Als je briljant bent kan er nog veel, zelfs als je volledig verlamd bent. Als je niet gezegend bent met het juiste genetische materiaal kan er niks meer.

#13 Jonas

Dat is wat ik bedoel, het juiste genetische materiaal is van invloed voor de werkzoekende op de arbeidsmarkt.

#14 Michel

@9 precies, het komt door de crisis. Omdat er geen vertrouwen is in de eoconomie wordt er niet geïnvesteerd maar wordt het geld op een spaarrekening (of iets anders dat veilig is b.v. een staatslening) gezet. Daardoor zijn er niet genoeg banen.

@11 het is een markt waar de partijen niet gelijkwaardig zijn. Zeker niet als ook nog eens op uitkeringen wordt bezuinigd of als de termijn beperkt wordt. Dit leidt tot een neerwaartse spiraal.

@4 en @allen, ik geloof ook dat er zijn die het echt geloven. Deze mensen leven afgezonderd van de rest van het land. Maar wat ook een rol speelt is dat men er alles aan doet om Obama dwars te zitten. Zoals ik meen Limbaugh al eens heeft gezegd: “I want him to fail”.
Als er een ding is dat de economie kan helpen ten tijden van een recessie dan ik het zorgen dat mensen die werkloos worden hun inkomen (grotendeels) kunnen behouden. Dat geld wordt namelijk gebruikt om de huur/aflossing, levensonderhoud, en andere basale zaken te betalen. Dat is wat de echte economie draaiende houd. Daarom is de crisis in Europa veel minder hard aangeslagen omdat wij een beter sociaal systeem hebben.

#15 Jonas

De beroemde negentiendeeeuwse schrijver De Bosch Kemper veroordeeld wat hij zelf kapitalisten noemde, die alleen in aandelen en eigen luxe investeerde, het kapitaal moest volgens hem in arbeid worden gestoken. Daarentegen veroordeelde hij het opkomende socialisme evenzeer, want belemmeringen voor de ondernemer vond hij uit de boze.

#16 Erik

@14: Dat is voor mij geen geloven, er zijn er gewoon die echt zo denken.

“Dat geld wordt namelijk gebruikt om de huur/aflossing, levensonderhoud, en andere basale zaken te betalen.”
Bedenk ook dat als dat niet meer lukt, het ook weer moeilijker wordt om werk te vinden (geen adres, slechtere gezondheid). Bovendien je baan verliezen is voor de meeste mensen al erg genoeg, als dat meteen ook betekent je huis verliezen, je kinderen met onmiddellijke ingang van sport te moeten halen enz. zal dat niet helpen in hun motivatie.

Daarom is ook een bijstand waarvan je tenminste in je basisbehoeften kan voorzien zo belangrijk, zolang je slaapplek, je eten en -niet te vergeten- je schulden een zorg zijn, is ’t moeilijk je te konsentreren op ’t vinden van een nieuwe baan. In Amerika is ’t -ook om andere redenen- veel moeilijker om op te krabbelen na tegenslag.
En zelfs van een fatsoenlijke bijstand ziet niet iedereen ’t nut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*