Rechter verbiedt film, maar waarom? En welke rechter eigenlijk?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Prediker

Remember, remember the fifth of November,
gunpowder, treason and plot,
I see no reason why gunpowder treason
should ever be forgot.
Guy Fawkes, Guy Fawkes,
It was his intent
to blow up the King and the Parliament.
Three score barrels of powder below,
Poor old England to overthrow:
By God’s providence he was catch’d
With a dark lantern and burning match.
Holloa boys, holloa boys, make the bells ring.
Holloa boys, holloa boys, God save the King!
Hip hip hoorah!

#1.1 Bolke de big - Reactie op #1

V for Victory, het blijft een goeie film hoor :)

#1.2 Comic-conman - Reactie op #1.1

Volgens mij heette de film anders… XD

#1.3 su - Reactie op #1

In Peter’s field in Manchester in year 1819
Cotton folk of Lancashire in protest did combine
Corn laws had brought the crippling tax
The price of food near broke folks backs
And set alight the smouldering flax
And bristled many a spine

#2 gronk

For legal reasons, the Guardian cannot name the judge who made the ruling, the court in which he is sitting or the case he is presiding over. However, it is understood that lawyers for the BBC strongly object to his ruling, the nature of which is believed to be highly unusual.

F’ing hell.

#3 NietJeZus

Laten ze het maar op de PirateBay zetten dan.

Toch grappig dat er mensen zenuwachtig worden van zo’n documentaire.. zouden ze iets te vrezen hebben?….

#3.1 gronk - Reactie op #3

Verstoring van de openbare orde. Dit soort rellen tijdens de OS zou een gigantische afgang zijn voor de organiserende bestuurders.

#4 su
#5 su
#6 Peter

Het beleid van de huidige Britse rechtse regeringscoalitiejaar heeft wellicht de scheiding tussen de bezittende en de onteigende klasse op een extreme manier duidelijk gemaakt, maar de context voor de sociale onlusten gaat een stuk verder. Het doodschieten van Mark Duggan, waarvan we in tegenstelling tot eerdere berichten nu weten dat alleen de politie kogels heeft afgevuurd, is slechts de volgende treurige gebeurtenis in de lange geschiedenis van de Londense Metropolitan police en de manier waarop die gewone Londenaars behandelt – vooral die die horen bij een etnische minderheid – en vooral bepaalde wijken en individuen uitkiest voor observatie, preventief fouilleren en dagelijkse pesterijen.

Eén journalist schreef hoe verbaasd hij was dat zoveel mensen in Tottenham wisten wat het IPCC (Independent Police Complaints Commission) was en dat ze er zoveel kritiek op hadden. Maar dat hoeft helemaal niemand te verbazen. Kijk alleen naar de cijfers van het aantal mensen dat de afgelopen tien jaar stierf in een politiecel (tenminste 333 sinds 1998 zonder één veroordeling van een politieagent) en het lijkt heel begrijpelijk dat de mensen vinden dat het IPCC en de rechtbanken vooral de politie beschermen in plaats van de burger. Het verbieden van de film sluit daar goed bij aan.

Combineer het begrijpelijke wantrouwen en de afkeer van de politie – gebaseerd op ervaring – met grote armoede en enorme werkloosheid en het wordt duidelijk waarom mensen de straat op gaan.
Tientallen jaren van individualisme, concurrentie en door de staat aangemoedigd egoïsme – gecombineerd met een systematische vernietiging van de vakbonden en een steeds toenemende criminalisering van dissidentie – hebben van Brittannië een van de meest ongelijke landen in de Westerse wereld gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*