Reason magazine ontkende holocaust in de jaren 70

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

‘Reason’ is een blad van libertariers, maar dat libertarisme komt zo wel in een raar daglicht te staan.

As Reason’s editor defends its racist history, here’s a copy of its holocaust denial “special issue”

Open artikel

Reacties (7)

#1 weerbarst

geeuw, de holocaust is ook anders verlopen als gepropageerd. grappig dat sargasso hier nu over begint, zijn de argumenten om gaza te verdedigen op? Hebben jullie instructies gehad van zionist hq?
http://cryptome.org/2014/07/il-global-language-dictionary.pdf

#2 Noortje

@1 uiteraard is de holocaust anders verlopen dan we nu denken te weten. Duh, geschiedenis is nooit geheel te reconstrueren. Dat is echter iets anders dan woorden als “gepropageerd” gebruiken en teksten van nazistische / racistische revisionisten onderschrijven (wat ik voor de zoveelste keer wel tussen je woorden doorlees)

“Probably the most far-out materials on World War II revisionism have been the seemingly endless scholarly studies of the supposed execution of 6 million Jews by Hitler. The anonymous author [Hoggan] of ‘The Myth of the Six Million’ has presented a solid case against the Establishment’s favorite horror story—the supposed moral justification for our entry into the war.”

#3 DrBanner

Ont kent ons.

#4 Prediker

@0 – Goede vangst. Ik zou er wel even bij vermelden waarom dat relevant is en wie de financiers van Reason Magazine waren in die tijd.

De broertjes Charles en David Koch steunen al sinds jaar en dag allerlei pseudo-intellectuele en astroturfinitiatieven (Tea Party) die tot doel hebben de Amerikaanse federale overheid zoveel mogelijk te verlammen; zo kunnen de industriëlen namelijk hun gang gaan.

Voor wie ze niet kent: dit zijn geen kleine jongens. Ze hebben beiden een vermogen van tientallen miljarden dollars, en daarmee de mogelijkheid om een hoop geld te investeren in het arm houden van de gewone man.

Eén van die initiatieven is het zwartmaken van Franklin Delano Roosevelt en zijn New Deal (overheidsingrijpen om het leven van gewone mensen te verbeteren, foei bah!). En dat kan moeilijk zonder de Amerikaanse overwinning op de nazi’s van z’n morele glans te ontdoen.

Wat geeft het mede die morele glans? De holocaust. Vandaar dat holocaustontkenning een interessante strategie was voor de broertjes Koch. Zonder de Holocaust wordt het makkelijker om de oorlogsdeelname van de VS aan WOII te bekritiseren, en zo de naam van de persoon Franklin Delano Roosevelt te besmeuren.

Toen Ronald Reagan aan de macht kwam, zagen de Kochjes een kans om hun ideeën over overheidsingrijpen in de economische en maatschappelijke sector in de mainstream van het intellectuele en publieke discours te brengen en zo werkelijk invloed uit te oefenen op rechts. Uiteraard moesten ze zich dan wel distantiëren van dit soort rabiate samenzweringstheorieën. Anders wil niemand wat met jou of de clubjes en blaadjes die je steunt te maken hebben.

De auteur van het artikel op Pando legt het allemaal fijntjes uit in een radiointerview op the Majority Report.

#5 Olav

@4: U hebt Salon.com gelezen? ;-)

Libertarians zijn knettergek. Het is een utopische dwaalleer.

Voor heel principiële, idealistische libertariërs heb ik nog wel enige sympathie. Maar in georganiseerd verband neigen ze al vrij snel naar (extreem) rechts en allerlei gekkigheid: samenzweringstheoriën, paranoia, holocaustontkenning zoals hierboven bescrehven. Omdat volgens deze lui alles wat de overheid en de officiële instanties vertellen per definitie fout is voelen ze zich haast verplicht het tegenovergestelde te geloven.

De Kochs gaat het, zoals het artikel op Salon.com betoogt, alleen maar om het geld. Idem voor een aantal andere rechts/libertarische miljardairs, zoals Rupert Murdoch. Die mensen hebben helemaal geen ideologie.

#6 Michel

@4: Dank je voor de toelichting, je commentaar is een blogpost op zich. Ik moet ook nog vermelden dat ik dit gevonden heb via Majority Raport, een van de beste podcasts die ik ken over US politiek. Zeer aanbevolen.

#7 Michel

@5: “libertariers in georganiseerd verband’ is een contradictio in terminis.

Het illustreert overigens perfect dat het dromen van Utopia geen uniek linkse afwijking is en dat elke middel is toegestaan om er te komen – zoals hun linkse evenknie aan het begin van de vorige eeuw hebben laten zien. (Voor Weerbarst, om misverstanden te voorkomen: ik heb het over het communisme en haar leiders Lenin, Stalin en Mao)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*