Real ISIS Housewives

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (40)

#2 Grûtte Pier

De ISIS strijders hun familie uitgesloten, zitten in Raqqah een paar honderdduizend burgers als ratten in de val terwijl ‘onze jongens’ ze aan het uitmoorden zijn met hun bommen.

Waar waren de ‘grappige’ filmpjes over O-Aleppanen vorige maand?

Edit: /wel glimlachte

#3 Flappie

@2: cAAALM DOWN. straks beweer je nog dat het rode leger en de ss ook “onze jongens” waren. Overigens grappig filmpje wel. Kan zich meten met de vele satire die over het christendom gemaakt is.

#4 Grûtte Pier

@3: Gast lul niet zo dom met “SS” en “Rode Leger”

Het gaat om de hypocrisie hier.
Daar waar al-Qaida gebombardeerd werd in O-Aleppo was de frase: ‘de Anne Frank van Syrië’ en genocide, terwijl nu het ISIS betreft er satire over gemaakt wordt.

#propaganda

#5 Flappie

@4:
Tenzij je daarmee wilt beweren dat het één grote boze wereld is, wat niemand zal ontkennen, kan ik er geen touw aan vast knopen.

#6 Prediker

@4 De enige hier die de frase ‘De Anne Frank van Syrië’ (en ‘Al Qaeda-hoer’) gebruikte was jij.

Verder kan ik geen touw aan #2 vastknopen. Wel ironisch trouwens dat je anderen verwijt geen empathie te hebben met de burgers die als ratten in de val zitten.

Waar was jouw empathie met de burgers van Aleppo? Het enige wat ik je heb zien doen is kankeren op een zeven- of negenjarig meisje en haar zien uitschelden voor ‘Al Qaeda-hoer’.

Verder vind ik dat BBC-filmpje niet grappig (flauwe humor), maar dat is een ander verhaal.

#7 Grûtte Pier

Aleppo > Jabhat al-Nusra > Charlie Hebdo > Rusland

.
Raqqah > ISIS > Zaventem > USA coalitie

.
Snapts?

#8 Grûtte Pier

@6: ”een zeven- of negenjarig meisje en haar zien uitschelden voor ‘Al Qaeda-hoer’”

Quatsch Prediker, dat ging over twitter-account @AlabedBana.

Die minimum leeftijd voor twitter is 13 jaar, laat staan een geferifeerd account. Het ging dus overduidelijk niet over een 7 jarig meisje!

@AlabedBana is overduidelijk een al-Qaida propaganda kanaal!

En de frase ‘de Anne Frank van Syrië’ heb ik niet zelf bedacht maar hoorde voor’t eerst op het 8 uur journaal van de @NOS.

#zumkotzen

#9 Joost

@7: Ik zou eens beginnen met of alleen de linkjes te plaatsen, of alleen de code tussen de [ youtube ] bb-code.

@8: Of het nou een propagandakanaal is of niet, je maakt een 9-jarig meisje niet uit voor hoer. En dat je het op het NOS-journaal hebt gehoord wil niet zeggen dat jij niet de enige was die het hier zo genoemd heeft.

#10 Grûtte Pier

@9: Hoi Joost,
Over wie en wat uitmaakte voor wat en ook, ik ben er wel klaar mee. In de draad die Ptediker aanhaalde in #6 heb ik je antwoord gegeven bij #36. En daar zul je her mee moeten doen.

https://sargasso.nl/quote-du-jour-poetin-is-geen-schaker/#comment-973315

Verder snap ik niet zogoed wat je met linkjes/code bedoelt en de hoe en waarom?

#11 gbh
#12 Joost

@Grûtte Pier: Het herhalen van een nergens op slaand antwoord maakt het niet meer waar. Je zei “Al-Qaida hoer”, en verwacht dat wij daar in ons hoofd “toetsenbordhoer” van maken. Totale onzin. Je moet je doelpaaltjes nog wat verder verzetten voordat dat verhaal geloofwaardig wordt. Tot die tijd noem je een klein meisje gewoon een hoer.

#13 Joost

@11: ik ken zo goed als niemand in het linker spectrum die pro assad is. Volgens mij is rechts dat, toch?

#14 Bismarck

@13: Er lopen er hier anders echt wel rond die zichzelf links noemen en die behoorlijk pro-Assad propaganda verspreiden. Eentje zit zelfs in dit topic.

#15 Arjan Fernhout

Misschien is communicatieleer toch een opleiding waar geld mee te verdienen valt.

#16 gbh

@13: Dat is soms een heel dun draadje.

#17 analist

@2: Volgens mij begrijp je het filmpje niet zo goed. Het gaat over 4 britse moslima’s die hun comfortabele leven in het westen hebben “ontvlucht” voor de verschrikkingen in Raqqah. Dat wordt op de hak genomen. It’s funny because its true.

#18 Grûtte Pier

@17: Ik heb geen grappige persiflage gezien van 7 jarige Bana die ronddartelt met een bomgordel.
Op de hak genomen, omdat mama @FatemahAlabed een ‘comfortabel’ leven, zoals 50k anderen die wel bevrijd zijn, ontvlucht voor de verschrikkingen in Idlib.

Idlb, gecontroleerd door sectarische debielen die een zelfmoord zeven jarig meisje opblazen in een politiebureau.

“It’s funny because its true”

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-abu-nimr-filmed-daughters-being-sent-suicide-mission-damascus-a7496436.html
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-suicide-bombing-video-mission-daughters-damascus-father-convinces-jihadi-a7488371.html
http://heavy.com/news/2016/12/little-girl-child-suicide-bomber-bombing-al-midan-police-station-damascus-syria-photo-picture/amp/

Al-Qaida #propaganda kanaal @AlabedBana verdient geen enkele aandacht bij het @NOS journaal!

#19 Grûtte Pier

De laatste cijfers over de bewoners van O-Aleppo zijn behoorlijk bijgesteld door de VN. Waar het een week voor de belegering nog tot 300k was, geven ze nu aan dat het ~90k zijn. (iets wat ik hier op Sargasso een paar maanden terug al plempte)

http://reliefweb.int/report/syrian-arab-republic/syrian-arab-republic-aleppo-situation-report-no-10-23-december-2016-enar

Deze getallen kloppen mss redelijk (pro-regering bias):

130k totaal
100k gevlucht/bevrijd naar W-Aleppo
30k met groene busse vertrokken naar Idlib, waarvan
20k buitenlanders/buitenstanders

https://mobile.twitter.com/ShehabiFares/status/815553180423569414

#20 gbh

@18: Sinds wanneer ligt Damascus in Idlib?

Een dictator steunen die zijn eigen volk vergast, zijn volk op grote schaal uitmoord en dan burgers gelijk stellen aan IS welke volgens zijn eigen minister gestuurd wordt door Assad. #knettergek

#21 Grûtte Pier

@20: ”Why have there been no [ISIS] bombings in Damascus? Why are they happening in Turkey?”

Gast, werkelijk…

Hier 83 slachtoffers
http://www.bbc.co.uk/news/amp/35624654

Hier 8 doden, 20 gewonden
http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2016/04/25/Car-bomb-explodes-at-Syrian-army-checkpoint-near-Damascus-.html

Hier 12 doden, 30 gewonden
https://www.theguardian.com/world/2016/jun/11/shia-shrine-near-damascus-hit-by-double-bomb-attack

En hier
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3636528/Eight-dead-bombs-Shia-shrine-Damascus-Sayyida-Zeinab-mosque-come-repeated-attack-ISIS.html

En weer
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-bombings-explosions-hit-government-regime-parts-damascus-tartous-homs-a7225921.html

Etcetera etcetera

Er gaat niets mis met de topografie. De sectarische debielen is het punt. Zelfde laken en pak (vlag) in Idlib en Al-Midan/Damascus.

#22 gbh

De sektarische debielen is inderdaad een punt, laat Assad nou net die debielen vrij gelaten hebben om de gematigde krachten te ondermijnen. Gematigden die wel opgepakt en uitgemoord werden in Assad’s gevangenissen. Dat is jouw held waarbij jij er kennelijk veel plezier in hebt zijn necrofiele propaganda uit te dragen!

http://www.spiegel.de/international/world/former-prisoners-fight-in-syrian-insurgency-a-927158.html

http://europe.newsweek.com/how-syrias-assad-helped-forge-isis-255631

#23 Geband van Joop

@11: Links dit, links dat… mensen op deze site lezen dat soort bullshit niet, jeweettog!

#24 Arjan Fernhout

@23: Het is van jouw kant dus aantoonbare bullshit. Vrijwel altijd eerst een stukje framing of een stropop waarna je de filosofische dominee gaat uithangen. Daarbij haal je er .. historically .. van alles bij waardoor het geheel een ordening wordt die a la Foucault een heterotopie kan worden genoemd om deze tegenover vermeende linkse utopieen te zetten:
Utopieen brengen troost, al kennen die geen werkelijke plaats op aarde. Heterotopieen echter zijn verontrustend; stellig, omdat ze op verborgen wijze de taal ondermijnen, omdat ze verhinderen dat men kan zeggen ‘dit en dat’ (monolitisch) […] Heterotopieen drogen het spreken als het ware uit en bestrijden elke mogelijkheid van grammatica reeds bij de wortel.
(De woorden en de dingen, M.Foucault p.17)

#25 Prediker

@24 Behalve dan dat Foucault met heterotopie een reëel bestaande sociale ruimte aanduidt, zoals je eigen linkje al duidelijk maakt. Voorbeelden zijn: een park, een markt, een kermis, een sauna, een gevangenis.

Als je iets wilt verhelderen, zul je toch echt even duidelijk moeten maken hoe zulke heterotopieën ‘stellig’ zijn “omdat ze op verborgen wijze de taal ondermijnen, omdat ze verhinderen dat men kan zeggen ‘dit en dat’” en wat dit met de praatjes van GvJ te maken heeft.

Anders is het gewoon interessantdoenerig gekwezel.

#26 Grûtte Pier

@22: Flauw hoor, een aluminium-hoed verhaal over vrijgelaten terroristen.

En wie doet het niet tenslotte, sectarische debielen vrijlaten. Sinds de kerstmis-aanslag kennen we allemaal Anis Amri. Maar dit is toch de kampioen!

https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Bakr_al-Baghdadi#US_internment

#27 Grûtte Pier

De enige Nederlandse verslaggever die sinds jaren in Syrië geweest is denk ik, is Floortje Dessing*.

Een goeie reportage voor de doelgroep.

Echt jammer dat er geen @NPO verslaggevers in Syrië zitten. Er zijn weer lijnvluchten naar Aleppo…

Met verslaggeving, bijna volledig gebaseerd op SOHR (rebel bias), gaat er vanzelf iemand roepen: #propaganda ;)

Embeded bij de ‘rebellen’ is ook geen optie meer sinds 2012, sinds ze zijn overlopen door ISIS/al-Qauda. Zat Harald Doornbos daar niet ooit…

Anyways, Idlib, daar is de actie nu. De USA is sinds de wapenstilstand serieus actief begonnen met bombarderen daar. In-fights zijn er ook. Enz.

Edit: Er is nogwel meer actie btw. Euphrates Shield daar hoor je echt never nooit iets over in het nieuws terwijl dat belangrijke ontwikkelingen zij.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Turkish_military_intervention_in_Syria

* http://www.npo.nl/floortje-terug-naar-syrie/06-10-2016/VARA_101381221
* http://www.npo.nl/floortje-terug-naar-syrie/13-10-2016/VARA_101381218

#28 Prediker

@26 Dat is geen aluminumhoedverhaal; ik heb daar een tijdje terug met gbh en Cerridwen over in de clinch gelegen, en er is genoeg over te vinden, dus ze hebben gewoon een stevig punt.

Jihadi’s die in Irak gingen vechten, werden bij herkomst keurig opgepakt en in de gevangenis gestopt. Toen de Syrische revolte in 2011 uitbrak, liet Assad duizenden ‘politieke gevangenen’ vrij. Daar zaten echter ook een hoop van de meest geharde jihadisten bij.

Dan zijn er twee mogelijkheden: 1) ofwel het regime kleunt maar wat aan (ze zijn incompetent); 2) ofwel het regime wist precies wat het deed en heeft ingecalculeerd dat ze op deze manier de opstand kon delegitimeren (en zichzelf een excuus kon verschaffen het met harde hand neer te slaan).

#29 Arjan Fernhout

@25: Ik heb hier in reactie nr.18 een link geplaatst naar een recensie van Thijs Wöltgens over een boekje van Bolkestein. Lees dat maar. Waar het om gaat is dat Bolkestein ordeningen schept die niet bruikbaar zijn. Je kunt moeilijk zeggen dat Foucault een ‘posttruth’ – tijdperk voorspelde, maar … de wanorde die de brokstukken van een groot aantal denkbare ordeningen in de wetteloze, geometrisch niet te bepalen dimensie van wat heterocliet is, positief doet twinkelen … (WD, p.16) is bij Trump, Wilders, etc. goed herkenbaar. Hun kiezers vinden het prima. Bolkestein rond 1995: “Ik wil de derde belastingschijf afschaffen omdat ik voor iedereen belastingverlaging wil.” (hier komt wel iets naar boven, maar vaak blijft het in de taal van Bolkestein verborgen). Van Mierlo daarop: “Daar kan ik geen chocola van maken.” Bij GvJ zit er op vaak op dezelfde manier geen verbinding tussen dit en dat.

Maar goed, Foucault biedt slechts gereedschap.

#30 Prediker

@29 En waar het mij om gaat is dat je allerlei termen en namen dropt zonder dat je verheldert hoe de verbanden en associaties die jij blijkbaar ziet, ook daadwerkelijk samenhangen.

Je trekt een zinnetje uit het voorwoord op Foucaults ‘De Woorden en de dingen’ uit z’n verband en dropt een term als ‘heterotopie’ om het gebazel van GvJ te diskwalificeren, maar het verheldert niets.

Je maakt zelfs niet inzichtelijk hoe Foucaults betrekking van termen als utopie en heterotopie op een talige, taxonomische indeling van Borges volgt uit (of tenminste samenhangt met) zijn bespreking van de heterotopie als de ervaring van een afgezonderde, bijzondere plek.

Kortom, je strooit steeds met interessant klinkende termen en vereerde namen, maar je zegt eigenlijk niks. Je blaast mist en rookgordijnen, net als GvJ, en als je daar dan op vastgeprikt wordt, ontwijk je met neerbuigende verwijzingen naar nog meer artikeltjes die volgens jou o zo belangrijk zijn en het inzicht zullen opleveren dat je gesprekspartner volgens jou ontbeert (“Lees dat maar.”)

Maar zo werkt dat dus niet in een discussie. Jij beweert van alles, dus is het aan jou om helder te beargumenteren wat je nu eigenlijk bedoelt te zeggen en waarom dat volgt uit wat je zegt.

En als je daar niet toe bereid bent, biedt je weinig meer dan bluf en eigenpijperij.

#31 Arjan Fernhout

@30: Niks dan geouwehoer van jouw kant zodra het over meer abstract gedachtengoed gaat. Je leeft in een verkeerde tijd, Ik hoef jou geen verantwoordelijkheid af te leggen zoals jij dat moest doen in het verleden aan de ouderlingen. Dat wordt elke keer weer penetrant duidelijk. Waar bemoei je je eigenlijk mee? dat had ik in eerste instantie moeten zeggen. Moet ik het hele concept van WD uitleggen om een paar evidente zaken voor meneer uit te leggen? Je bent mesjogge.

#32 Prediker

@31 Ik bemoei me met jouw bullshit-artistry, aangezien die zo mogelijk nog minder verheldert dan dat eindeloze gezwatel van GvJ.

En als de zaken die je wilt uitleggen allemaal zo ‘evident’ zijn, hoef je je niet te verbergen achter esoterische termen en dure namen.

Ik waag het zelfs te betwijfelen of je zelf eigenlijk wel grip hebt op de terminologie en concepten waar je mee strooit. Had je dat namelijk wel, dan zou het een koud kunstje voor je zijn om helder uiteen te zetten op welke manier ‘De Woorden en de Dingen’ duidelijk maakt dat GvJ poep praat.

Wanneer ik om die heldere uiteenzetting verzoek, vlucht je echter – zoals steevast – in neerbuigende afwijzingen (“Moet ik het hele concept van WD uitleggen om een paar evidente zaken voor meneer uit te leggen?”).

Daar is ook een term voor: snobisme.

#33 Arjan Fernhout

@32: Geen commentaar. En je youtube werkt niet.

#34 Igor V

Ik snap helemaal niets van deze hele discussie, maar ik vind het verheugend dat Geband gefrustreerd lijkt te raken. Dat geeft hoop dat hij zichzelf een dezer dagen bant.

Youtube link doet het hier prima.

#35 Arjan Fernhout

@34: Hoezo, gefrustreerd? Als ik stel ‘Bij GvJ zit er vaak op dezelfde manier geen verbinding tussen dit en dat’ (wat zo vaak gebeurd) en blok hout @32 stelt ‘Had je dat namelijk wel, dan zou het een koud kunstje voor je zijn om helder uiteen te zetten op welke manier ‘De Woorden en de Dingen’ duidelijk maakt dat GvJ poep praat’ (wat ik dus net en daarvoor – met verwijzing naar topic zoals aangegeven in @29 – gedaan heb), dan moet alt-rechts wel volslagen talentloos zijn om daar geen misbruik van te maken.

Goed, volgende keer leg ik het wel correct en met enige autotiteit (daar houden ze van) alleen uit aan alt-rechts. Uiteraard niet op het niveau van @29, want dat was slechts voor GvJ bedoeld. Aan linkse figuren met EQ zilch (die zijn verstand niet kan loodsen) als Prediker heb ik niets.

De youtube werkte eerst niet, maar Prediker is hier redacteur (jawel, je houdt het niet voor mogelijk). Die kunnen dat achteraf corrigeren.

#36 Flappie

@23 Nochtans geeft u er blijk van een talent te hebben om met één haarscherpe zin een polemiek te kunnen starten. Een polemische zin die zelfs bestand lijkt te zijn tegen de eerste de beste Wikipagina over een beroemd filosoof die zijn inspiratie vond in de Franse epistemologie en structuralisme en bovendien serieuze notie nam van de geneaologische methode van Friedrich Nietzsche. Nederig zou ik u willen verzoeken om mij als leerling te accepteren.

#37 6822

@36: Nochtans blijkt dat het enige boek dat men daadwerkelijk moet hebben gelezen Asterix en de intrigant is.

Gelukkig is ie niet heel duur.
https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/asterix%2Ben%2Bde%2Bintrigant/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html

#38 Flappie

@37: Zwaktebod. Bij enige zelfreflectie kom je onmiddellijk terecht bij https://nl.wikipedia.org/wiki/De_tijwisselaar.
Het verhaal; 3e al. 2e rgl. ltste zin.

#39 6822

@38: Ja, maar daar moet men intelligent voor zijn. Is mij nog nooit gelukt.

#40 Flappie

@39: Dat lijkt mij een mooie afsluiting van een draad die het niet in zich had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*